Τρίτη, 18 Αυγ, 2026

  • Μεγάλο Βλάχικο Γλέντι στο Σέλι
  • Κλοπή του λαού χωρίς τέλος, την ώρα που σκιαμαχούν για τα ψίχουλα
  • Νέα έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή»: «Οι απείθαρχοι, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα» του Σπ. Χαλβατζή
  • Νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα
  • ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του κρατικού χρέους προέρχεται από την ακρίβεια, την άδικη φορολογία του λαού και τους τσακισμένους μισθούς
  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
Μεγάλο Βλάχικο Γλέντι στο Σέλι1 Κλοπή του λαού χωρίς τέλος, την ώρα που σκιαμαχούν για τα ψίχουλα2 Νέα έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή»: «Οι απείθαρχοι, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα» του Σπ. Χαλβατζή3 Νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα4 ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του κρατικού χρέους προέρχεται από την ακρίβεια, την άδικη φορολογία του λαού και τους τσακισμένους μισθούς5 Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολεμικό δελτίο

Πολεμικό δελτίο

Πολεμικό δελτίο θυμίζουν οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών, που επιβεβαιώνουν ότι το σύστημα του κέρδους και το αντιλαϊκό, εχθρικό κράτος παίζουν κορόνα - γράμματα την ασφάλεια, ακόμα και τη ζωή του λαού.Ενας ακήρυχτος πόλεμος στον αγώνα της επιβίωσης και μέσα στους χώρους δουλειάς είναι σε εξέλιξη, αποκαλύπτοντας παντού το πραγματικό ... Περισσότερα

Οι πρώτοι διορισμοί του Ντόναλντ Τραμπ - Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις εναντίον του

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Με τους νευραλγικούς διορισμούς των Ρέινς Πρίμπους και Στίβεν Μπάνον σε θέσεις-κλειδιά, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ επιχείρησε να προϊδεάσει για το στίγμα της συντηρητικής, αντιδραστικής πολιτικής που θα ακολουθήσει στη διάρκεια της θητείας του, προωθώντας τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων που τον στήριξαν σε συνάρτηση με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, με το χρίσμα του οποίου διεκδίκησε και πήρε τον προεδρικό θώκο.

Ο Ρέινς Πρίμπους, που είναι πρόεδρος της «Εθνικής Επιτροπής Ρεπουμπλικάνων» διορίστηκε προσωπάρχης του Λευκού Οίκου και ο πρώην επικεφαλής της υπερσυντηρητικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας «Breitbart News», Στίβεν Μπάνον αναλαμβάνει επικεφαλής της στρατηγικής πολιτικής του νεοεκλεγέντος προέδρου και επικεφαλής των συμβούλων του.

Η επιλογή του Πρίμπους, πιστού συμμάχου του Τραμπ στον προεκλογικό του αγώνα, που διατηρεί στενές σχέσεις με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, δείχνει να εκφράζει (σε πρώτη τουλάχιστον φάση...) την προθυμία του Τραμπ να συνεργαστεί με το Κογκρέσο στο οποίο επικρατούν οι Ρεπουμπλικανοί. Ο Στίβεν Μπάνον, που ήταν πρόεδρος της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, δείχνει πως θα συνεχίζει να παίζει κεντρικό ρόλο μεταξύ των συμβούλων του νέου προέδρου, αυξάνοντας τη συντηρητική ρητορική υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και των αστών που στήριξαν την υποψηφιότητα του Ντ. Τραμπ.

Νέες διαδηλώσεις εναντίον της εκλογής του Τραμπ

Όσο ο νεοεκλεγείς πρόεδρος ασχολείται με τη συγκρότηση της κυβέρνησης και της στενής ομάδας συμβούλων που θα τον πλαισιώσουν στο νέο του ρόλο, χιλιάδες διαδηλωτές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις σε δεκάδες, μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας πραγματοποιώντας την Κυριακή, για πέμπτη συνεχή μέρα, διαδηλώσεις προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την εκλογή του.

Οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις έγιναν στην πόλη της Νέας Υόρκης, στο Λος Αντζελες και στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, στο Σικάγο και στο Πόρτλαντ του Όρεγκον (όπου έγιναν και δεκάδες συλλήψεις...) με κεντρικά συνθήματα: «Δεν είσαι ο πρόεδρός μου» και «Η αγάπη νικά το μίσος», σε μία προσπάθεια να δείξουν ότι ο δισεκατομμυριούχος νεοεκλεγείς πρόεδρος απειλεί τα πολιτικά κι ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Το ίδιο διάστημα, οργανώσεις προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων καταγράφουν αύξηση των περιστατικών βίας εναντίον μειονοτικών ομάδων μετά τη νίκη του Τραμπ, σημειώνοντας επιθέσεις εναντίον γυναικών με ισλαμική μαντίλα ή γκράφιτι ρατσιστικού περιεχομένου, ακόμα και παρενοχλήσεις παιδιών από οικογένειες μεταναστών. Κάλεσαν τον Ντόναλντ Τραμπ να καταδικάσει τις επιθέσεις.

Η Κελιάν Κόνγουεϊ, διευθύντρια της εκστρατείας του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο «Fox News» ότι είναι βέβαιη ότι πολλοί από τους διαδηλωτές είναι επαγγελματίες που πληρώνονται, δίχως βεβαίως να παρουσιάσει την παραμικρή απόδειξη για τους ισχυρισμούς της. Κάλεσε μάλιστα τον απερχόμενο πρόεδρο Ομπάμα και την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, Χίλαρι Κλίντον να κάνουν περισσότερα για να διασφαλίσουν την ομαλή μετάβαση εξουσίας, πείθοντας τους διαδηλωτές να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις με το επιχείρημα πως «αυτός ο άνδρας (σ.σ. ο Τραμπ) είναι ο πρόεδρός μας»...

Έχει διαβαστεί 449 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 256 επισκέπτες και 0 μέλη.