Τρίτη, 18 Αυγ, 2026

  • Κλοπή του λαού χωρίς τέλος, την ώρα που σκιαμαχούν για τα ψίχουλα
  • Νέα έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή»: «Οι απείθαρχοι, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα» του Σπ. Χαλβατζή
  • Νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα
  • ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του κρατικού χρέους προέρχεται από την ακρίβεια, την άδικη φορολογία του λαού και τους τσακισμένους μισθούς
  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
  • «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»
Κλοπή του λαού χωρίς τέλος, την ώρα που σκιαμαχούν για τα ψίχουλα1 Νέα έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή»: «Οι απείθαρχοι, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα» του Σπ. Χαλβατζή2 Νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα3 ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του κρατικού χρέους προέρχεται από την ακρίβεια, την άδικη φορολογία του λαού και τους τσακισμένους μισθούς4 Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας5 «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολεμικό δελτίο

Πολεμικό δελτίο

Πολεμικό δελτίο θυμίζουν οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών, που επιβεβαιώνουν ότι το σύστημα του κέρδους και το αντιλαϊκό, εχθρικό κράτος παίζουν κορόνα - γράμματα την ασφάλεια, ακόμα και τη ζωή του λαού.Ενας ακήρυχτος πόλεμος στον αγώνα της επιβίωσης και μέσα στους χώρους δουλειάς είναι σε εξέλιξη, αποκαλύπτοντας παντού το πραγματικό ... Περισσότερα

Στην τελική ευθεία

από Η Άλλη Άποψη

Στην τελική ευθεία μπήκαν στη ΝΔ ενόψει εκλογής, μεθαύριο Κυριακή, του νέου προέδρου του κόμματος, με τους δύο υποψήφιους,Ευ. Μεϊμαράκη και Κυρ. Μητσοτάκη, να συνεχίζουν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, στην προσπάθεια καθενός τους να εμφανιστεί ικανότερος να ανταποκριθεί στη συνολικότερη προσπάθεια του κόμματός τους να καταστεί ξανά ικανή εναλλακτική για την αστική διακυβέρνηση.

Σε αλλεπάλληλες συνεντεύξεις που παραχωρούν αυτές τις μέρες και οι δυο τους, ο μεν Μεϊμαράκης επιχειρεί συνεχώς να εμφανίσει πιο «κοινωνικό» το δικό του προφίλ σε αντίθεση με το «νεοφιλελεύθερο» Μητσοτάκη, ο οποίος προσπαθεί να αποκρούσει τον τέτοιο χαρακτηρισμό, προβάλλοντας εαυτόν ως «μετριοπαθή κεντροδεξιό» που μπορεί να φέρει την «ανανέωση» στο κόμμα.

Σημειωτέον, βέβαια, ότι παρά τις επιμέρους διαφορές τους και οι δύο διακηρύσσουν τη βούλησή τους να στηρίξουν και να προωθήσουν καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις προς αναθέρμανση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας. Η δε κριτική τους απέναντι στην κυβέρνηση συνίσταται στο ότι οι κινήσεις που η ίδια κάνει σε αυτήν την κατεύθυνση δεν είναι «αποδοτικές» ή δεν είναι «αρκετά τολμηρές» ή τάχα «δεν τις πιστεύει», εξ ου και δεν τις προωθεί πραγματικά κ.λπ.

Επιπλέον και οι δύο υποψήφιοι «σκίζουν τα ρούχα τους» ότι η ΝΔ δεν πρόκειται επί προεδρίας τους να συρθεί σε κάποιου είδους «συνεννόηση» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέση, βέβαια, που έρχεται σε αντίθεση με την πείρα της «υπεύθυνης στάσης» της ΝΔ σε μια σειρά κομβικά ζητήματα για το εγχώριο κεφάλαιο, όπως η ψήφιση του τρίτου μνημονίου, όσο και με τη στάση εταίρων της ελληνικής αστικής τάξης στο εξωτερικό, καθώς ΕΕ, ΗΠΑ και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, κατά πληροφορίες, πιέζουν τη ΝΔ να επιδείξει μια «συναίνεση» στο Ασφαλιστικό και άλλα κομβικά νομοσχέδια, ώστε να περάσουν και να εφαρμοστούν με τη μεγαλύτερη δυνατή «συνεννόηση» και τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα.

 

Έχει διαβαστεί 517 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 291 επισκέπτες και 0 μέλη.