Η κυβέρνηση μιλάει για «δύσκολο χειμώνα» και ετοιμάζεται να εξαγγείλει μια ακόμα φουρνιά με μέτρα - κοροϊδία. Προκαλούν τον λαό όταν παρουσιάζουν τη «βαρυχειμωνιά» που φέρνει η πολιτική τους ως «φυσικό φαινόμενο» και κρύβουν τους πραγματικούς ενόχους, που είναι:Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος σε Ουκρανία και Μ. Ανατολή, όπου η κυβέρνηση πρωτ... Περισσότερα
Το πλοίο «Ever Given» απoκολλήθηκε εν μέρει απο τη Διώρυγα του Σουέζ
από Η Άλλη Άποψη
Τα ρυμουλκά και τα συνεργεία που εργάζονταν ασταμάτητα μπόρεσαν να απεγκλωβίσουν εν μέρει το γιγαντιαίο φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Given», που είχε προσαράξει και κλείσει τηΔιώρυγα του Σουέζτην 23η Μαρτίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Bloomberg», επικαλούμενο την εταιρεία «Inchcape Shipping».
Δεν είναι όμως σαφές πότε θα αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της θαλάσσιας οδού.
Το «Ever Given», πλοίο με εκτόπισμα 220.000 τόνων, ανήκει στην ιαπωνική «Shoei Kisen» και το διαχειρίζεται η «Evergreen Marine» υπό την παναμαϊκή σημαία.
Η προσάραξή του εξαιτίας ριπής ανέμου εν μέσω αμμοθύελλας έκλεισε τη Διώρυγα, με αποτέλεσμα 369 σκάφη που σκόπευαν να τη διαπλεύσουν να αποκλειστούν.
Ειδικά συνεργεία έσκαβαν χθες για να απομακρύνουν μέρος της όχθης της Διώρυγας, στην οποία το φορτηγό είχε προσαράξει διαγώνια, ώστε το σκάφος να μπορέσει να πλεύσει ξανά κανονικά, ανέφερε η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ νωρίτερα χθες.