Πολεμικό δελτίο θυμίζουν οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών, που επιβεβαιώνουν ότι το σύστημα του κέρδους και το αντιλαϊκό, εχθρικό κράτος παίζουν κορόνα - γράμματα την ασφάλεια, ακόμα και τη ζωή του λαού.Ενας ακήρυχτος πόλεμος στον αγώνα της επιβίωσης και μέσα στους χώρους δουλειάς είναι σε εξέλιξη, αποκαλύπτοντας παντού το πραγματικό ... Περισσότερα
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ: «Στρατηγικό συμφέρον» για την ΕΕ η ανάπτυξη συνεργασίας με την Τουρκία
από Η Άλλη Άποψη
Σε ένα ακόμη ευχολόγιο, πλήρως προσαρμοσμένο στο παζάρι και στην ενίσχυση της στρατηγικής σχέσηςΕΕ-Τουρκίας, αποτελεί η Κοινή Δήλωση των 27 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την Τουρκία, όπως οριστικοποιήθηκε στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Στην Κοινή τους Δήλωση, οι 27 ξεκαθαρίζουν ότι είναι «στρατηγικό συμφέρον» η ανάπτυξη της συνεργασίας με την Τουρκία, ενώ μεταθέτουν για τη Σύνοδο του Ιούνη, την απόφαση για τη λήψη μέτρων για τη συμπεριφορά της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, εκθέτοντας ξανά και ξανά την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, που τόσο καιρό καθησυχάζουν για «λύσεις» υπέρ των λαών, οι οποίες μπορούν τάχα να βρεθούν στα Ελληνοτουρκικά μέσω των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών της αστικής τάξης.
Οι ηγέτες της ΕΕ καλωσορίζουν την Κοινή Δήλωση για την κατάσταση στις πολιτικές, οικονομικές και εμπορικές σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας, την οποία προετοίμασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ και η Κομισιόν, κατόπιν αιτήματος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το Δεκέμβρη του 2020, τονίζεται στην Κοινή Δήλωση των 27 ηγετών.
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι«είναιστρατηγικό συμφέρον για την ΕΕ ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο, η ανάπτυξη μιας συνεργασίας και αμοιβαία επωφελούς σχέσης με την Τουρκία».
«Με την προϋπόθεση ότι διατηρείται η τρέχουσα αποκλιμάκωση και ότι η Τουρκία εμπλέκεται εποικοδομητικά και υπόκειται στις καθιερωμένες προϋποθέσεις που ορίζονται στα προηγούμενα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η πρόσφατη πιο θετική δυναμική, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία με ένα σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο τρόπο για την ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος και τη λήψη περαιτέρω αποφάσεων κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιούνη»,αναφέρεται στα συμπεράσματα.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την Κοινή Δήλωση, ισχυριζόμενα ότι πρόκειται για μία διττή προσέγγιση, που περιλαμβάνει θετικά μέτρα, αλλά και κυρώσεις, εφόσον η Τουρκία επαναλάβει μονομερείς ενέργειες και παραβατική συμπεριφορά.