Παρασκευή, 17 Απρ, 2026

  • Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα
  • Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια
  • ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους
  • Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου
  • Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων
  • Κερδισμένοι
Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα1 Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια2 ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους3 Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου4 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων5 Κερδισμένοι6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αφαντες

Αφαντες

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ

Όλοι στη συγκέντρωση, την Τέταρτη 28 Μάρτη, στις 6:00μμ, στην Πλ. Δημοκρατίας(Βαρδάρης)

Η κυβέρνηση οργανώνει ακόμα μία αναπτυξιακή φιέστα αυτή τη φορά στην Κεντρική Μακεδονία στις 26,27, 28/3.

Ο πρωθυπουργός και αυτοί που τον συνοδεύουν, έρχονται στην περιοχή μας μετά  την ψήφιση  πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της 3ης "αξιολόγησης", που παράλληλα βάζει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία. Ταυτόχρονα αυτή την περίοδο συζητάνε τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης που περιλαμβάνουν άλλα 88 αντιλαϊκά μέτρα.

Έρχονται σε μια περίοδο που η περιοχή μυρίζει μπαρούτι: με την συνέχιση του πολέμου στη Συρία, την θέληση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να εντάξει χώρες στη λυκοσυμμαχία τους, την επιθετικότητα τη Τουρκίας που αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Κανείς εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, νέος και νέα, να μην ξεγελαστεί.

Όλοι έχουμε πείρα πως πληρώσαμε τα προηγούμενα χρόνια την κρίση τους, τώρα μας καλούν να πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους.

Ανάπτυξη που τη βιώνουμε καθημερινά:

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στον Καρυπίδη (πρώην Αρβανιτίδη)

Απλήρωτοι εργαζόμενοι σε πολλά διαλογητήρια μαζί με απλήρωτους αγρότες από την περσινή παραγωγή και τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στον Μπουτάρη, με εκ περιτροπής εργασία, με απλήρωτους αγρότες – αμπελοκαλλιεργητές.

Απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΕΝ-ΚΛΩ εδώ και χρόνια, αντιμέτωποι με όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση για τις πτωχευμένες επιχειρήσεις προτάσσοντας τους τραπεζίτες έναντι των εργατών

Αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι στο Βαρβαρέσο με τον άθλιο διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζομένων

Με τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσοκομείο και ΙΚΑ. Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης και όλες  οι υποσχέσεις που διαχρονικά δόθηκαν αποδείχτηκαν ψεύτικες. Αυξάνεται η ταλαιπωρία και κυρίως ο κίνδυνος για την ασφάλεια των ασθενών.

Με τις αρνητικές για τους εργαζόμενους εξελίξεις στον ΟΑΕΔ που αφορούν  επιδόματα και δουλειά με δικαιώματα.

Με την αύξηση της φορολογίας, νέες μειώσεις συντάξεων με κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και το νέο τρόπο υπολογισμού συντάξεων,

Με την ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με τον υποκατώτατο μισθό, με μόνιμο «κόφτη», με τους μαθητές των ΕΠΑΛ στις σχολές μαθητείας για 269€ το μήνα.

Με όλους τους οικοδόμους χρόνια στην ανεργία

Την έζησαν - μέχρι τέλους - οι δεκάδες νεκροί το περασμένο καλοκαίρι στα εργοδοτικά κάτεργα και εξακολουθούν να τη ζουν χωρίς επίδομα οι χιλιάδες άνεργοι στην περιοχή μας.

Την βιώνουν στο πετσί τους οι εργαζόμενοι στο εμπόριο που πλέον δεν έχουν δικαίωμα για ξεκούραση ούτε τις Κυριακές.

Την ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στα σχολεία (καθαριότητα, φύλαξη, νοσηλευτές) με μισθούς πείνας και δουλειά εως το σακάτεμα.

 

Στα τραπέζια συζήτησης και σφαγιασμού κι άλλων δικαιωμάτων μας θα έχουν μπόλικους πρόθυμους συνομιλητές :

Την Περιφερειακή Διοίκηση, Δημοτικές Διοικήσεις, ανθρώπους τους στο εργατικό και αγροτικό κίνημα και πάνω απ’ όλα έχουν τον ΣΕΒΒΕ και τους ανθρώπους τους στα επιμελητήρια.

Όλοι αυτοί  έχουν μια σημαία, έχουν ένα θεό: πως θα αξιοποιήσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής μας και τους οδικούς κόμβους, για περισσότερα κέρδη. Πως θα ενισχύσουν της ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων (αυτό εννοούν όταν λένε καινοτομία και εξωστρέφεια), τις μεγάλες δυνατότητες που έχουμε στον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι επαγγελματίες, αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες.

Καμιά εμπιστοσύνη στην πολιτική και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, καμιά εμπιστοσύνη  στους  τοπικούς φορείς  που κάνουν τη βρώμικη δουλειά για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής  στην περιοχή μας.

Έχουμε πλούσια πείρα από τα τελευταία χρόνια.

Τα συμφέροντά μας δε μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κεφαλαίου και των κομμάτων τους. Μπορούμε να βάλουμε φρένο στην πολιτική τους, στα καταστροφικά για τις ζωές μας σχέδιά τους.

Τώρα οι εργαζόμενοι, να πυκνώσουμε τις γραμμές του οργανωμένου εργατικού  και λαϊκού κινήματος για να δώσουμε την ανάλογη απάντηση.

Βάζοντας φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, που είναι συνέχεια των προηγούμενων,  δεν λέμε «περασμένα ξεχασμένα», διεκδικούμε ό,τι μας στέρησαν στη διάρκεια της κρίσης.

Στοχεύουμε τον πραγματικό υπεύθυνο που είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης , των κρίσεων, των πολέμων, της φτώχειας, της ανεργίας, της προσφυγιάς.

Παλεύουμε και διεκδικούμε

Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 στους κατώτατους μισθούς.

Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.

Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση και Παιδεία για όλους. Κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Δημόσια έργα για τις λαϊκές ανάγκες.

Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.  Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα.

Απαντάμε μαζικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης  και των ανθρώπων της  στην περιοχή μας.

 

Όλοι στη συγκέντρωση, την Τέταρτη 28 Μάρτη, στις 6:00μμ,

στην Πλ. Δημοκρατίας (Βαρδάρης).

Θα ακολουθήσει πορεία προς το χώρο πραγματοποίησης του συνεδρίου

Έχει διαβαστεί 498 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1378 επισκέπτες και 0 μέλη.