Τετάρτη, 08 Απρ, 2020

  • Στους 80.142 οι νεκροί και σε 1.397.180 τα κρούσματα σε όλον τον κόσμο
  • Για την καταγραφή των αναγκών των μαθητών σε H/Y και tablet!
  • Από την παρέμβαση στο νοσοκομείο Βέροιας
  • Φρόσω Καρασαρλίδου: Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και η κομπόστα στη λίστα για εισαγωγή στη ρώσικη αγορά χωρίς περιορισμούς και δασμούς
  • «Ποιος πιστεύει πια στο ευρώ;» (Με αφορμή άρθρο στα ΝΕΑ)
  • Παρέμβαση στο νοσοκομείο Βέροιας
Στους 80.142 οι νεκροί και σε 1.397.180 τα κρούσματα σε όλον τον κόσμο1 Για την καταγραφή των αναγκών των μαθητών σε H/Y και tablet! 2 Από την παρέμβαση στο νοσοκομείο Βέροιας3 Φρόσω Καρασαρλίδου: Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και η κομπόστα στη λίστα για εισαγωγή στη ρώσικη αγορά χωρίς περιορισμούς και δασμούς4 «Ποιος πιστεύει πια στο ευρώ;» (Με αφορμή άρθρο στα ΝΕΑ)5 Παρέμβαση στο νοσοκομείο Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στενή συνεργασία αποφάσισαν Δημοτική Αστυνομία Βέροιας και Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας (και ορισμένες γενικότερες σκέψεις μας)

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας,  κ. Γεώργιο Τουλίκα συναντήθηκαν την Πέμπτη 15/10/2015 στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο κ. Λεωνίδας Ακριβόπουλος, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας, ο κ. Χαράλαμπος Καπουρτίδης, επόπτης της Δημοτικής Αστυνομίας και ο κ. Δημήτριος Τραπεζανλής, δημοτικός σύμβουλος.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο υπηρεσιών και ζητήθηκε η κατά το δυνατόν συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ,  λόγω της μειωμένης δύναμης της Δημοτικής Αστυνομίας, σε θέματα όπως η κατάληψη κοινοχρήστων χώρων χωρίς την απαιτούμενη άδεια, η καταπολέμηση του παραεμπορίου και της επαιτείας, η παράνομη στάθμευση, η κίνηση αυτοκινήτων και δίτροχων στους πεζόδρομους και άλλα.

Τόσο τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας, όσο και ο Αστυνομικός Διευθυντής  Ημαθίας, συμφώνησαν σε στενή συνεργασία των δύο Υπηρεσιών και κοινές δράσεις, προκειμένου να παταχθούν ακραία φαινόμενα.

Από την πλευρά μας θα θέλαμε να τονίσουμε ορισμένα γενικότερα ζητήματα-χωρίς προφανώς αυτά να αποτελούν μομφή για τους εργαζόμενους:

Η Δημοτική Αστυνομία, που ιδρύθηκε με το Ν.2503/1997. Η κριτική που ασκήθηκε τότε από κόμματα και φορείς έκανε λόγο ότι οι κυβερνήσεις του τότε δικομματισμού προσπαθούν να μεταβάλουν την τότε Τοπική Διοίκηση σε γρανάζι της κεντρικής εξουσίας και στη δημιουργία ενός ακόμη ραβδούχου σώματος γενικής αστυνόμευσης. Επισήμαιναν ότι η λειτουργία του μηχανισμού αυτού θα έχει σαν συνέπεια την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής, τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, την υπερφορολόγηση των δημοτών, την ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών. Είχαν επίσης εκφράσει την άποψη για τη γενίκευση της αστυνόμευσης με τη μετατροπή της Δημοτικής Αστυνομίας σε συμπληρωματική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. Να θυμίσουμε ακόμη ότι η Δημοτική Αστυνομία είχε ουσιαστικά καταργηθεί και είχαν απολυθεί οι υπάλληλοι της με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. και όμως στη συνέχεια επανασυστάθηκε Όταν όμως αυτό συνέβη σε νομοσχέδιο για το Δημόσιο  έγινε δεκτή τροπολογία -άρθρο 19- του ΚΚΕ, ώστε να μπορεί το Δημοτικό συμβούλιο με απόφαση του να ΜΗΝ επανασυστήσει  την υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας ΧΩΡΙΣ να βλάπτονται οι εργαζόμενοι που θέλουν να επανέλθουν στο Δήμο. Η θέση που κατάθεσε σε μια σειρά Δ.Σ της χώρας η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ήταν : «Να υπάρχει η δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του να καθορίσει  τις αρμοδιότητες που έχουν σχέση με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης  (κατάληψη πεζοδρομίων, εφαρμογή κανονιστικών αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου κ.λπ.) και δεν θα ασκούνται από την Ελληνική Αστυνομία αλλά από τις Διευθύνσεις και τους επιφορτιζόμενους διοικητικούς υπαλλήλους που θα τις ασκούν, με ταυτόχρονη αποτύπωσή τους στους Εσωτερικούς Οργανισμούς Λειτουργίας των δήμων». Για το βήμα παραπέρα τοπικής συνεργασίας που γίνεται με την Αστυνομική Διεύθυνση  όπως αναφέρει το παραπάνω σχετικό δελτίο τύπου κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να εξεταστούν όλες οι πτυχές του.

Έχει διαβαστεί 213 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 5 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 08 Απριλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 16 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 09 Απριλίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 18 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 100 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά