Δίπλα στον ακήρυχτο πόλεμο στους χώρους δουλειάς, που αφήνει πίσω του νεκρούς και σακατεμένους, κυβέρνηση και εργοδοσία εξαπολύουν άλλον ένα πόλεμο, στη συνείδηση της εργατικής τάξης και όλου του λαού, για να συνηθίσουν ως «κανονικότητα» τον θάνατο στον βωμό του κέρδους. Ο πόλεμος αυτός φουντώνει ξανά τις τελευταίες μέρες με αφορμή το ... Περισσότερα
ΝΑΟΥΣΑ: Συγκέντρωση συνταξιούχων στις 9 Ιούλη
από Η Άλλη Άποψη
Συγκέντρωση για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τουςδιοργανώνουν ταΣωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΑΕΕ Νάουσας, την Τετάρτη 9 Ιούλη, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Νάουσας.
«Με την αγωνιστική μας κινητοποίηση κάνουμε για μια ακόμη φορά καθαρό στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται ούτε για μια στιγμή, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, να σταματήσουμε τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας», σημειώνουν και προσθέτουν:
«Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τη φτωχοποίηση, με τις περικοπές στις συντάξεις, τα δώρα μας, τις κοινωνικές παροχές, σε ό,τι μας έχει περικοπεί, που πληρώσαμε με τη δουλειά μας και συνεχίζουμε να πληρώνουμε και σήμερα.
Δεν ανεχόμαστε και δεν αντέχουμε την ανυπόφορη ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την εμπορευματοποίηση της Υγείας, των φαρμάκων, τις δραματικές ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ για την έκδοση των συντάξεων.
Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην εμπορευματοποίηση των πάντων στη λογική ότι όποιος έχει χρήματα να πληρώνει θα ζει και όποιος δεν έχει, θα πεθαίνει. Αρκετά έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε βγαλμένα με τον ιδρώτα μας.
Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τους νέους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, για νέα αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, τη μείωση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Κοινωνική Ασφάλιση και την κατάργηση της μίας από τις δύο εθνικές συντάξεις που αφορούν κατά κύριο λόγο τις συντάξεις χηρείας».