Παρασκευή, 22 Οκτ, 2021

  • Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Δεν πέρασε ξανά η εκμίσθωση...
  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
  • Κατά 28% αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο
  • ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΞΑΝΘΟΥ
  • Παρουσίαση του βιβλίου "Ερωτας Μάγος" στη Βέροια
  • ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ
Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Δεν πέρασε ξανά η εκμίσθωση...1 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ2 Κατά 28% αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο3 ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΞΑΝΘΟΥ4 Παρουσίαση του βιβλίου "Ερωτας Μάγος" στη Βέροια5 ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το «νέο σχολείο»...

Το «νέο σχολείο», που διαμορφώνεται ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και που αποτυπώνεται στον πρόσφατο νόμο, που πέρασε καλοκαιριάτικα η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει το ταξικό σχολείο, το σχολείο των κοινωνικών φραγμών ακόμα χειρότερο.Το κράτος απαλλάσσεται από τις ευθύνες του για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των σχο... Περισσότερα

Η επίθεση ενάντια στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κυριάρχησε στα «προ ημερησίας» στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
 Η επίθεση ενάντια στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κυριάρχησε στα «προ ημερησίας» στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Η επίθεση ενάντια στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κυριάρχησε στα «προ ημερησίας» στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Φυσικά θα περιμέναμε εκτός από το σίγουρο αυτό σοβαρό πολιτικό θέμα να έμπαιναν και άλλα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας ή και προβλήματα των πολιτών του δήμου….

Ο δήμαρχος της Βέροιας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τα πολιτικά επιχειρήματα του καθενός θα πρέπει να είναι σεβαστά και οι διαφορές να μην λύνονται με τραμπουκισμούς. Αυτά μας πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω και μας θυμίζουν τραμπουκισμούς γειτόνων που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν».

Ο  Κώστας Καραπαναγιωτίδης τόνισε: «Κάποια πράγματα που πιστεύει και έχει στο μυαλό του δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να τα πει. Καταδικάζω αυτή την ενέργεια αλλά μη βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα σχετικά με αυτούς που έκαναν τις πράξεις. Δεν είναι όλα ακροδεξιά στοιχεία. Με την επίθεση στο Μπουτάρη ξεχάσαμε τη Γενοκτονία και την επίσημη αναγνώρισή της. Αν υπήρχε, δε θα τολμούσε κανένας Μπουτάρης να κάνει τέτοιες δηλώσεις. Κανένα έγγραφο δεν εστάλη στα σχολεία για τη Γενοκτονία, καμιά εκδήλωση δεν είχε προβληθεί. Αν και σοβαρό θέμα, μόνο η επίθεση ακουγόταν.

Ο Νίκος Μπέκης σημείωσε: «Οφείλουμε να καταδικάσουμε την επίθεση για καθαρά πολιτικούς λόγους, σε ένα πρόσωπο που εκφράζει πολιτικές πεποιθήσεις, όσο απαράδεκτες και αν είναι αυτές», ενώ έκανε αναφορέ και στη δολοφονία του Γ.

Ο Αντώνης Μαρκούλης διαβάζοντας δήλωση της παράταξής τους υπογράμμισε:«Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τη βία, το πρόβλημα είναι η απουσία του κράτους δικαίου και του αισθήματος δικαιοσύνης στους πολίτες. Αν είχε ενεργήσει σωστά και εγκαίρως, σαφώς δε θα υπήρχαν και αγανακτισμένοι φασίστες για να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη πράξη τους»

Στο ίδιο κλίμα και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι καταδίκασαν το γεγονός ενώ πήραν και αποστάσεις από δηλώσεις του δημάρχου Θες/νικης.

ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ

1. Οι αναφορές στην Γενοκτονία των Ποντίων θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή να για αναφορά και στο λαό της Παλαιστίνης που δολοφονείται και αυτή την περίοδο από το κράτος του Ισραήλ.

2. Σε  καμία περίπτωση ο αγωνιστής Γρηγόρης Λαμπράκης που δολοφονήθηκε από το παρακράτος  στη Θεσσαλονίκη το 1963 δεν πρέπει φυσικά να ταυτίζεται με τον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Αλλά να καταδικάζονται οι επιθέσεις εναντίον του και άλλο να γίνεται προσπάθεια ιστορικών παραλληλισμών μεταξύ των δύο προσώπων…

3. Τέτοιες ενέργειες, απαράδεκτες, τραμπούκικες, φασιστικές, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν και δεν θα μπορούσαν να εκφράζουν τους Συλλόγους και τις Ενώσεις των Ποντίων, δεν εκφράζουν και δεν θα μπορούσαν να εκφράζουν το δημοκρατικό λαό  της Θεσσαλονίκης. Ας σκεφτούμε όμως όλοι, με αφορμή την απαράδεκτη και βάρβαρη επίθεση, τι μήνυμα άραγε στέλνουν οι προσκλήσεις στη Χρυσή Αυγή από θεσμικά όργανα του κράτους να παρίστανται σε εκδηλώσεις τους; Ας σκεφτούμε, τι μήνυμα στέλνουν στους φασίστες τραμπούκους αποφάσεις δικαστηρίων όπως η πρόσφατη του Εφετείου Θεσσαλονίκης, που έφτασε να καταδικάσει τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλο, επειδή έκανε δηλώσεις ενάντια στη Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι είναι ανεπιθύμητη σε αυτήν την πόλη; Ολα αυτά δεν φουσκώνουν άραγε τα πανιά της Χρυσής Αυγής, τα πανιά των τραμπούκων; Δεν δείχνουν ότι υπάρχουν τμήματα του κρατικού μηχανισμού που τηρούν τουλάχιστον στάση ανοχής ενάντια στην εγκληματική της δράση;

4. Και φυσικά δεν μπορούμε να συνοδεύουμε την καταδίκη με τις θέσεις α ή β που έχει ο δήμαρχος, κι αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε, ούτε μπορούμε να αξιοποιούμε μια ανακοίνωση καταδίκης, καταγγελίας αυτού του απαράδεκτου γεγονότος για να βάζουμε απ' την πόρτα τις απόψεις μας για τη δημοκρατία, για τα άκρα και πάει λέγοντας, ούτε πολύ περισσότερο να αξιοποιείται αυτό το γεγονός για ένα στημένο δικομματικό αγώνα, το οποίο το είδαμε απ' την πλευρά και της ανακοίνωσης της ΝΔ και του πρωθυπουργού. 

Έχει διαβαστεί 292 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΔΒΔ 0-1 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 503 επισκέπτες και 1 μέλος.