Πέμπτη, 27 Ιούν, 2019

  • Σημαντική άνοδος της ΑΣΕ στις αρχαιρεσίες της 88ης Γ.Σ. της ΔΟΕ!
  • Είκοσι κόμματα στις βουλευτικές εκλογές
  • Συναυλία ενάντια στα Ναρκωτικά!
  • Την Παρασκευή η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Βέροια
  • «ΟΧΙ στους εκβιασμούς και τα διλήμματα ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ.  ΜΠΡΟΣΤΑ…για μία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»
  • Τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων συζήτησε η Φρόσω Καρασαρλίδου με τις Διοικήσεις τους
Σημαντική άνοδος της ΑΣΕ στις αρχαιρεσίες της 88ης Γ.Σ. της ΔΟΕ! 1 Είκοσι κόμματα στις βουλευτικές εκλογές2 Συναυλία ενάντια στα Ναρκωτικά!3 Την Παρασκευή η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Βέροια4 «ΟΧΙ στους εκβιασμούς και τα διλήμματα ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ.  ΜΠΡΟΣΤΑ…για μία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»5 Τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων συζήτησε η Φρόσω Καρασαρλίδου με τις Διοικήσεις τους6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η χώρα μας ΝΑΤΟικός «αστυνομικός» του εναέριου χώρου στα Βαλκάνια

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Η χώρα μας ΝΑΤΟικός «αστυνομικός» του εναέριου χώρου στα Βαλκάνια

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα σχετικά με τα νέα ΝΑΤΟικά μέτρα για τον έλεγχο του εναέριου χώρου των Βαλκανίων. Σύμφωνα με αυτά, οι ΝΑΤΟικοί έχουν επιλέξει τρεις χώρες του ΝΑΤΟ να αναλάβουν την «αστυνόμευση» του εναέριου χώρου των Βαλκανίων.

Οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ προώθησαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, για να καλύψουν και να εξαγνίσουν τον βρώμικο ρόλο και τους σχεδιασμούς τού «διαίρει και βασίλευε» του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στα Βαλκάνια. Ήταν το «τυράκι» στη φάκα του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο η παρουσία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή των Βαλκανίων.

Σύμφωνα με απόφαση του ΝΑΤΟ, η Πολεμική Αεροπορία περιπολεί στους εναέριους χώρους της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου, της Βουλγαρίας και μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών περιπολεί στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας. Επίσης, οι ΗΠΑ για το σκοπό αυτόν έδωσαν ήδη την έγκρισή τους για την πώληση F-16 στη Σλοβενία και τη Βουλγαρία.

Ποια συμφέροντα υπερασπίζονται τα πολεμικά αεροσκάφη με την «αστυνόμευση» του εναέριου χώρου των Βαλκανίων; Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εμπλέκονται ολοένα και περισσότερο στο επικίνδυνο κουβάρι των ανταγωνισμών με σκοπό τον έλεγχο των Βαλκανίων. Ολοένα και περισσότερες ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις δρουν μακριά από τα σύνορα, όπως η παρουσία φρεγάτας στην περιοχή του Λιβάνου, αεροσκάφη και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων πήραν μέρος στη μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ της τελευταίας εικοσαετίας στη Νορβηγία και τώρα η συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας για την «αστυνόμευση» του ΝΑΤΟικού εναέριου χώρου στα Βαλκάνια.

Η εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών τίποτα καλό δεν μπορεί να προμηνύει για τα λαϊκά συμφέροντα. Αντίθετα, βαθαίνει η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με απρόβλεπτες συνέπειες. Αυτές οι επικίνδυνες επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που τις αποδέχονται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να προβληματίσουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Η παραπέρα αναβάθμιση εμπλοκής της χώρας μας στις πολεμικές προετοιμασίες των ιμπεριαλιστών, και μάλιστα μακριά από τα σύνορα, δεν έχει σχέση με την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Είναι απαραίτητο τώρα να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Ο λαός μας να οργανώσει την πάλη του για να κλείσουν οι βάσεις που χρησιμοποιούνται από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Για αποδέσμευση τώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Έχει διαβαστεί 56 φορές
Καμία σημασία...
Προηγούμενο άρθρο
Καμία σημασία...
Κρίσιμο ερώτημα
Επόμενο άρθρο
Κρίσιμο ερώτημα

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Σποτ του ΚΚΕ για τις εκλογές

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος ΒΒΔ 0 μποφόρ

Πέμπτη, 27 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 32 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 28 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 34 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 145 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά