Παρασκευή, 27 Νοέ, 2020

• ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ: Πρώτη αιτία θανάτου πλέον στην Ευρώπη
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2021 του ΣΟΦΨΥ
  • Σε τι άραγε είμαστε καλύτερα;
  • Τυχαία η αποσιώπηση;
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/9
  • Δωρεάν παράδοση βιβλίων κατ΄ οίκον από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και το My Market Βέροιας
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ: Πρώτη αιτία θανάτου πλέον στην Ευρώπη1 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2021 του ΣΟΦΨΥ2 Σε τι άραγε είμαστε καλύτερα;3 Τυχαία η αποσιώπηση;4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/95 Δωρεάν παράδοση βιβλίων κατ΄ οίκον από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και το My Market Βέροιας6

Αγιάτρευτο αδιέξοδο

Ενα από τα αιτήματα που κυριάρχησαν και στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση ήταν αυτό της άμεσης επίταξης του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, της ένταξής του σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, αξιοποιώντας το προσωπικό, τον εξοπλισμό και τις υποδομές του. Ομως, ακόμα και αυτήν την ώρα, που οι ανάγκες έχουν ξεπερά... Περισσότερα

Μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

Μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού  ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, ΚΛΠ

Απο την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας δίνονται στη δημοσιότητα τα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού που ανακοίνωσε την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τη σύσκεψη που είχε με το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και τις διοικήσεις της 3ης και της 4ηςΥγειονομικής Περιφέρειας και άλλες διαδοχικές συσκέψεις με στελέχη της Περιφέρειας.

Τα μέτρα αυτά, όπως ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας, αφενός διασφαλίζουν τη σωστή και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πολιτών, αφετέρου συμβάλλουν στην αντιμετώπιση σ
την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα μέτρα διαρθρώνονται σε τρεις άξονες: η πρώτη αφορά στη λειτουργία των συλλογικών οργάνων και τις δραστηριότητες της περιφέρειας, η δεύτερη στην εξυπηρέτηση των πολιτών και το τρίτο για την προφύλαξη των εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες, τα μέτρα είναι τα εξής:

1. Αναστολή των δια ζώσης δράσεων όλων των συλλογικών οργάνων της περιφέρειας, του περιφερειακού συμβουλίου και όλων των επιτροπών, οι οποίες θα συνεδριάζουν μόνο για επείγοντα θέμα διά περιφοράς ή με τηλεδιάσκεψη.

2. Αναστολή όλων των εκδηλώσεων που διοργανώνει η περιφέρεια και οι εποπτευόμενοι φορείς της, όπως το Κέντρο Πολιτισμού

3. Αναστολή της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε όλες τις εκθέσεις και διοργανώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

4. Αναστολή όλων των παραχωρήσεων χώρων της περιφέρειας για συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του παρεκκλησίου εντός του αύλειου χώρου της Βίλλας Αλλατίνη.

Μέτρα για εξυπηρέτηση πολιτών

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών θα πραγματοποιηθούν τα εξής:

1. Ενημέρωση των πολιτών με κάθε μέσο, όπως είναι εξειδικευμένα φυλλάδια και αναρτήσεις πληροφοριών και οδηγιών στα κτήρια της περιφέρειας, αλλά και με εξειδικευμένα μηνύματα μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ιστοσελίδας της περιφέρειας.

2. Δημιουργία τηλεφωνικού κέντρου σε κάθε διεύθυνση και σε καθεμία από τις επτά περιφερειακές ενότητες για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών για τον τρόπο και τις διαδικασίες εξυπηρέτησης, προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις.

3. Η περιφέρεια θα κάνει πλήρως αποδεκτή την υποβολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όλων των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, για τα οποία μέχρι σήμερα απαιτείται η κατάθεσή τους από τους πολίτες, προκειμένου να μη χρειάζεται να προσέρχονται στην υπηρεσίες.

4. Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες που έχουν προσέλευση και εξυπηρέτηση κοινού, καθιερώνεται ωράριο εξυπηρέτησης και διεκπεραίωσης μόνο για τις υποθέσεις που αποτελούν έκτακτη ή επείγουσα ανάγκη τρεις ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή)

5. Αναστέλλεται η διενέργεια όλων των εξεταστικών διαδικασιών, όπως της θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης υποψήφιων οδηγών.

6. Προβλέπεται η τήρηση βιβλίων επισκεπτών για όλους όσοι επισκέπτονται της υπηρεσίες της περιφέρειες και τις επτά περιφερειακές ενότητες.

«Θωράκιση» της υγείας των εργαζομένων

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, η περιφέρεια θα λάβει τα εξής μέτρα:

1. Αξιοποίηση στο μέγιστο βαθμό της τηλεργασίας από το σπίτι

2. Προάσπιση της υγείας όλων των εργαζομένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, με απομάκρυνσή τους από τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού.

3. Εκ περιτροπής αδειοδότηση σε γονείς παιδιού έως 15 ετών.

4. Άμεση προμήθεια μέσων ατομικής υγιεινής.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε επίσης ότι ως πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας αναστέλλει όλες τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου και των επιτροπών, ενώ ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών αποφάσισε την αναβολή της προγραμματισμένης για τις 24 Μαρτίου ολομέλειας στις Βρυξέλλες, καθώς και όλες τις συνεδριάσεις των οργάνων της.

«Όπως έχουμε δεσμευτεί και λειτουργήσει από την πρώτη στιγμή συνεχίζουμε και τώρα. Με ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση και αυτής της κρίσης», ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας και επανέλαβε ότι δε συντρέχει λόγος πανικού.

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

Καθαρός