Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Κοροϊδεύει ενώ οι τιμές στο ρεύμα χτύπησαν πάλι «κόκκινο»
από Η Άλλη Άποψη
Την ώρα που οι χονδρικές τιμές στο ρεύμα αυξάνονται μέρα με τη μέρα - πάνω από 150% την προηγούμενη βδομάδα - προκαλώντας ρίγη στα λαϊκά νοικοκυριά, η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της επιδίδονται με θράσος σε προσπάθειες εφησυχασμού, προκαλώντας το λαϊκό αίσθημα και τη νοημοσύνη.
Χαρακτηριστικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, μιλώντας την Παρασκευή στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι «εφόσον παρατηρηθεί ανάγκη οριζόντιας επιδότησης για τον επόμενο μήνα - όπως κάναμε και τον Αύγουστο - θα υπάρχει στήριξη», με χρήματα τάχα από τη φορολόγηση των παρόχων που στο μεταξύ κολυμπάνε στα κέρδη.
Μάλιστα, προϊδέασε για περικοπές ακόμα και σε αυτά τα ψίχουλα μέσα από την κατηγοριοποίηση των ...γδαρμένων, λέγοντας ότι στην κυβέρνηση «δίνουμε έμφαση σε περιοχές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη λόγω καιρικών συνθηκών. Χωρίζουμε τη χώρα σε δεκάδες περιοχές, οπότε δίνεται και μια στόχευση με έμφαση στις οικογένειες με παιδιά» κι άλλα τέτοια, ενώ ταυτόχρονα αποσιώπησε τις απανωτές αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λόγω και της αύξησης στο ρεύμα, για τις οποίες φυσικά δεν προβλέπεται να υπάρξει κανένα επίδομα φτώχειας κι ανέχειας.
Εξάλλου, τα κυβερνητικά στελέχη παρουσιάζουν ως πανάκεια την επιστολή που έστειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καταγγέλλοντας «στρεβλώσεις» στην αγορά Ενέργειας, σε ένα χαρτομάνι που αφήνει στο απυρόβλητο το Χρηματιστήριο Ενέργειας, την «πράσινη μετάβαση» και ό,τι άλλο φόρτωσαν στις πλάτες του λαού για να θησαυρίζουν τα μονοπώλια του κλάδου.
Σε σχόλιό του για την ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια τοΓραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕτονίζει: «Η κυβερνητική προσπάθεια εφησυχασμού για τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, μοναδικό σκοπό έχει να θεωρήσει ο λαός δεδομένες τις υψηλές τιμές και κυρίως την πολιτική που τις διαμορφώνει, και να αρκείται σε κάποιες ελάχιστες επιδοτήσεις που τελικά επιδοτούν τα ρεκόρ κερδοφορίας των ενεργειακών ομίλων.
Αυτό που απαιτείται είναι η σύγκρουση με την πολιτική της "πράσινης μετάβασης" και της "απελευθέρωσης" της αγοράς Ενέργειας, την οποία έχουν υπηρετήσει προσηλωμένα η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και η απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που έχουν και τέτοιες επιπτώσεις. Αυτά θα βρεθούν στην προμετωπίδα των αιτημάτων και της γενικής απεργίας της Τετάρτης 20 Νοέμβρη».