Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

G7: «Ακλόνητη» υποστήριξη στην Ουκρανία. Εξετάζονται νέες κυρώσεις στη Ρωσία

από Η Άλλη Άποψη
G7: «Ακλόνητη» υποστήριξη στην Ουκρανία. Εξετάζονται νέες κυρώσεις στη Ρωσία
Την «ακλόνητη υποστήριξή τους» στην Ουκρανία εξέφρασαν το Σάββατο οι υπουργοί Εξωτερικών των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου G7, κατά τη συνεδρίασή τους στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για την περιοχή. 

«Οι χώρες μας υπογραμμίζουν την δέσμευσή τους να συνεργαστούν για να συμβάλουν στην επίτευξη μιας βιώσιμης ειρήνης και σε μια ισχυρή και ευημερούσα Ουκρανία ενώ επιβεβαίωσαν την ανάγκη παροχής ισχυρών εγγυήσεων ασφαλείας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο πόλεμος δεν θα ξαναρχίσει», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωσή τους, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών με την Κίνα, που διαγκωνίζεται με τις ΗΠΑ για την πρωτοκαθεδρία στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας και της Ιταλίας συμμετείχαν επίσης η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας και ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας Αντρίι Σιμπίχα.

Οι χώρες της G7 έχουν προσφέρει στο Κίεβο στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη, αξιοποιώντας μεταξύ άλλων δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.

Δεν απέκλεισαν επίσης το «ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, μετά τον Φεβρουάριο που θα σχετίζονται με το εάν η Ρωσική Ομοσπονδία καταβάλλει πραγματικές προσπάθειες, για να βάλει οριστικό τέλος στον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, παρέχοντας στην Ουκρανία μακροπρόθεσμη ασφάλεια και σταθερότητα ως κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα», αναφέρει η κοινή δήλωση.

Για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή κι ενώ τροφοδοτούν και στηρίζουν με κάθε τρόπο το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, χαιρέτισαν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και απηύθυναν έκκληση για αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα, που πλέον μόνο συντρίμμια έχουν αφήσει πίσω τους οι ισραηλινές δυνάμεις.

Στο μεταξύ, σήμερα συγκαλείται στο Μόναχο έκτακτη σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ, για την Ουκρανία, και τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν μεταξύ ΗΠΑ, Ουκρανίας και Ρωσίας, χωρίς τη συμμετοχή της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε ο ειδικός απεσταλμένος του Ντ. Τραμπ για την Ουκρανία, Κιθ Κέλογκ.

Έχει διαβαστεί 1093 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 589 επισκέπτες και 0 μέλη.