Τετάρτη, 19 Ιούν, 2019

  • Φωτιές του Αγιαννιού 2019 στην Κυριώτισσα
  •  ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: Συνεχίζει να σπάει ρεκόρ το «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Ημαθίας, Κοζάνης
  • Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ημαθία
  • Το Εκλογικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια
  • Δήλωση υποψηφιότητας του Τάσου Μπαρτζώκα
Φωτιές του Αγιαννιού 2019 στην Κυριώτισσα1  ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: Συνεχίζει να σπάει ρεκόρ το «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα2 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Ημαθίας, Κοζάνης3 Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ημαθία4 Το Εκλογικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια5 Δήλωση υποψηφιότητας του Τάσου Μπαρτζώκα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Παραμένει ο Τ. Χατζηαθανασίου πρόεδρος του Δ.Σ Βέροιας

print
email
από Η Άλλη Άποψη

Ήταν μία διαδικασία πρωτότυπη τουλάχιστον αυτή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας. Ο πρόεδρος του Δ.Σ Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου από καιρό είχε καταθέσει την πρόθεσή του για να παραιτηθεί από το αξίωμα του υποστηρίζοντας ότι εξαιτίας του τρόπου που λειτουργεί (ως πρόεδρος όλου του Δ.Σ και όχι της πλειοψηφίας του μόνο) δεν έχει την στήριξη του σώματος και ιδιαίτερα της πλειοψηφούσας παράταξης.

Έτσι συγκλήθηκε σε ειδική συνεδρίαση το Δ.Σ με πρώτο ερώτημα αν κάνει ή όχι αποδεκτή την παραίτησή του. Σε περίπτωση που αυτή θα γινόταν αποδεκτή θα προχωρούσε η εκλογή νέου. Η συνεδρίαση πραγματοποίθηκε με απουσίες που κάποιες κατά τη γνώμη μας ήταν με νόημα..

Τελικά πήρε την «ψήφο εμπιστοσύνης» και παραμένει μέχρι τη λήξη της περιόδου στη θέση του προέδρου.  Στην μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε για αποδοχή της παραίτησης του, η πλειοψηφία ψήφισε αρνητικά. Στην διαδικασία ψήφισαν 30 σύμβουλοι και απείχαν 3 (Μαρκούλης, Στουγιάνος, Μελιόπουλος). Στην καταμέτρηση βρέθηκαν 19 μη αποδοχής, 8 υπέρ της αποδοχής και 3 λευκά

Η διαδικασία άνοιξε με τοποθέτηση του δημάρχου που σημείωσε. "Όταν πριν λίγο καιρό είχε εκφράσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί ο κ. Χατζηαθανασίου, είπα ότι δεν γίνεται αποδεκτή. Επειδή όμως εγώ δεν ψηφίζω, θα αποφασίσει το σώμα γι αυτή την παραίτηση" σχολίασε ο δήμαρχος.

"Αν το δημοτικό συμβούλιο αποφασίσει την παραμονή μου, θα μείνω" απάντησε ο Τ. Χατζηαθανασίου σε ερωτήματα που έγιναν.
"Όταν κάποιος θέλει να παραιτηθεί, αυτό δεν πρέπει να μπαίνει στην κρίση τον οργάνων. Αλλιώς μιλάμε για ψήφο εμπιστοσύνης. Εγώ δεν θα συμμετέχω στην διαδικασία αποδοχής της παραίτησης Χατζηαθανασίου" είπε ο Γ. Μελιόπουλος.Επίσης έθεσε ζητήματα δημοκρατίας στη λειτουργία του Δ.Σ που πηγάζουν από το θεσμικό πλαίσιο (π.χ κατανομή εδρών απαντήσεις σε γραπτές ερωτήσεις κ.α)

"Το αν θέλει κάποιος θέλει να παραιτηθεί είναι δικαίωμα του. Κανένας μας δεν έβαλε θέμα παραίτησης, ούτε προκάλεσε τον πρόεδρο να παραιτηθεί. Όλοι είπαμε ότι είναι κοντά οι αλλαγές, να παραμείνει" σημείωσε ο Π. Τσαπαρόπουλος.

"Εμείς δεν συμμετέχουμε διότι είναι μια ενδοοικογενειακή σας υπόθεση" παρατήρησε ο Α. Μαρκούλης.

Ο Γ. Παπαγιάννης απουσίαζε όπως τόνισε με επιστολή του λόγω υποχρεώσεων, όμως εξέφρασε τα θετική του εκτίμηση για τον Τ. Χατζηαθανασίου.

 

 

 

Έχει διαβαστεί 232 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος ΝΝΔ 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 18 ως 29 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 20 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 19 ως 28 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 124 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά