Παρασκευή, 23 Οκτ, 2026

  • «Λαϊκή Συσπείρωση» Κ. Μακεδονίας: Να συνεχίσουν να λειτουργούν τα 11 Κέντρα Πρόληψης Ψυχικοκοινωνικής Υγείας στην Περιφέρεια
  • ΚΚΕ: Να δοθούν απαντήσεις από την κυβέρνηση για τα δημοσιεύματα σχετικά με τον βουλευτή της ΝΔ Σ. Κουλκουδίνα
  • Το ισραηλινό κράτος δολοφόνος κλιμακώνει τα αίσχη στην κατεχόμενη Δ. Όχθη
  • ΚΚΕ: Κράτος και εργοδοσία να διασφαλίσουν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Pizza Fan
  • ΠΑΜΕ: Η 30η Οκτώβρη να είναι μέρα παλλαϊκής κινητοποίησης! Η κοινή πάλη των εργατών απάντηση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
  • Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών: Οχι δυστύχημα αλλά στυγνή δολοφονία! Συγκλονιστικές μαρτυρίες εκθέτουν το εγκληματικό κράτος
«Λαϊκή Συσπείρωση» Κ. Μακεδονίας: Να συνεχίσουν να λειτουργούν τα 11 Κέντρα Πρόληψης Ψυχικοκοινωνικής Υγείας στην Περιφέρεια1 ΚΚΕ: Να δοθούν απαντήσεις από την κυβέρνηση για τα δημοσιεύματα σχετικά με τον βουλευτή της ΝΔ Σ. Κουλκουδίνα2 Το ισραηλινό κράτος δολοφόνος κλιμακώνει τα αίσχη στην κατεχόμενη Δ. Όχθη3 ΚΚΕ: Κράτος και εργοδοσία να διασφαλίσουν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Pizza Fan4 ΠΑΜΕ: Η 30η Οκτώβρη να είναι μέρα παλλαϊκής κινητοποίησης! Η κοινή πάλη των εργατών απάντηση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο5 Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών: Οχι δυστύχημα αλλά στυγνή δολοφονία! Συγκλονιστικές μαρτυρίες εκθέτουν το εγκληματικό κράτος6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μετράει αντίστροφα

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη μεγάλη διεθνιστική κινητοποίηση σε περισσότερα από 100 λιμάνια όλου του κόσμου. Το σύνθημα «Δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο» κινητοποιεί χιλιάδες λιμενεργάτες, αλλά και εργαζόμενους στις μεταφορές, σε άλλους κλάδους και χώρους δουλειάς που δηλώνουν «παρών» στην κινητοποίηση.Η δυναμική της διεθνούς απεργ... Περισσότερα

Συνταξιουχικές Οργανώσεις: Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ είναι άνευ προηγουμένου κοροϊδία απέναντι στους απόμαχους της δουλειάς

από Η Άλλη Άποψη
Συνταξιουχικές Οργανώσεις: Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ είναι άνευ προηγουμένου κοροϊδία απέναντι στους απόμαχους της δουλειάς

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ είναι μια άνευ προηγουμένου κοροϊδία και εμπαιγμός απέναντι στους απόμαχους της δουλειάς, όταν μάλιστα προσπαθεί τα κάθε φορά ψίχουλα να τα εμφανίσει ως σοβαρές παροχές, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Παράλληλα, μετά τη μαζική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν από όλη τη χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 5 Σεπτέμβρη, διαμηνύουν ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας γιατί ξέρουμε ότι μόνο έτσι θα βάλουμε φραγμό σε αυτή την επιθετική σε βάρος μας λαίλαπα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων έχει ως εξής:

«Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις χαιρετίζουν τους συνταξιούχους που έφθασαν από όλες τις γωνιές τις χώρας μας σε μια μεγαλειώδη, μαζικότατη, ανεπανάληπτη συγκέντρωση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι χιλιάδες μαχητές αγωνιστές, άνδρες και γυναίκες, δεν πτοήθηκαν από τα ατέλειωτα χιλιόμετρα, την πολύωρη ταλαιπωρία μέχρι την ολοκλήρωση όλης της διαδικασίας, συγκέντρωση, πορεία. Παρά την ηλικία τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΣΕΑ και έδωσαν το αγωνιστικό τους "παρών" κατά χιλιάδες μέχρι το τέλος της αγωνιστικής διαδικασίας διεκδικώντας με το κεφάλι ψηλά τα δίκαια αιτήματά τους.

Χαιρετίζουμε όλους τους συνταξιούχους που για αντικειμενικές δυσκολίες δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν. Τους ευχαριστούμε για τα αγωνιστικά τους μηνύματα και τα χαιρετιστήριά τους.

Όλη η αγωνιστική μας διαδικασία αποτελεί παρακαταθήκη για τους επερχόμενους αγώνες μας, για τα μέτρα που συνεχίζονται και μας οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια, αφού όλα τα μεγάλα προβλήματά μας είναι εδώ και η κυβέρνηση, με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, έδειξε για μια ακόμα φορά το πραγματικό αντισυνταξιουχικό αντεργατικό - αντιλαϊκό της πρόσωπο.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, δηλώνει ότι πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου κοροϊδία και εμπαιγμό απέναντι στους απόμαχους της δουλειάς όταν μάλιστα προσπαθεί τα κάθε φορά ψίχουλα να τα εμφανίσει ως σοβαρές παροχές. Όταν μετά από 15 χρόνια αρπαγών των συντάξεών μας στις κύριες, επικουρικές συντάξεις, της 13ης, 14ης σύνταξης, του ΕΚΑΣ, της επιβολής της προσωπικής διαφοράς, της εισφοράς αλληλεγγύης και πολλών άλλων, όταν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι έχουν 15 χρόνια να πάρουν αύξηση, όταν η ακρίβεια σάρωσε και σαρώνει τις πενιχρές συντάξεις. Μας μιλάνε για δημοσιονομική πειθαρχία, για τους κόφτες της ΕΕ που έχουν συμφωνήσει, για εμάς που έχουμε παράξει τεράστιο πλούτο, για τα εργαζόμενα παιδιά μας. Δεν λένε τίποτα για τα ματωμένα πλεονάσματα των δισεκατομμυρίων, για τις φοροαπαλλαγές των επιχειρηματικών ομίλων, για τις ρήτρες διαφυγής της πολεμικής οικονομίας, για τα αστρονομικά κέρδη δισεκατομμυρίων των επιχειρηματιών, των τραπεζών.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας γιατί ξέρουμε ότι μόνο έτσι θα βάλουμε φραγμό σε αυτή την επιθετική σε βάρος μας λαίλαπα. Ο θυμός, η αγανάκτηση που δίκαια μας διακατέχει, να εκφρασθεί τώρα με τη μαζικότερη συμμετοχή μας στους επικείμενους αγώνες από κοινού με το εργατικό κίνημα, με τα παιδιά και τα εγγόνια μας που τους επιφυλάσσουν χειρότερη ζωή με 13 ώρες εργασία, αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση. Δηλαδή ζωή από τη δουλειά στον άλλον κόσμο.

Να μην τους το επιτρέψουμε. Καλή δύναμη και υγεία σε όλους, καλή αντάμωση στους αγώνες μας».


Έχει διαβαστεί 190 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Αρθρογραφία

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 466 επισκέπτες και 0 μέλη.