Η κυβέρνηση μιλάει για «δύσκολο χειμώνα» και ετοιμάζεται να εξαγγείλει μια ακόμα φουρνιά με μέτρα - κοροϊδία. Προκαλούν τον λαό όταν παρουσιάζουν τη «βαρυχειμωνιά» που φέρνει η πολιτική τους ως «φυσικό φαινόμενο» και κρύβουν τους πραγματικούς ενόχους, που είναι:Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος σε Ουκρανία και Μ. Ανατολή, όπου η κυβέρνηση πρωτ... Περισσότερα
Εκλογές στη Γερμανία
από Η Άλλη Άποψη
Μετάτην νίκη του AfD στην Θουριγγία και την απόκτησητης δεύτερης θέσης στη Σαξονία, οι Σοσιαλδημοκράτες κατάφεραν να αποσπάσουν τη νίκη στις περιφερειακές εκλογές που έγιναν στο κρατίδιοτου Βρανδεμβούργου την Κυριακή. Η νίκη αυτή δίνει μία σύντομη ανάσα στον Καγκελάριο Σολτς, μετά το κύμα των επικρίσεων πού έχει δεχτεί κατά καιρούς για τις ηγετικές του ικανότητες.
Σύμφωνα μεπληροφορίες του Reuters, στις περιφερειακές εκλογές το SPD κατάφερε να κόψει πρώτο το νήμα στο Βρανδεμβούργο, η οποία είναι διπλής σημασίας για το κόμμα, καθώς κυβερνά από την επανένωση του 1990, αλλά και γιατί είναι η εκλογική περιφέρεια του Όλαφ Σολτς. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το κόμμα κέρδισε τις εκλογές λαμβάνοντας ποσοστό 30,9%, έναντι του 29,2% που κατέγραψε το AfD.