Κυριακή, 16 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Διαμαρτυρία των υπαλλήλων του Κογκρέσου των ΗΠΑ για το έγκλημα στη Γάζα!

από Η Άλλη Άποψη
Διαμαρτυρία των υπαλλήλων του Κογκρέσου των ΗΠΑ για το έγκλημα στη Γάζα!

Περισσότεροι από 100 υπάλληλοι του Κογκρέσου των ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν έξω από το Καπιτώλιο το απόγευμα της Τετάρτης για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το έγκλημα του Ισραήλ στη Γάζα και να απαιτήσουν άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

«Είμαστε υπάλληλοι του Κογκρέσου στο Καπιτώλιο και δεν αισθανόμαστε πλέον άνετα να σιωπούμε», δήλωσε ένας υπάλληλος. «Είμαστε τρομοκρατημένοι από τις βάναυσες επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου σε Ισραηλινούς αμάχους και είμαστε τρομοκρατημένοι από τη συντριπτική απάντηση της ισραηλινής κυβέρνησης που σκότωσε χιλιάδες αθώους Παλαιστίνιους πολίτες στη Γάζα», είπε ένας άλλος.

Όπως κατήγγειλαν, πολίτες τηλεφωνούν καθημερινά στο Κογκρέσο και ζητούν να πιέσουν οι ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός αλλά «τα περισσότερα μέλη του Κογκρέσου δεν ακούν τους ανθρώπους που εκπροσωπούν».

Στη συνέχεια, οι υπάλληλοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή και κατέθεσαν λουλούδια προς τιμήν των περισσότερων από 1.500 Ισραηλινών και 10.000 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Η σημερινή κινητοποίηση έρχεται σε συνέχεια ανάλογων δράσεων του προσωπικού του Κογκρέσου. Πριν λίγες εβδομάδες, εκατοντάδες μουσουλμάνοι και εβραίοι υπάλληλοι απέστειλαν ανοιχτή επιστολή που ζητούσαν από τους νομοθέτες να απαιτήσουν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι τα δύο τρίτα των Αμερικανών υποστηρίζουν την κατάπαυση του πυρός, ενώ οι πρόσφατες μαζικές -και συνεχιζόμενες- διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή πολλών αμερικανοεβραίων, διακήρυξαν το αίτημα να σταματήσει η δολοφονία.

(Με πληροφορίες από NBC, CNN, commondreams.org)


Έχει διαβαστεί 604 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 567 επισκέπτες και 0 μέλη.