Σάββατο, 28 Νοέ, 2020

  • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΗΛΙΟΣ»: Επιβεβαιώνουν τη σταθερή μείωση των νέων συντάξεων
  • Ο Θανάσης Γεωργιάδης δεν είναι πια μαζί μας
  • Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΡΚΑΔΑΣ: ΕΝΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
  • Σωτήρης Αβραμόπουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας: « Οι μάσκες είναι για προστασία και όχι για φίμωτρο. Θα πρέπει ο λαός ν’ απαντήσει μαχητικά και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του»
  • Ελλάδα:Σκαρφάλωσε στην 4η θέση ως προς τη θνησιμότητα
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΗΛΙΟΣ»: Επιβεβαιώνουν τη σταθερή μείωση των νέων συντάξεων1 Ο Θανάσης Γεωργιάδης δεν είναι πια μαζί μας 2 Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ3 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΡΚΑΔΑΣ: ΕΝΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ4 Σωτήρης Αβραμόπουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας: « Οι μάσκες είναι για προστασία και όχι για φίμωτρο. Θα πρέπει ο λαός ν’ απαντήσει μαχητικά και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του»5 Ελλάδα:Σκαρφάλωσε στην 4η θέση ως προς τη θνησιμότητα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ζητούνται υπεύθυνες απαντήσεις

Με αφορμή την άσχημη πορεία της πανδημίας και σε επίπεδο Ημαθίας, ζητούνται υπεύθυνες απαντήσεις (να σταματήσει δηλαδή το "κρυφτούλι" ή η παραπληροφόρηση) από κάθε αρμόδιο για τα παρακάτω ζητήματα που τα θέτουμε εδώ και μήνες (Αφορά πρώτιστα ΕΟΔΥ, αλλά και Διοίκηση Νοσοκομείου, τοπικές αρχές- Πόσα τεστ έχουν γίνει μέχρι τώρα (όσοι βρέθ... Περισσότερα

Η επίθεση ενάντια στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κυριάρχησε στα «προ ημερησίας» στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
 Η επίθεση ενάντια στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κυριάρχησε στα «προ ημερησίας» στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Η επίθεση ενάντια στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κυριάρχησε στα «προ ημερησίας» στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Φυσικά θα περιμέναμε εκτός από το σίγουρο αυτό σοβαρό πολιτικό θέμα να έμπαιναν και άλλα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας ή και προβλήματα των πολιτών του δήμου….

Ο δήμαρχος της Βέροιας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τα πολιτικά επιχειρήματα του καθενός θα πρέπει να είναι σεβαστά και οι διαφορές να μην λύνονται με τραμπουκισμούς. Αυτά μας πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω και μας θυμίζουν τραμπουκισμούς γειτόνων που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν».

Ο  Κώστας Καραπαναγιωτίδης τόνισε: «Κάποια πράγματα που πιστεύει και έχει στο μυαλό του δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να τα πει. Καταδικάζω αυτή την ενέργεια αλλά μη βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα σχετικά με αυτούς που έκαναν τις πράξεις. Δεν είναι όλα ακροδεξιά στοιχεία. Με την επίθεση στο Μπουτάρη ξεχάσαμε τη Γενοκτονία και την επίσημη αναγνώρισή της. Αν υπήρχε, δε θα τολμούσε κανένας Μπουτάρης να κάνει τέτοιες δηλώσεις. Κανένα έγγραφο δεν εστάλη στα σχολεία για τη Γενοκτονία, καμιά εκδήλωση δεν είχε προβληθεί. Αν και σοβαρό θέμα, μόνο η επίθεση ακουγόταν.

Ο Νίκος Μπέκης σημείωσε: «Οφείλουμε να καταδικάσουμε την επίθεση για καθαρά πολιτικούς λόγους, σε ένα πρόσωπο που εκφράζει πολιτικές πεποιθήσεις, όσο απαράδεκτες και αν είναι αυτές», ενώ έκανε αναφορέ και στη δολοφονία του Γ.

Ο Αντώνης Μαρκούλης διαβάζοντας δήλωση της παράταξής τους υπογράμμισε:«Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τη βία, το πρόβλημα είναι η απουσία του κράτους δικαίου και του αισθήματος δικαιοσύνης στους πολίτες. Αν είχε ενεργήσει σωστά και εγκαίρως, σαφώς δε θα υπήρχαν και αγανακτισμένοι φασίστες για να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη πράξη τους»

Στο ίδιο κλίμα και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι καταδίκασαν το γεγονός ενώ πήραν και αποστάσεις από δηλώσεις του δημάρχου Θες/νικης.

ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ

1. Οι αναφορές στην Γενοκτονία των Ποντίων θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή να για αναφορά και στο λαό της Παλαιστίνης που δολοφονείται και αυτή την περίοδο από το κράτος του Ισραήλ.

2. Σε  καμία περίπτωση ο αγωνιστής Γρηγόρης Λαμπράκης που δολοφονήθηκε από το παρακράτος  στη Θεσσαλονίκη το 1963 δεν πρέπει φυσικά να ταυτίζεται με τον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Αλλά να καταδικάζονται οι επιθέσεις εναντίον του και άλλο να γίνεται προσπάθεια ιστορικών παραλληλισμών μεταξύ των δύο προσώπων…

3. Τέτοιες ενέργειες, απαράδεκτες, τραμπούκικες, φασιστικές, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν και δεν θα μπορούσαν να εκφράζουν τους Συλλόγους και τις Ενώσεις των Ποντίων, δεν εκφράζουν και δεν θα μπορούσαν να εκφράζουν το δημοκρατικό λαό  της Θεσσαλονίκης. Ας σκεφτούμε όμως όλοι, με αφορμή την απαράδεκτη και βάρβαρη επίθεση, τι μήνυμα άραγε στέλνουν οι προσκλήσεις στη Χρυσή Αυγή από θεσμικά όργανα του κράτους να παρίστανται σε εκδηλώσεις τους; Ας σκεφτούμε, τι μήνυμα στέλνουν στους φασίστες τραμπούκους αποφάσεις δικαστηρίων όπως η πρόσφατη του Εφετείου Θεσσαλονίκης, που έφτασε να καταδικάσει τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλο, επειδή έκανε δηλώσεις ενάντια στη Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι είναι ανεπιθύμητη σε αυτήν την πόλη; Ολα αυτά δεν φουσκώνουν άραγε τα πανιά της Χρυσής Αυγής, τα πανιά των τραμπούκων; Δεν δείχνουν ότι υπάρχουν τμήματα του κρατικού μηχανισμού που τηρούν τουλάχιστον στάση ανοχής ενάντια στην εγκληματική της δράση;

4. Και φυσικά δεν μπορούμε να συνοδεύουμε την καταδίκη με τις θέσεις α ή β που έχει ο δήμαρχος, κι αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε, ούτε μπορούμε να αξιοποιούμε μια ανακοίνωση καταδίκης, καταγγελίας αυτού του απαράδεκτου γεγονότος για να βάζουμε απ' την πόρτα τις απόψεις μας για τη δημοκρατία, για τα άκρα και πάει λέγοντας, ούτε πολύ περισσότερο να αξιοποιείται αυτό το γεγονός για ένα στημένο δικομματικό αγώνα, το οποίο το είδαμε απ' την πλευρά και της ανακοίνωσης της ΝΔ και του πρωθυπουργού. 

Έχει διαβαστεί 222 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος ΝΑ 0-1 μποφόρ

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 14 °C
Άνεμος ΝΝΑ 0-1 μποφόρ

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 7 ως 10 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 183 επισκέπτες και 0 μέλη.