Πέμπτη, 09 Ιουλ, 2026

  • ΚΚΕ: Ένοχες για τα προβλήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι η ΕΕ, η ΝΔ και όλες οι κυβερνήσεις που διατήρησαν το καθεστώς εργασιακής ομηρίας
  • Αναταράξεις και διεργασίες στην αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία: Παραιτήθηκε ο Σ. Φάμελλος από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
  • Την παρουσία αξιωματούχων του καθεστώτος Ζελένσκι στη Βουλή καταγγέλλει η ΚΟ του ΚΚΕ
  • Πέθανε η τραγουδίστρια Bonnie Tyler
  • ΚΚΕ: Εκδήλωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη
  • Ν.Τ ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας την Τρίτη 14 Ιουλίου 2026 και ώρα 11:30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας
ΚΚΕ: Ένοχες για τα προβλήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι η ΕΕ, η ΝΔ και όλες οι κυβερνήσεις που διατήρησαν το καθεστώς εργασιακής ομηρίας1 Αναταράξεις και διεργασίες στην αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία: Παραιτήθηκε ο Σ. Φάμελλος από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ2 Την παρουσία αξιωματούχων του καθεστώτος Ζελένσκι στη Βουλή καταγγέλλει η ΚΟ του ΚΚΕ3 Πέθανε η τραγουδίστρια Bonnie Tyler4 ΚΚΕ: Εκδήλωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη5 Ν.Τ ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας την Τρίτη 14 Ιουλίου 2026 και ώρα 11:30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ο λαός πρωταγωνιστής

'Η πρωταγωνιστής στον αγώνα με στόχο την ανατροπή του σάπιου συστήματος της εκμετάλλευσης, ή «θεατής» μπροστά στις νέες θυσίες για τα κέρδη και τους πολέμους τους. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα σήμερα για τον λαό, σε συνθήκες που το αστικό πολιτικό σύστημα αναμορφώνεται με το βλέμμα στραμμένο στην αντιλαϊκή σταθερότητα.Γι' αυτό και ... Περισσότερα

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ ''ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ'' & ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ ''ΒΕΡΜΙΟ'':ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΦΛΕΒΑΡΗ ΩΡΑ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΣ ΝΑΟΥΣΑ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ ''ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ'' & ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ ''ΒΕΡΜΙΟ'':ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΦΛΕΒΑΡΗ ΩΡΑ  5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΣ ΝΑΟΥΣΑ
Καλούμε τους συναδέλφους μας, αγρότες και κτηνοτρόφους, που βρίσκονται ακόμα στα χωριά να έλθουν στο μπλόκο για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η πάλη μας, να ενισχυθεί η προοπτική της νίκης μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας να συμπαρασταθούν ενεργά στον αγώνα μας.
Έχουμε κοινά προβλήματα, όπως η συρρίκνωση του εισοδήματος, η μεγάλη ακρίβεια, η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας.
Έχουμε κοινά αιτήματα, όπως η εξασφάλιση ενός βιώσιμου εισοδήματος από τη δουλειά μας, η αντιμετώπιση της ακρίβειας στα Σούπερ Μάρκετ, στη θέρμανση και στις άλλες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, η αναβάθμιση των δωρεάν υπηρεσιών υγείας και παιδείας για όλους.
Έχουμε κοινό αντίπαλο, την πολιτική την κυβέρνησης και  την ΚΑΠ της ΕΕ που δημιουργεί και οξύνει τα προβλήματά μας, τους εμποροβιομηχάνους και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται τον μόχθο μας.
Οι αγρότες  οι κτηνοτρόφοι  και οι μελισσοκόμοι ''έχουμε, πλέον, φτάσει στο αμήν'' και δεν αντέχουμε άλλο. Οι μεγάλες καταστροφές στην παραγωγή από τις καιρικές συνθήκες και τις αρρώστιες, το πολύ υψηλό κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές στις οποίες πουλάμε τα προϊόντα μας, οι περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις έχουν συρρικνώσει το εισόδημά μας.
Με τον αγώνα μας προβάλλουμε αιτήματα που είναι δίκαια κι αφορούν την ίδια την επιβίωσή μας, αλλά η κυβέρνηση αρνείται να τα ικανοποιήσει, γιατί δεν θέλει να θίξει, ούτε στο ελάχιστο, τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών μας.
Διεκδικούμε:  
·Αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής και των χαμηλών τιμών. Να μην χαθούν οι συνδεδεμένες λόγω μη κάλυψης του πλαφόν εξαιτίας καιρικών συνθηκών. Να εξοφληθούν άμεσα οι ζημιές από τις καταστροφικές.
·Να γίνει με κρατική ευθύνη (χωρίς ΣΔΙΤ), μελέτη και υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης, καθώς και διαχείρισης των υδάτων. 
·Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, 7 λεπτά/Kwh στο ρεύμα με κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση μέσων και εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.
·Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν εισόδημα να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα και να επιβιώσουν οι οικογένειες μας.
·ΕΛΓΑ που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
·Σύνδεση της επιδότησης με την γεωργική παραγωγή και το κτηνοτροφικό κεφάλαιο.
·Άμεσα αύξηση των αγροτικών συντάξεων.
Έχει διαβαστεί 3534 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 288 επισκέπτες και 0 μέλη.