Η κυβέρνηση μιλάει για «δύσκολο χειμώνα» και ετοιμάζεται να εξαγγείλει μια ακόμα φουρνιά με μέτρα - κοροϊδία. Προκαλούν τον λαό όταν παρουσιάζουν τη «βαρυχειμωνιά» που φέρνει η πολιτική τους ως «φυσικό φαινόμενο» και κρύβουν τους πραγματικούς ενόχους, που είναι:Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος σε Ουκρανία και Μ. Ανατολή, όπου η κυβέρνηση πρωτ... Περισσότερα
Νάουσα: Βλάχικοι χοροί και μουσική σε ένα ανοιχτό σεμινάριο για μικρούς και μεγάλους
από Η Άλλη Άποψη
Μια ξεχωριστή γνωριμία με τη μουσική, τους χορούς και την πολιτιστική παράδοση των Βλάχων θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν κάτοικοι και επισκέπτες της Νάουσας, μέσα από ένα ανοιχτό σεμινάριο παραδοσιακού χορού.
Ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Νάουσας συμμετέχει στο ARTVILLE NAOUSSA – «13 Βήματα για να Αλλάξεις τον Κόσμο σου», παρουσιάζοντας τη συγκεκριμένη δράση την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026, στις 12:00, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Νάουσας.
Με όχημα τη μουσική και τον χορό, τα μέλη του Συλλόγου θα παρουσιάσουν χαρακτηριστικά στοιχεία της βλάχικης παράδοσης, ενώ θα καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες στα βήματα των παραδοσιακών χορών. Το σεμινάριο έχει βιωματικό χαρακτήρα, προσφέροντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει από κοντά ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η δράση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στους παραδοσιακούς χορούς. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να μπουν στον χορευτικό κύκλο, να ακολουθήσουν τον ρυθμό και να συμμετάσχουν σε μια εμπειρία που συνδυάζει την παράδοση, τη διασκέδαση και τη συλλογικότητα.
Το σεμινάριο εντάσσεται στο πρόγραμμα του ARTVILLE NAOUSSA, με την παράδοση να βρίσκεται αυτή τη φορά στο επίκεντρο και τον χορό να λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα στις διαφορετικές γενιές.