Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
από Η Άλλη Άποψη
Η αποστολή αλληλεγγύης στην οποία συμμετείχε το καλοκαίρι και το ΔΙΚΤΥΟ ΔΡΑΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ έφτασε στη Γάζα.
Με το σύνθημα «Αυτή η γάζα δεν κρατάει άλλο αίμα» ξεκίνησε μέσα στο καλοκαίρι η συλλογή φαρμάκων και ιατροφαρμακευτικού υλικού για το δοκιμαζόμενο λαό της Λωρίδας της Γάζας. Η πρωτοβουλία του ραδιοφωνικού σταθμού 105,5 στο Κόκκινο, της ανθρωπιστικής οργάνωσης Fair Planet και του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού με τη συμμετοχή του Δικτύου Δράσης Φορέων Ημαθίας αλλά και πολλών οργανώσεων και φορέων απ' όλη την Ελλάδα, στέφθηκε με επιτυχία.
Η αποστολή ξεκίνησε το ταξίδι της για τη Γάζα στις 25/09/2014 με προορισμό το Κάιρο και από εκεί το λιμάνι του Port Said συνοδεύοντας 156.434 τεμάχια φαρμακευτικών σκευασμάτων και υγειονομικού υλικού που συγκεντρώθηκαν από όλες σχεδόν τις περιφέρειες της Ελλάδας. Σκευάσματα και υγειονομικό υλικό ελέγχτηκαν, καταγράφηκαν, διαχωρίστηκαν και τοποθετήθηκαν σε 434 χαρτοκιβώτια προκειμένου να σταλούν μέσω της Ερυθράς Ημισελήνου, ως δωρεά στον Παλαιστινιακό λαό της Γάζας.
Στις 03/10/2014 η αποστολή παρέδωσε τα φάρμακα στη Γάζα, τα οποία θα διοχετευθούν σε νοσοκομεία, κλινικές και δομές στήριξης.