Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Για το νέο συνδικαλιστικό νόμο

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Για το νέο συνδικαλιστικό νόμο

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με τους απεργοκτόνους νόμους, βαθαίνει την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τη οργανωμένη δράση τους. Σχεδιάζει τροπολογίες για να φακελώνουν εργαζόμενους, συνδικαλιστές, αλλά και συνολικά τη συνδικαλιστική δράση.

Καταργούν στην ουσία τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όπως τις Γενικές Συνελεύσεις! Να θυμίσουμε πως στην περιοχή μας, όταν έκλειναν εργοστάσια  κλωστοϋφαντουργίας και εργοδοσία μαζί με κυβέρνηση περιέπαιζαν τους εργάτες, οι μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των εργαζόμενων ήταν το βασικό μέσο ενημέρωσης και οργάνωσης του αγώνα τους για να διασφαλίσουν δικαιώματα και δεδουλευμένα.

Με το ηλεκτρονικό φακέλωμα θα μπορεί η εργοδοσία να γνωρίζει ποιοι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι στα σωματεία τους, αν συμμετέχουν στις μαζικές συλλογικές διαδικασίες και στις συνελεύσεις, τι ψηφίζουν.

Κυβέρνηση και εργοδοσία μιλάνε υποκριτικά περί «εκσυγχρονισμού» και  «δημοκρατίας». Τους πήρε ο πόνος για το αν ψηφίζουν το 50+1 των εργαζομένων για τις απεργίες… Την ίδια ώρα η Ν.Δ. κυβερνάει με ούτε το 20% όσων έχουν δικαίωμα ψήφου, ενώ η «δημοκρατία» της εργοδοσίας σταματάει στις πύλες των εργοστασίων γιατί από κει και μέσα υπάρχει η τρομοκρατία, τα εργοδοτικά εγκλήματα, η απόλυση  σε όποιον σηκώνει κεφάλι.

Ας αφήσουν λοιπόν το θέατρο ότι κόπτονται για τη λειτουργία των Συνδικάτων…

Τα Συνδικάτα έχουν νόμιμα  καταστατικά, που είναι ψηφισμένα από τους ίδιους τους  εργάτες. Στην εργοδοσία, το κράτος και τους μηχανισμούς τους, όχι  μόνο δεν δίνουμε στοιχεία, αλλά κάνουμε τα πάντα να τα περιφρουρήσουμε.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην φοβηθούν, να συσπειρωθούν μαζικά στα ταξικά σωματεία τους! Εργοδότες και κυβέρνηση φοβούνται τη δύναμη και την οργάνωση των εργαζόμενων, για αυτό και επιτίθενται ξεδιάντροπα στα συνδικάτα.

Είναι πολύ γελασμένοι, αν πιστεύουν πως θα βάλουν στο χέρι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Εδώ υπάρχει ΠΑΜΕ!

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας προεοτιμάζει απεργία όταν φέρουν για ψήφιση στη Βουλή τις τροπολογίες για το συνδικαλιστικό φακέλωμα, .

Καλούμε όλα τα Σωματεία σε ενωτικό, μαζικό, ταξικό αγώνα ενάντια στο νέο χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση. Να προχωρήσουν άμεσα σε συνεδριάσεις και  Γενικές Συνελεύσεις, να πάρουν οργανωμένα και συλλογικά αποφάσεις για απεργία.

Έχει διαβαστεί 384 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 592 επισκέπτες και 0 μέλη.