Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ερώτηση για την καταστρατήγηση του ακατάσχετου των αγροτικών επιδοτήσεων και τους καταναγκαστικούς συμψηφισμούς της ΑΑΔΕ
  • ΙΣΠΑΝΙΑ: Ανακλήθηκε η έξωση της 87χρονης, επιμένουν οι διαδηλωτές
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εμφανίζεται με θράσος ως εγγυητής της «σταθερότητας» που τροφοδοτεί την ακρίβεια, τη φοροληστεία και το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων
  • Εξαγγελίες φούσκα για την Ενέργεια
Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!1 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία2 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ερώτηση για την καταστρατήγηση του ακατάσχετου των αγροτικών επιδοτήσεων και τους καταναγκαστικούς συμψηφισμούς της ΑΑΔΕ3 ΙΣΠΑΝΙΑ: Ανακλήθηκε η έξωση της 87χρονης, επιμένουν οι διαδηλωτές4 ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εμφανίζεται με θράσος ως εγγυητής της «σταθερότητας» που τροφοδοτεί την ακρίβεια, τη φοροληστεία και το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων5 Εξαγγελίες φούσκα για την Ενέργεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Χειμώνας

Χειμώνας

Η κυβέρνηση μιλάει για «δύσκολο χειμώνα» και ετοιμάζεται να εξαγγείλει μια ακόμα φουρνιά με μέτρα - κοροϊδία. Προκαλούν τον λαό όταν παρουσιάζουν τη «βαρυχειμωνιά» που φέρνει η πολιτική τους ως «φυσικό φαινόμενο» και κρύβουν τους πραγματικούς ενόχους, που είναι:Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος σε Ουκρανία και Μ. Ανατολή, όπου η κυβέρνηση πρωτ... Περισσότερα

Ξεκίνησε σήμερα η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης

από Η Άλλη Άποψη
Ξεκίνησε σήμερα η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης

Ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο τη Δευτέρα, στην πόλη-λιμάνι Τιαντζίν της Κίνας, η διήμερη σύνοδος κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (ΟΣΣ).

Η σύνοδος, η μεγαλύτερη από την ίδρυση του ΟΣΣ το 2001, συγκεντρώνει περίπου 20 ηγέτες από την Ευρασία, συμπεριλαμβανομένων του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, του Ιρανού προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν, του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Ο ΟΣΣ, που εκπροσωπεί σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού και το 23,5% του παγκόσμιου ΑΕΠ, προβάλλεται ως αντίβαρο των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών των καπιταλιστικών κρατών της Δύσης, προωθώντας μια «πολυπολική παγκόσμια τάξη».

Η σύνοδος διεξάγεται εν μέσω κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων και ανταγωνισμών, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η εμπορική αντιπαράθεση ΗΠΑ-Κίνας και Ινδίας, και η διαμάχη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Στόχος της είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των 10 κρατών-μελών και των 16 παρατηρητών ή εταίρων του ΟΣΣ, για την αντιμετώπιση προκλήσεων όπως η γεωπολιτική αστάθεια και οι οικονομικές πιέσεις. Ο Πούτιν, σε συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua, δήλωσε ότι η σύνοδος θα «εδραιώσει την αλληλεγγύη στον ευρασιατικό χώρο», υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μια «πιο δίκαιη» παγκόσμια διακυβέρνηση.

Ο Σι Τζινπίνγκ, από την πλευρά του, τόνισε τη στρατηγική σημασία των σχέσεων Κίνας-Ρωσίας, απορρίπτοντας «νοοτροπίες Ψυχρού Πολέμου» και γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις, σε εμφανή κριτική προς τις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου, διμερείς συναντήσεις θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο. Τη Δευτέρα, ο Πούτιν θα συζητήσει με τον Ερντογάν τις εξελίξεις στην Ουκρανία και με τον Πεζεσκιάν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ενώ θα συναντήσει και τον Μόντι.

Την Τρίτη, θα συνομιλήσει με τον Σι στο Πεκίνο, ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου θα παραβρεθούν και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Πεζεσκιάν.


Έχει διαβαστεί 1216 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 553 επισκέπτες και 0 μέλη.