Σάββατο, 03 Οκτ, 2026

  • Στοιχεία Eurostat: Εκτόξευση της ακρίβειας σε αγαθά και Ενέργεια
  • Ημαθία: Κινητοποίηση σωματείων και φορέων ενάντια σε πλειστηριασμό κατοικίας αγροτοκτηνοτρόφου
  • ΚΚΕ: Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος! Να σταματήσει η Ελλάδα να γίνεται θύτης κατά άλλων λαών και στόχος αντιποίνων
  • Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Ισπανία για το δικαίωμα στη στέγη
  • ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: Βασικές πλευρές του πορίσματος του ΚΚΕ
  • Μονόδρομος για τον λαό η σύγκρουση με την κερδοφορία του κεφαλαίου, ο δρόμος της ανατροπής για να πάρει ανάσα
Στοιχεία Eurostat: Εκτόξευση της ακρίβειας σε αγαθά και Ενέργεια1 Ημαθία: Κινητοποίηση σωματείων και φορέων ενάντια σε πλειστηριασμό κατοικίας αγροτοκτηνοτρόφου2 ΚΚΕ: Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος! Να σταματήσει η Ελλάδα να γίνεται θύτης κατά άλλων λαών και στόχος αντιποίνων3 Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Ισπανία για το δικαίωμα στη στέγη4 ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: Βασικές πλευρές του πορίσματος του ΚΚΕ5 Μονόδρομος για τον λαό η σύγκρουση με την κερδοφορία του κεφαλαίου, ο δρόμος της ανατροπής για να πάρει ανάσα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Προστασία...

Προστασία...

Ως «μεγαλύτερη προστασία για τους οφειλέτες» διαφημίζει η κυβέρνηση το νέο πλαίσιο για τους servicers. Βάζει προθεσμίες στις απαντήσεις, όρια στις προκαταβολές, πρόστιμα και υποχρεωτική πρόταση ρύθμισης πριν από τον πλειστηριασμό. Μόνο που ο πλειστηριασμός μένει εκεί, στο τέλος της διαδρομής, ως ο ισχυρότερος εκβιασμός στον οφειλέτη πο... Περισσότερα

Στην τελική ευθεία

από Η Άλλη Άποψη

Στην τελική ευθεία μπήκαν στη ΝΔ ενόψει εκλογής, μεθαύριο Κυριακή, του νέου προέδρου του κόμματος, με τους δύο υποψήφιους,Ευ. Μεϊμαράκη και Κυρ. Μητσοτάκη, να συνεχίζουν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, στην προσπάθεια καθενός τους να εμφανιστεί ικανότερος να ανταποκριθεί στη συνολικότερη προσπάθεια του κόμματός τους να καταστεί ξανά ικανή εναλλακτική για την αστική διακυβέρνηση.

Σε αλλεπάλληλες συνεντεύξεις που παραχωρούν αυτές τις μέρες και οι δυο τους, ο μεν Μεϊμαράκης επιχειρεί συνεχώς να εμφανίσει πιο «κοινωνικό» το δικό του προφίλ σε αντίθεση με το «νεοφιλελεύθερο» Μητσοτάκη, ο οποίος προσπαθεί να αποκρούσει τον τέτοιο χαρακτηρισμό, προβάλλοντας εαυτόν ως «μετριοπαθή κεντροδεξιό» που μπορεί να φέρει την «ανανέωση» στο κόμμα.

Σημειωτέον, βέβαια, ότι παρά τις επιμέρους διαφορές τους και οι δύο διακηρύσσουν τη βούλησή τους να στηρίξουν και να προωθήσουν καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις προς αναθέρμανση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας. Η δε κριτική τους απέναντι στην κυβέρνηση συνίσταται στο ότι οι κινήσεις που η ίδια κάνει σε αυτήν την κατεύθυνση δεν είναι «αποδοτικές» ή δεν είναι «αρκετά τολμηρές» ή τάχα «δεν τις πιστεύει», εξ ου και δεν τις προωθεί πραγματικά κ.λπ.

Επιπλέον και οι δύο υποψήφιοι «σκίζουν τα ρούχα τους» ότι η ΝΔ δεν πρόκειται επί προεδρίας τους να συρθεί σε κάποιου είδους «συνεννόηση» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέση, βέβαια, που έρχεται σε αντίθεση με την πείρα της «υπεύθυνης στάσης» της ΝΔ σε μια σειρά κομβικά ζητήματα για το εγχώριο κεφάλαιο, όπως η ψήφιση του τρίτου μνημονίου, όσο και με τη στάση εταίρων της ελληνικής αστικής τάξης στο εξωτερικό, καθώς ΕΕ, ΗΠΑ και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, κατά πληροφορίες, πιέζουν τη ΝΔ να επιδείξει μια «συναίνεση» στο Ασφαλιστικό και άλλα κομβικά νομοσχέδια, ώστε να περάσουν και να εφαρμοστούν με τη μεγαλύτερη δυνατή «συνεννόηση» και τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα.

 

Έχει διαβαστεί 526 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 393 επισκέπτες και 0 μέλη.