«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
από Η Άλλη Άποψη
Ολοκληρώθηκε χτες η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα - ντροπή της κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να μην εμφανιστεί στη συζήτηση (για ευνόητους λόγους), αλλά όσοι τον αναπλήρωσαν φάνηκαν αντάξιοι να «σηκώσουν» το βάρος της συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς. Ετσι επανέλαβαν ουσιαστικά, χωρίς τσίπα, πως «φταίει ο σταθμάρχης και οι μηχανοδηγοί».
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στις τοποθετήσεις τους προσπάθησαν να κουκουλώσουν τις δικές τους ευθύνες ως κυβερνήσεις, που δεν φρόντισαν να υλοποιήσουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και επιπλέον ήταν προκλητική η προσπάθειά τους να αθωώσουν την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε χωρίς ψηφοφορία, μιας και δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο.
Αυτό όμως που έμεινε ήταν η δέσμευση του ΓΓ της ΚΕ,Δημήτρη Κουτσούμπα, ότι το ΚΚΕ θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τα Τέμπη, να τιμωρηθούν οι ένοχοι, να μην έχουμε ξανά τέτοιο έγκλημα.