Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Βεβήλωσαν το μνημείο του Καρλ Μαρξ
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Φθορές στη μαρμάρινη επιτύμβια πλάκα που βρίσκεται στο ταφικό μνημείο τουΚαρλ ΜαρξστοΚοιμητήριοΧαϊγκέιττουΛονδίνουπροκάλεσαν χτες βάνδαλοι με σφυρί ή κάποιο άλλο αιχμηρό εργαλείο.
Το πιο παλιό και το πιο εύθραυστο τμήμα του μνημείου, μια μαρμάρινη πλάκα όπου αναγράφονται τα ονόματα της οικογένειας του Κ. Μάρξ που έχουν ταφεί εκεί, όπως της συζύγου, δύο κορών και του εγγονού του, δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα από μεταλλικό όργανο.«Το όνομα του Καρλ Μαρξ φέρεται να αποτέλεσε ιδιαίτερα στόχο, άρα δεν πρόκειται απλώς για μια πράξη βανδαλισμού εναντίον ενός μνημείου, αλλά για στοχευμένη επίθεση εναντίον του Καρλ Μαρξ», δήλωσε ο Ίαν Ντάνγκαβελ, διευθυντής του «The Friends of Highgate Cemetery Trust», της οργάνωσης που ασχολείται με τη συντήρηση του κοιμητηρίου.
Εκπρόσωπος του νεκροταφείου διαβεβαίωσε πως θα γίνουν οι απαραίτητες επισκευές«το συντομότερο δυνατόν», καθώς το ταφικό μνημείο του Κ. Μαρξ συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο με τα προστατευόμενα μνημεία της χώρας.
Το σημερινό ταφικό μνημείο του Κ. Μαρξ φτιάχτηκε το 1956 με χρηματοδότηση ειδικού ταμείου και τοποθετήθηκε από το Βρετανικό Κομμουνιστικό Κόμμα σε κεντρικό σημείο του κοιμητηρίου. Κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί και άλλες απόπειρες βεβήλωσης του μνημείου, με χειρότερη εκείνη του 1970 όταν χρησιμοποιήθηκε βομβιστικός μηχανισμός. Ο Μαρξ και νεκρός στοιχειώνει ακόμα τους πάσης φύσεως εκμεταλλευτές και τα τσιράκια τους.