Πέμπτη, 16 Ιούλ, 2020

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/7/
  • ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ: Τρεις τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, από επίθεση άνδρα με τσεκούρι...
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ Ρ/Σ ΚΑΝΑΛΙ 1 ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΤΟ ΔΗΜ/ΓΡΑΦΟ Ν. ΜΠΟΥΡΣΙΝΟ
  • ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ «27»: Αναζητούν συμβιβασμό για τη στήριξη του κεφαλαίου, ράβουν «κοστούμι» για τους λαούς
  • Το Ευρωκοινοβούλιο δεν έκανε αποδεκτή την Ερώτηση του ΚΚΕ για το νόμο ενάντια στις διαδηλώσεις!
  • Στη διάθεση του κοινού το ερευνητικό υλικό του Αστερίου Κουκούδη για την ιστορία των Βλάχων
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/7/1 ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ: Τρεις τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, από επίθεση άνδρα με τσεκούρι...2 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ Ρ/Σ ΚΑΝΑΛΙ 1 ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΤΟ ΔΗΜ/ΓΡΑΦΟ Ν. ΜΠΟΥΡΣΙΝΟ3 ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ «27»: Αναζητούν συμβιβασμό για τη στήριξη του κεφαλαίου, ράβουν «κοστούμι» για τους λαούς4 Το Ευρωκοινοβούλιο δεν έκανε αποδεκτή την Ερώτηση του ΚΚΕ για το νόμο ενάντια στις διαδηλώσεις!5 Στη διάθεση του κοινού το ερευνητικό υλικό του Αστερίου Κουκούδη για την ιστορία των Βλάχων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Διπλή στόχευση

Διπλή στόχευση

  Οι προχτεσινές αποφάσεις του ΣτΕ για τις περικοπές στις συντάξεις και το σχέδιο της «ομάδας Πισσαρίδη», που θέτει ανάμεσα σε άλλα ως βασικό στόχο την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, σηματοδοτούν την ενιαία προσπάθεια της κυβέρνησης από τη μια να κατοχυρώσει τις μέχρι τώρα περικοπές και ανατροπές, και από την άλλη ... Περισσότερα

Δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας για την εξαιρετική συνεργασία της ΠΚΜ και της Π.Ε Ημαθίας στην ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου

από Η Άλλη Άποψη
Δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας για την εξαιρετική συνεργασία της ΠΚΜ και της Π.Ε Ημαθίας στην ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου

Από τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη ανακοινώθηκαν τα εξής: "Mε αφορμή στην εξαιρετική παρουσίαση, αφιερωμένη στην συνύπαρξη του Αριστοτέλη και του Αλεξάνδρου στην Ημαθία, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 25ης Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του νέου, πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών, ευχαριστώντας τους ομιλήτες, την Έφορο Αρχαιοτήτων Ημαθίας κα. Αγγελική Κοτταρίδη, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Δημήτρη Μάντσιο και τον δημοσιογράφο-λαογράφο κ. Γιώργη Μελίκη, θα ήθελα να τονίσω τα εξής:

Είμαστε τυχεροί που στην Ημαθία έχουμε Έφορο Αρχαιοτήτων την φίλη Αγγελική Κοτταρίδη , που επί τριάντα χρόνια δίνει την ψυχή της για αυτόν εδώ τον τόπο. Το πρώτο μας έργο αναλαμβάνοντας την διοίκηση της Π.Ε Ημαθίας ήταν η ασφαλτόστρωση του δρόμου Αγία Βαρβάρα-Βεργίνα, όπως και ο ηλεκτροφωτισμός του δρόμου. 

Αναφορικά με τις όποιες ενστάσεις για την μη σηματοδότηση των Αιγών από την περιοχή του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης και εντεύθεν, το ζήτημα σαφώς και δεν είναι στην αρμοδιότητα της ΠΚΜ, η οποία επανειλημμένως προσπάθησε να παρέμβει, αλλά υπάρχει σχετική νομοθεσία που προβλέπει τις οδικές σημάνσεις. Από την στιγμή που αυτή αλλάξει, είμαι βέβαιος ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ανάδειξη του πολιτιστικού θησαυρού της Ημαθίας, αλλά και όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, θα το τοποθετήσει στις πρώτες προτεραιότητες του. Την απάντηση περί εκτέλεσης έργων από ίδιους πόρους της ΠΜΚ, την έδωσε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης μας , στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Βέροια, τονίζοντας ότι με τις μειώσεις των κρατικών χρηματοδοτήσεων κατά 70% τα τελευταία χρόνια στην δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, δεν είμαστε σε θέση ούτε το οδικό μας δίκτυο να συντηρήσουμε. Καλό θα ήταν να υπενθυμίσουμε επίσης στους Ημαθιώτες τα εκατομμύρια ευρώ που επενδύθηκαν, μέσω του ΠΕΠ της ΠΚΜ στην Ημαθία, στο ΕΣΠΑ και το ΣΕΣ.

Από τα εννιά έργα πολιτισμού λοιπόν του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος με συνολική δημόσια δαπάνη 34.632.851€ και φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Πολιτισμού, τα οκτώ συνολικής δημόσιας δαπάνης 33.619.775€ είχαν Δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας συμπεριλαμβανομένου και του Πολυκεντρικού Μουσείου Βεργίνας του οποίου Δικαιούχος είναι και η Διεύθυνση Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων.

Οι σημαντικότερες παρεμβάσεις μας σε ότι αφορά την ανάδειξη μνημείων και αρχαιολογικών χώρων είναι η Ανάπλαση – Ανάδειξη της Βασιλικής Νεκρόπολης και του Ανακτόρου των Αιγών (Φάση Γ) με συνολική δημόσια δαπάνη 7.000.000€ και η Αποκατάσταση της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας με συνολική δημόσια δαπάνη 3.506.878€.

Σε ότι αφορά την ενίσχυση των υποδομών του σύγχρονου πολιτισμού, το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ με συνολική δημόσια δαπάνη 18.154.190€ αποτελεί την μεγαλύτερη παρέμβαση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Φυσικά δεν υπήρξαν μόνο αυτές οι παρεμβάσεις μας στην χρηματοδότηση ανάδειξης μνημείων και αρχαιολογικών χώρων στον τόπο μας, με την οποία πραγματοποιήθηκε η αποκατάσταση δυο οικιών στον αύλειο χώρο , πάνω στο Νοτιοανατολικό Τμήμα της οχύρωσης της Βέροιας και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου τους, συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.390.042€,όπου θα στεγαστεί η διοίκηση της Εφορίας Αρχαιοτήτων.

Έγινε η συντήρηση, στερέωση και αποκατάσταση του ιερού ναού και του αρχαιολογικού χώρου του Αγίου Παταπίου, συνολικής δημόσιας δαπάνης 692.666€.

Έγινε η συντήρηση και η ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Μίεζας, συνολικής δημόσιας δαπάνης 698.312€.

Επίσης η Συντήρηση – Αποκατάσταση – Ανάδειξη Ιερού της Μητρός των Θεών Αυτόχθονος στη Λευκόπετρα Βερμίου (Β Φάση), συνολικής δημόσιας δαπάνης 373.730€
Και τέλος η Ανάπλαση - ανάδειξη της βασιλικής νεκρόπολης των Αιγών, που αφορούσε την Προστασία και ανάδειξη του νεκροταφείου των τύμβων και της ταφικής συστάδας των Τημενιδών (συστάδα Γ΄), συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.804.289€.

Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται και για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Η ΠΚΜ και η Π.Ε Ημαθίας συνεχίζουν την αγαστή τους συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ημαθίας και με όλους τους πολιτιστικούς φορείς του τόπου μας".

 

Έχει διαβαστεί 177 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 29 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 16 Ιουλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 30 °C
Άνεμος ΒΑ 1-3 μποφόρ

Παρασκευή, 17 Ιουλίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 19 ως 29 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 177 επισκέπτες και 1 μέλος.