Κυριακή, 16 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

ΠΑΜΕ: Ξανά λαός... Χιλιάδες λαού σήμερα στα απεργιακά συλλαλητήρια

από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΜΕ: Ξανά λαός... Χιλιάδες λαού σήμερα στα απεργιακά συλλαλητήρια

«Ξανά λαός…» τονίζει το ΠΑΜΕ για τις σημερινές απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη χώρα, 3 χρόνια από το έγκλημα των Τεμπών.

Σε δελτίο Τύπου επισημαίνει:

«Εκατοντάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας και όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας στα απεργιακά συλλαλητήρια για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών, για να μη θυσιάζεται η ζωή μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στα συγκλονιστικά απεργιακά συλλαλητήρια ξεπέρασε κάθε εμπόδιο που έβαλε η εργοδοσία και η κυβέρνηση της ΝΔ, που έκαναν ότι είναι δυνατόν για να επικρατήσει σιωπή, συνεπικουρούμενοι από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που επιχείρησαν όλες αυτές τις ημέρες να θάψουν τις κινητοποιήσεις.

Σήμερα, ο λαός και η νεολαία, οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους, μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων, το σύλλογό τους, με τα συνθήματα και τα πανό τους, ύψωσαν το τεράστιο ανάστημά τους, κάνοντας πράξη την υπόσχεσή τους ότι το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί, ότι θα συνεχίσουν να είναι η φωνή όλων των νεκρών, όλων των παιδιών. Αναδείχτηκε και φέτος η μεγάλη δύναμη του οργανωμένου λαού, ιδιαίτερα των εργατικών συνδικάτων που με τη δύναμη του απεργιακού αγώνα και στην πλατιά δράση τους μέσα στους χώρους δουλειάς, ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και με τα συλλαλητήρια τους έσπασαν το πέπλο της σιωπής και της συγκάλυψης.

Ανέδειξαν τους πραγματικούς ενόχους, την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Απέδειξαν ότι δεν ξεχνούν, δεν συγχωρούν, δεν συνηθίζουν τη βαρβαρότητα ενός συστήματος που δεν διστάζει να σκοτώνει για το κέρδος. Άλλωστε πριν και μετά το κρατικό, εργοδοτικό έγκλημα στα Τέμπη, τα εγκλήματα είναι πολλά, Μάνδρα, Μάτι, ''Βιολάντα'', πλημμύρες και φωτιές που κόστισαν ανθρώπινες ζωές.

Μόνο το 2025 η εργατική τάξη μέτρησε πάνω από 200 νεκρούς από εργοδοτικά εγκλήματα, που βαφτίζονται «ατυχήματα», εκατοντάδες σακατεμένους που η κυβέρνηση προσπαθεί να "κρύψει" με διάφορες αλχημείες. Ένας ακήρυχτος πόλεμος διεξάγεται καθημερινά απέναντι στις ζωές μας.

Όπως ο λαός μας καταδίκασε την πολιτική του κέρδους που οδήγησε στο έγκλημα των Τεμπών έτσι πρέπει να καταδικάσει και τη νέα επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν, που ανοίγει το "σύρτη της κόλασης", σπέρνει τον όλεθρο στη Μέση Ανατολή, έχει ήδη οδηγήσει σε εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους 40 μαθήτριες μετά από βομβαρδισμό σχολείου.

Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες γιατί έχει αναλάβει ρόλο σημαιοφόρου σε αυτή τη βαρβαρότητα. Τα χέρια είναι βαμμένα από το αίμα των νεκρών μαθητριών και των άλλων θυμάτων. Για αυτό μας καλούν να συνηθίσουμε στο θάνατο, στον πόνο, να συνηθίσουμε στην ιδέα να γυρνάνε τα παιδιά μας μέσα σε φέρετρα.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν αύριο Κυριακή 1 Μαρτίου σε νέο συλλαλητήριο, στις 11 π.μ., στο Πάρκο Ελευθερίας και στην πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία». 


Έχει διαβαστεί 1609 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 557 επισκέπτες και 0 μέλη.