Δευτέρα, 30 Νοέ, 2020

  • ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Ακάθεκτο το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης
  • Θεωρεί «ατομική ευθύνη» το πόσοι θα είναι υγιείς μέχρι τον εμβολιασμό
  • Ανακοίνωση του  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ»
  • Έφυγε από κοντά μας ο Θανάσης Γεωργιάδης.
  • Ούτε λέξη για τις κυβερνητικές ευθύνες
  • ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ!
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Ακάθεκτο το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης1 Θεωρεί «ατομική ευθύνη» το πόσοι θα είναι υγιείς μέχρι τον εμβολιασμό2 Ανακοίνωση του  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ»3 Έφυγε από κοντά μας ο Θανάσης Γεωργιάδης.4 Ούτε λέξη για τις κυβερνητικές ευθύνες5 ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύο κόσμοι…

Δύο κόσμοι…

Εν καιρώ πανδημίας… Από τη μία ο πατέρας που παρακαλά τον υπάλληλο να κόψει το ρεύμα μια ώρα αργότερα για να τελειώσει το μάθημα μαθηματικών το παιδί του (Για την …επιβίωση των μιντιαρχών πρόβλεψαν, για τους ανθρώπους του μόχθου όχι). Από την άλλη ο αντιδήμαρχος που πλήττει στην καραντίνα και αναπολεί την Aston Martin και το σπίτι... Περισσότερα

Με το πρόσχημα της οδικής ασφάλειας ενισχύεται η φορομπηξία και η ανταποδοτικότητα

από Η Άλλη Άποψη
Με το πρόσχημα της οδικής ασφάλειας ενισχύεται η φορομπηξία και η ανταποδοτικότητα

Με κυρίαρχη τη λογική της ενίσχυσης της φορομπηξίας και της ανταποδοτικότητας το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καθορίζει για άλλη μια φορά το ζήτημα της χορήγησης αδειών οδήγησης, όπως καταγγέλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ).

Προσθέτει πως «στρουθοκαμηλίζοντας» και μακριά από την προώθηση μέτρων, που θα διασφαλίζουν την ουσιαστική αξιολόγηση των υποψηφίων οδηγών και την οδική ασφάλεια, το υπουργείο διατηρεί ένα διάτρητο και αναχρονιστικό νομικό πλαίσιο.

Η ανακοίνωση της ΟΣΥΑΠΕ συνεχίζει:

«Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η υπ’ αριθ. πρωτ. Α3/64720/6117/30-8-2018 απόφαση του υπουργείου Μεταφορών με την οποία καθορίζεται η διαδικασία για την ανανέωση κατηγοριών άδειας οδήγησης οδηγών μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών, με την οποία υποχρεούνται για να ανανεώσουν την άδεια οδήγησής τους να πληρώσουν και να περάσουν και από πρακτική εξέταση οδήγησης.

Περνάει στα "ψιλά γράμματα" το υπουργείο τα εξής ζητήματα:

Ότι δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο, από καμιά μελέτη ότι οι ηλικιωμένοι φέρουν το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης των ατυχημάτων, ώστε να αποτελεί το ζήτημα αυτό προτεραιότητα του υπουργείου.

Ότι μέχρι σήμερα το υπουργείο Μεταφορών δεν έχει δώσει λύση στο μεγάλο ζήτημα των διαδικασιών του συνόλου των υποψήφιων οδηγών. Ότι με το ίδιο διάτρητο σύστημα συνεχίζονται οι εξετάσεις οδήγησης, με απλήρωτους μάλιστα όλους τους εξεταστές των υποψηφίων οδηγών, από την 1η Μάη 2018 έως και σήμερα. Ότι παραμένει άγνωστο τι θα γίνει, τι θα εφαρμοστεί από 1η Οκτώβρη 2018, πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Αντί λοιπόν το υπουργείο να δώσει λύση στο σύνολο του ζητήματος των εξετάσεων, αποκόβει την ανανέωση των αδειών οδήγησης των 74ρηδων και προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτό γίνεται για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την πρόληψη των ατυχημάτων!

Ότι ο έλεγχος της αξιολόγησης της ικανότητας οδήγησης σε έναν ηλικιωμένο συνδέεται κυρίως με τα ιατρικά δεδομένα κι όχι από την πρακτική εξέταση οδήγησης, δηλ. το παρκάρισμα κ.λπ.

Ότι τα ιατρικά δεδομένα θα έπρεπε να σχετίζονται όχι μόνο με τα αποτελέσματα των εξετάσεων Οφθαλμίατρου και Παθολόγου, αλλά και με τον εντοπισμό γνωσιακών λειτουργιών, την ταχύτητα έκλυσης αντανακλαστικών κ.λπ., δηλαδή με έναν ολοκληρωμένο και ενδελεχή ιατρικό έλεγχο κι από νευρολόγο, ΩΡΛ κ.λπ.

Ότι οι ιατρικές εξετάσεις γίνονται με "παράβολα" κι όχι δωρεάν από δημόσια νοσοκομεία.

Ότι με το σύστημα, που θέλει να εφαρμόσει το υπουργείο οι συνταξιούχοι θα χάνουν άλλη μια σύνταξη, από τις πετσοκομμένες, που έχουν μείνει, προκειμένου να πληρώσουν γιατρούς, δάσκαλο οδήγησης και παράβολα. Μόνο για τα παράβολα απαιτούνται κοντά στα 100 ευρώ!

Ότι η αναφερόμενη στην υπουργική απόφαση διαδικασία προβλέπει την διενέργεια της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς, με οποιοδήποτε όχημα χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή, χωρίς να προβλέπει με ποιανού την ευθύνη θα αποτρέπεται κάποιο ατύχημα και ποιες οι ενδεχόμενες ποινικές - αστικές ευθύνες του εξεταστή στην περίπτωση μη αποτροπής του. Δεν μας λένε πως θα υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη ενός οδηγού, του οποίου η άδεια οδήγησης έχει λήξει κ.λπ.

Και τέλος ότι η κάλυψη των αναγκών μετακίνησης των ηλικιωμένων και όλων των ανθρώπων γενικότερα απαιτεί πάνω απ’ όλα δίκτυο σύγχρονων, επαρκών και φτηνών συγκοινωνιών.

Σε όλα αυτά τα ζητήματα δεν δίνει καμιά απάντηση το υπουργείο, συγκαλύπτοντας τα προβλήματα και τις αρνητικές επιπτώσεις στους ηλικιωμένους, τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι των Περιφερειών, στις οποίες ανήκει η εκτέλεση των αρμοδιοτήτων αυτών καλούμε για μια ακόμα φορά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών:

Να αποσύρει τη συγκεκριμένη απόφαση για την ανανέωση της άδειας οδήγησης των οδηγών μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών.

Να νομοθετήσει την πρόβλεψη δωρεάν ιατρικών εξετάσεων από τα δημόσια νοσοκομεία, για όλους τους "υποψήφιους" οδηγούς (παλιούς και νέους).

Να καταργήσει τα προβλεπόμενα παράβολα και να εξασφαλίσει τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και επανεκπαίδευση όσων την χρειάζονται.

Να προωθήσει ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο, που θα διασφαλίζει την οδική ασφάλεια και θα εξασφαλίζει με διαφάνεια την ορθή εκτέλεση του εξεταστικού έργου, με χορήγηση αποζημίωσης όλων των συναδέλφων, που εργάζονται για το έργο των εξετάσεων (κύριο και βοηθητικό). Να καταβάλει άμεσα όλες τις αποζημιώσεις, που οφείλει στους συναδέλφους εξεταστές.

Να πάρει μέτρα για δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες και επαρκείς συγκοινωνίες σε όλη τη χώρα».

Έχει διαβαστεί 176 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 8 °C
Άνεμος ΒΒΔ 4-7 μποφόρ

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 2 ως 9 °C
Άνεμος ΒΑ 2-6 μποφόρ

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 3 ως 8 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 217 επισκέπτες και 0 μέλη.