Ο νέος διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκε αμέσως μόλις ανακοινώθηκε ο «διορισμός» του, επειδή σε παλιότερες αναρτήσεις του εκθείαζε την κυβέρνηση της ΝΔ. Οχι για κάποιον «ασήμαντο λόγο» - όπως γράφτηκε - αλλά για την πανεπιστημιακή αστυνομία.Την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέο σύμβουλο για θέματα εξ... Περισσότερα
ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Καταδικάζει την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας των ΗΠΑ ενάντια στη Βενεζουέλα
από Η Άλλη Άποψη
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση του, το Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την νέα κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας της κυβέρνησηςτων ΗΠΑ ενάντια στην Βενεζουέλα, με την αποστολή πολεμικών πλοίων με χιλιάδες πεζοναύτες πλησίον της Βενεζουέλας, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των καρτέλ των ναρκωτικών. Οι πραγματικές αιτίες βρίσκονται στην προσπάθεια των μονοπωλίων των ΗΠΑ να βάλουν στο χέρι τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα της Βενεζουέλας καθώς και στην προσπάθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ να αποκρούσει την οικονομική και πολιτική διείσδυση της Κίνας στη Λατινική Αμερική, στα πλαίσια του μεταξύ τους ανταγωνισμού για την πρωτοκαθεδρία στον παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα.
Το ΚΚΕ καταδικάζει κατηγορηματικά κάθε σχέδιο για ένοπλη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Βενεζουέλα και εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη και τον λαό της Βενεζουέλας που είναι οι μοναδικοί αρμόδιοι να καθορίσουν τις εξελίξεις στην πατρίδα τους. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στο ΚΚ Βενεζουέλας που σε δύσκολες συνθήκες διώξεων αγωνίζεται για την υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων».