Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: Αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις από τη σλοβακική προεδρία
από Η Άλλη Άποψη
Την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων» -που στο πλαίσιο του αχαλίνωτου αντικομμουνισμού, της προσπάθειας παραχάραξης της ιστορικής αλήθειας και εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό απ' την ΕΕ, καθιερώθηκε πριν λίγα χρόνια να γιορτάζεται την 23η Αυγούστου- γιορτάζει η σλοβακική προεδρία της ΕΕ, διοργανώνοντας λίγο καιρό μετά την ανάληψη των καθηκόντων της διήμερο συνέδριο. Εκπρόσωποι των υπουργείων Δικαιοσύνης των κρατών-μελών της ΕΕ και των εθνικών «ινστιτούτων μνήμης» πήραν μέρος σε εκδήλωση που έγινε σήμερα στο μνημείο «Πύλη της Ελευθερίας» στην Μπρατισλάβα.
Το απόγευμα τα «εθνικά ιδρύματα μνήμης» και ΜΚΟ θα συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης των «εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από ολοκληρωτικά καθεστώτα» σαν ποινικά αδικήματα από τα συστήματα δικαιοσύνης των κρατών.
Η διάσκεψη συνεχίζεται αύριο Τρίτη με κύριο θέμα συζήτησης την «άνοδο της ριζοσπαστικοποίησης στην Ευρώπη», φρασεολογία σκόπιμα ασαφή, η διασταλτική ερμηνεία της οποίας ακουμπά οποιαδήποτε φωνή αμφισβήτησης της αστικής εξουσίας και της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας.
Οι διοργανωτές εξάλλου δεν κρύβουν τις προθέσεις, αναφέροντας ότι το συνέδριο εκτός του να «τιμήσει την μνήμη των θυμάτων του ναζισμού, φασισμού και κομμουνισμού», στόχο έχει και «να ξεκινήσει μια συζήτηση σχετικά με το πρόβλημα της αυξανόμενης ριζοσπαστικοποίησης (συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής ριζοσπαστικοποίησης) στην Ευρώπη και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου». Μάλιστα, υποδεικνύουν μέτρα «τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά», φιλοδοξώντας να εμπλουτίσουν οι εργασίες του συνεδρίου τη «φαρέτρα» της ΕΕ.