Δευτέρα, 25 Ιαν, 2021

  • Έπεσαν οι υπογραφές για τα «Rafale», σειρά έχουν οι φρεγάτες αυξάνοντας τον λογαριασμό για τον λαό
  • ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 25/1
  • Παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Α/Θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας στη Βέροια
  • Συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΕΠΑ Βέροιας
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Φέρνει νέο εκλογικό νόμο για Τοπική Διοίκηση πιο αποτελεσματική στην αντιλαϊκή πολιτική
Έπεσαν οι υπογραφές για τα «Rafale», σειρά έχουν οι φρεγάτες αυξάνοντας τον λογαριασμό για τον λαό1 ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 25/13 Παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Α/Θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας στη Βέροια4 Συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΕΠΑ Βέροιας5 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Φέρνει νέο εκλογικό νόμο για Τοπική Διοίκηση πιο αποτελεσματική στην αντιλαϊκή πολιτική6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοιχεία σοκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα νοσοκομεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του #ΠΟΥ και της @UNICEF που αποτυπώνονται στο γράφημα: - 1στα  4νοσοκομεία στο κόσμο δεν διαθέτει τρεχούμενο νερό - 1στα 10 βασικές υπηρεσίες υγιεινής και απολύμανσης. Ο καπιταλισμός σε όλο του το μεγαλείο! ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Περισσότερα

Μια σημαντική και χρήσιμη Διεθνής Διημερίδα

από Η Άλλη Άποψη
Μια σημαντική και χρήσιμη Διεθνής Διημερίδα

Ένα σημαντικό γεγονός με διεθνή διάσταση πρόκειται πραγματοποιηθεί στη Βέροια 1 και 2 Νοέμβρη . Η διοργάνωση Διεθνούς Διημερίδας με θέμα «Σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών συμβολή στη συλλογική –μεθοδική – εξειδικευμένη αντιμετώπιση» που γίνεται με πρωτοβουλία των: «Πρωτοβουλία για το Παιδί», Π.Ε Ημαθίας, Δήμος Βέροιας, Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας.

Για τη διοργάνωση συνέντευξη Τύπου έδωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης 25/10 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η Οργανωτική Επιτροπή που την  αποτελούν: Σιδηρόπουλος Αριστοτέλης (Πρωτοβουλία), Αναγνώστου Ειρήνη (ΚΕΔΥ), Βαρακλής Μάνος (Α/θμιας),Καλαϊτζίδου Σοφία (Π.Ε Ημαθία) , Καπετανάκης Δημήτρης (εθελοντής), Κατσαβού Μαριάννα (Γραμματέας Ανηλίκων Εισαγγελίας) , Κορωνάς Θεόφιλος (αντιδήμαρχος Βέροιας) , Μπατζιάκας Δημήτρης (Δικηγορικός Σύλλογος), Μπιδέρης Αντώνης (εθελοντής), Νιώπα θεοδώρα (Κοιν. Λειτουργός)

Από τον Α. Σιδηρόπουλο ξεκαθαρίστηκε τόσο η έκταση του προβλήματος όσο και η στόχευση που είναι διπλή. Η ενημέρωση των πολιτών και η συνεύρεση ειδικών επιστημόνων. Από τους ομιλητές έγινε αναφορά σε επιμέρους πλευρές της διημερίδας αλλά και η μεγάλη σημασία της. Στο σχετικό πρόγραμμα των δράσεων αναφέρονται τα εξής:

«Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών αναδεικνύεται σε μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα των ημερών μας. Τα μηνύματα που έρχονται από παντού και η σχετική ειδησεογραφία το επιβεβαιώνουν. Ταυτόχρονα, τα μέσα που χρησιμοποιούν οι θύτες αναπροσαρμόζονται στις δυνατότητες της εποχής και πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους.

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί έρχεται καθημερινά σε μετωπική επαφή με το πρόβλημα, φιλοξενώντας και περιθάλποντας παιδιά που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και αντιμετωπίζοντας περιστατικά, μέχρι την πλήρη εξιχνίασή τους και την παραπομπή των ενόχων στη Δικαιοσύνη. 

Η εμπειρία του Οργανισμού μας και η συμμετοχή μας στις σχετικές διαδικασίες ανέδειξαν στα μάτια μας μία σειρά από ζητήματα, όπως

Πως μπορούμε να θωρακίσουμε αποτελεσματικότερα την κοινωνία, με ουσιαστικές δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης;

Είναι οι εντεταλμένοι να ασχοληθούν με περιστατικά κακοποίησης (γιατροί, αστυνομικοί, εισαγγελείς, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α.) επαρκώς καταρτισμένοι για να το κάνουν;

Πως αντιμετωπίζονται τα νέα πεδία που συνεχώς ανοίγουν (εκμετάλλευση μέσω διαδικτύου κλπ); 

Και μετά την κακοποίηση τι; Εφαρμόζεται –και σε ποια κλίμακα, με ποια πρωτόκολλα, με ποια αποτελέσματα-  η θεραπεία τραύματος για τα θύματα;

Απαντώντας στο τελευταίο ερώτημα, η Πρωτοβουλία για το Παιδί  εγκαινιάζει την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12:00, το ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ «Ιωάννης Κούσιος» , επί της Βενιζέλου 46, στη Βέροια. Τα εγκαίνια θα κάνει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου.

Ταυτόχρονα, η Πρωτοβουλία για το Παιδί αναζητώντας κάποιες απαντήσεις και επιθυμώντας να συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο στην μεγάλη υπόθεση της αντιμετώπισης της κακομεταχείρισης των παιδιών, συνδιοργανώνει τη Διημερίδα, με τον Δικηγορικό Σύλλογο  Βεροίας, τον Δήμο Βεροίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. 

Η πρώτη ημέρα της Διημερίδας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017, στον Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας και είναι ανοικτή για το κοινό. Η ώρα έναρξης είναι 15:00.

Η δεύτερη ημέρα (εργαστήρια) θα διεξαχθεί την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 στις ΑΙΓΕΣ με ώρα έναρξης 9:30 και απευθύνεται στους ειδικούς και στους επαγγελματίες του τομέα της παιδικής προστασίας (εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς, δικαστικούς λειτουργούς, γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, παιδοψυχιάτρους κλπ) και –λόγω του περιορισμένου των θέσεων - θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω των Φορέων τους. Είναι επιθυμητή η γνώση της αγγλικής.

Έχει διαβαστεί 254 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 7 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία -1 ως 10 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία -2 ως 6 °C
Άνεμος ΔΒΔ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 143 επισκέπτες και 0 μέλη.