Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
Τάσος Πρωτοψάλτου:Η Στέψη της Ποππαίας: Προσεγγίσεις στο οπερετικό έργο του Claudio Monteverdi
από Η Άλλη Άποψη
Στα πλαίσια της έκθεσης «Η Στέψη της Ποππαίας» την Παρασκευή 4 Απριλίου στις 8.30 το βράδυ, ο Τάσος Πρωτοψάλτου θα δώσει διάλεξη με θέμα Η Στέψη της Ποππαίας: Προσεγγίσεις στο οπερετικό έργο του Claudio Monteverdi στη Γκαλερί Παπατζίκου. Με αφορμή την όπερα «Η Στέψη της Ποππαίας» η διάλεξη θα μας ταξιδέψει στο μαγικό κόσμο της Μπαρόκ Όπερας και του Claudio Monteverdi και θα μας παρουσιάσει το ιστορικό και θεωρητικό πλαίσιο πάνω στο οποίο στηρίζονται οι σκηνικές και εικαστικές προσεγγίσεις του Τάσου Πρωτοψάλτου στην ομώνυμη όπερα.
ΤΑΣΟΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΟΥ
Γεννήθηκε το 1980 στη Βέροια. Σπούδασε Σκηνογραφία/Ενδυματολογία, Παραστατικές Τέχνες, Κινηματογράφο και Καλές Τέχνες. Υπήρξε υπότροφος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, της Εθνικής Σχολής Κινηματογράφου της Ρώμης και του Sannio Film Festival. Το έργο του περιλαμβάνει Σκηνογραφία/Ενδυματολογία για Όπερα, Θέατρο και Μπαλέτο. Έχει συμμετοχή σε διεθνείς λυρικές παραγωγές. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στις σχέσεις Παραστατικών και Εικαστικών Τεχνών, στην εικαστική μεταγραφή της δραματουργίας στο πλαίσιο του παραστατικού φαινόμενου καθώς και στην Ιστορία της Όπερας με έμφαση στο σκηνογραφικό και ενδυματολογικό λεξιλόγιο αυτής στο πέρασμα των εποχών. Διδάσκει στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει διδάξει, δημοσιεύσει και παρουσιάσει διαλέξεις διεθνώς.