Τρίτη, 26 Μάι, 2020

  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ» :Άμεσα μέτρα καταπολέμησης των κουνουπιών
  • ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Δέκα νέα κρούσματα, στους 173 οι νεκροί συνολικά
  • Τάσος Μπαρτζώκας:  «Ο κλάδος των δικηγόρων πρέπει να στηριχθεί»
  • Ολική επαναλειτουργία του Κέντρου Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές Βέροιας του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η «αναπτυξιακή έκρηξη» των επιχειρηματικών ομίλων προτεραιότητα του Κ. Μητσοτάκη
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ» :Άμεσα μέτρα καταπολέμησης των κουνουπιών1 ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ2 Δέκα νέα κρούσματα, στους 173 οι νεκροί συνολικά3 Τάσος Μπαρτζώκας:  «Ο κλάδος των δικηγόρων πρέπει να στηριχθεί»4 Ολική επαναλειτουργία του Κέντρου Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές Βέροιας του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας5 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η «αναπτυξιακή έκρηξη» των επιχειρηματικών ομίλων προτεραιότητα του Κ. Μητσοτάκη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στέλιος Νικητόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής: «Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τους αγώνες του μέλλοντος»

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Στέλιος Νικητόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής: «Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τους αγώνες του μέλλοντος»

Ο Στέλιος Νικητόπουλος, δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, που γνωρίζουμε από τη συμμετοχή του στον αγώνα ενάντια στο «μαύρο» στην ΕΡΤ αλλά και σε κινήματα όπως αυτό των Σκουριών, είναι υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μας μίλησε με αφορμή την παρουσία του στη Βέροια στην εκδήλωση παρουσίαση των υποψηφίων του περιφερειακού σχήματος «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά».

Από την μικρή οθόνη στην «μεγάλη οθόνη» της ευρωβουλής ως υποψήφιος. Γιατί;

Στις επερχόμενες εκλογές παίζεται  η θέση της λαϊκής πλειοψηφίας την επόμενη μέρα. Πρέπει να καταβαραθρωθούν τα κόμματα που δίνουν  «γη και ύδωρ» για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και την απολυταρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρέπει να αξιοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας και το εκλογικό όπλο ενάντια σε αυτή την πολιτική. Παραμονή στην ΕΕ σημαίνει αποδοχή του προτάγματος της ελεύθερης διακίνησης και του ελεύθερου ανταγωνισμού του κεφαλαίου που συνεπάγεται μια πολιτική «δεμένη» με χρέος, διαρκή μνημόνια και επιτήρηση όπου η όποια παρέκκλιση από την «επιβεβλημένη» δημοσιονομική πολιτική τιμωρείται και οποιαδήποτε παραχώρηση είναι αδύνατη ή έχει αντισταθμιστικό κόστος. Σημαίνει επιδείνωση, δηλαδή και όχι βελτίωση της κατάστασης της ποδοπατημένης και λεηλατημένης λαϊκής πλειοψηφίας. Γι αυτό και είναι επιτακτικό πρόταγμα η έξοδος από ΕΕ και Ευρώ. Το βέβαιο είναι ότι ούτε θα επιστραφούν τα λεηλατημένα ούτε καν θα δημιουργηθούν όροι προς αυτήν την προοπτική. Και οτιδήποτε δοθεί, θα είναι τέτοιο και τόσο, όσο απαιτεί ο στόχος της χειραγώγησης.

 Γιατί συστράτευση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι με ένα κόμμα του κοινοβουλίου;

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αξιόπιστη δύναμη, αποτελεί κατάκτηση και ελπίδα για τον λαό. Είναι παρούσα στους αγώνες και παλεύει για τη χειραφέτηση των κινημάτων. Δεν είναι μόνο μία πολιτική δύναμη, αλλά πρωτίστως κινηματική. Ήταν, είναι και θα είναι μπροστά στους αγώνες ενάντια στη λεηλασία του τόπου μας.

Ποιες οι βασικές – προγραμματικά θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

Πιστεύουμε ότι η μόνη διέξοδος για την υπεράσπιση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, για απελευθέρωση από το καθεστώς της διαρκούς επιτροπείας είναι η πάλη ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ρήξη και η αποδέσμευση από θέσεις αντικαπιταλιστικές, ταξικές, διεθνιστικές. Η πάλη για έξοδο από την ΕΕ, η οποία είναι Ένωση του κεφαλαίου και λεηλατεί και ρημάζει τον τόπο μας, είναι αναπόσπαστα δεμένη με τους κοινωνικούς αγώνες των εργατών, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων, με την πάλη για τη διαγραφή του ληστρικού χρέους, με τον αγώνα για σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα. ΕΕ σημαίνει ανεργία, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, φτώχεια, ανασφάλεια και εξαθλίωση, ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, κατάργηση και εμπορευματοποίηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και αγαθών (υγεία, παιδεία, νερό κ.ά) μέσα από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, ξεπούλημα των πάντων. Χρησιμοποιεί βία και και εγκολπώνει το φασισμό για να επιβάλει την πολιτική της.

Τι διαφορετικό έχει η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε σχέση με κόμματα και κινήσεις που είναι ή αυτοπροσδιορίζονται ως αριστερά;

Ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σημαίνει ενίσχυση εκείνης της αριστεράς που, απέναντι στον καπιταλιστικό ευρωμονόδρομο της δουλείας και της λεηλασίας, ακολουθεί τον  αντικαπιταλιστικό δρόμο της λαϊκής κυριαρχίας. Που απέναντι στη λογική της υποταγής προτάσσει την ανάγκη εξέγερσης. Που απέναντι στην πολιτική αδράνειας, χειραγώγησης ή διάσπασης των κινημάτων, επιλέγει την πολιτική ανάπτυξης και χειραφέτησης των κινημάτων και ώσμωσής τους σε συγκρουσιακό μέτωπο. Που απέναντι στη λογική της διαχείρισης και συνδιαλλαγής επιλέγει την πολιτική της σύγκρουσης, για διαγραφή του χρέους και κατάργηση των μνημονίων, με έξοδο από ΕΕ και Ευρώ, για πραγματική πολιτική ανατροπή.

Ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η ενίσχυση της τάσης ανάπτυξης και χειραφέτησης κινημάτων και αναβάθμισης του ρόλου τους, ώστε να ξεκινήσουν με άλλον αέρα νέοι αγώνες για δικαιώματα, αξιοπρέπεια, ελευθερία, δημοκρατία. Κινήματα των εργαζόμενων και των άνεργων, ντόπιων και μεταναστών, της νεολαίας και των συνταξιούχων, κινήματα κοινωνικά, αλληλεγγύης, αντιρατσιστικά, αντιφασιστικά, οικολογικά. Ενίσχυση της πολιτικής επιλογής ώσμωσης των κινημάτων σ΄ένα μαζικό μέτωπο με σαφή ταξικό προσανατολισμό, που θα αποτελεί ανάχωμα στο τσουνάμι των μνημονιακών μέτρων αλλά και θα συγκρούεται για την κατάκτηση και υπεράσπιση των εργασιακών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων της λαϊκής πλειοψηφίας.

Έχει διαβαστεί 307 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 26 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 9 ως 16 °C
Άνεμος ΒΔ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 27 Μαϊου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 123 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά