Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Νέο πακέτο όπλων και πυρομαχικών εξήγγειλε ο Τζο Μπάιντεν από το Κίεβο

από Η Άλλη Άποψη
Νέο πακέτο όπλων και πυρομαχικών εξήγγειλε ο Τζο Μπάιντεν από το Κίεβο

Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν από το Κίεβο, όπου πραγματοποίησε σήμερα αιφνιδιαστική επίσκεψη ενόψει της πρώτης επετείου της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Θα ανακοινώσω την αποστολή επιπλέον σημαντικών όπλων, κυρίως πυρομαχικών για τα συστήματα πυροβολικού, αντιαρματικών συστημάτων και ραντάρ αεροπορικής παρακολούθησης», δήλωσε στο Κίεβο ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Στο νέο πακέτο που θα ανακοινωθεί αύριο Τρίτη, θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων πυρομαχικά για τους αυτοκινούμενους πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων HIMARS.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου αποτελεί «εξαιρετικά σημαντική κίνηση υποστήριξης για όλους τους Ουκρανούς». Ισχυρίστηκε επίσης ότι συζήτησε με τον Τζο Μπάιντεν την προμήθεια όπλων μακρού βεληνεκούς.

Ο Τζο Μπάιντεν έφτασε στο Κίεβο με τρένο από την Πολωνία, σε μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού, που ακόμη και σε συμβολικό επίπεδο -πέραν της στρατιωτικής βοήθειας που αυξάνεται συνεχώς- επιβεβαιώνει την ενεργό εμπλοκή των ΗΠΑ στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση. 

Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ηχούσαν την ώρα που Ζελένσκι και Μπάιντεν βρίσκονταν στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού του Αγίου Μιχαήλ, σε πλατεία του ιστορικού κέντρου του Κιέβου όπου εκτίθενται καμένα ρωσικά τανκς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέστρεψε στην Πολωνία, όπου στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης θα συναντηθεί με ηγέτες χωρών της Ανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν συμπίπτει με την «ημέρα μνήμης» που έχει καθιερώσει η κυβέρνηση της Ουκρανίας για τους νεκρούς -στην πλειονότητά τους μέλη φασιστικών ομάδων- που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του «Μαϊντάν», του πραξικοπήματος κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης Γιανούκοβιτς το 2014.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»)


Έχει διαβαστεί 331 φορές

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 699 επισκέπτες και 0 μέλη.