Δευτέρα, 12 Απρ, 2021

  • Προθεσμία Υποβολής Δηλώσεων Ζημιάς από Παγετό
  • Αναβαθμίζονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές με τον Δήμο Νάουσας
  • Δεν αρκεί ο εθελοντισμός!
  • Πανδημία: Να υπάρχει ένας απολογισμός τοπικά!
  • «Σφράγισε» το 46ο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός
  • Economist: Η Κούβα, η μικρότερη χώρα στον κόσμο που θα αναπτύξει τα δικά της εμβόλια Covid
Προθεσμία Υποβολής Δηλώσεων Ζημιάς από Παγετό1 Αναβαθμίζονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές με τον Δήμο Νάουσας2 Δεν αρκεί ο εθελοντισμός!3 Πανδημία: Να υπάρχει ένας απολογισμός τοπικά!4 «Σφράγισε» το 46ο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός5 Economist: Η Κούβα, η μικρότερη χώρα στον κόσμο που θα αναπτύξει τα δικά της εμβόλια Covid6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μπανανόφλουδα

Μπανανόφλουδα

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι «αποδόσεις» στα χρηματιστήρια γίνονται το «καρότο» για να διαφημίζεται και να προωθείται παραπέρα η ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Το κάνουν επανειλημμένα τα διάφορα «κοράκια», που θέλουν την Ασφάλιση ατομική υπόθεση και τις εισφορές των εργαζομένων βορά στα επενδυτικά τους σχέδια. Γι' αυτό τελευταία βλέπου... Περισσότερα

Σύσκεψη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) στη Βέροια

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
 Σύσκεψη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) στη Βέροια

Σύσκεψη - συζήτηση διοργάνωσε η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) Ημαθίας στο Μακροχώρι του Δήμου Βέροιας , το απόγευμα της Δευτέρας 9 Δεκέμβρη, με τη συμμετοχή δεκάδων αγροτών από όλο το νομό. Εισηγητής ήταν ο Αλέκος Ουγγρίνος, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στάθηκε στην επίθεση σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς από μέρους κυβέρνησης και Ε.Ε. Μια επίθεση που εκδηλώνεται με παλιά και νέα σκληρά, αντιαγροτικά μέτρα, όπως η άγρια φορολόγηση στο αγροτικό εισόδημα και στα αγροτεμάχια από το νέο έτος, τα χαράτσια για τα σπίτια και τις αποθήκες, για το αγροτικό ρεύμα και το αγροτικό πετρέλαιο, για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, τις άδειες των γεωτρήσεων και τις σταυλικές εγκατατάσεις, για τις μειώσεις στις επιστροφές ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Καυσίμων, για τις νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και στις καλλιέργειες που θα επιβληθούν με τη νέα ΚΑΠ, τις κατασχέσεις για χρέη από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών και τις απειλές ότι θα τους πάρουν τα σπίτια και τη γη τους κ.α. Κι όλα αυτά συνοδεύονται με την επανεμφάνιση των αγροτοδικείων που στόχο έχουν την τρομοκράτηση των αγροτών, ώστε να μην συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Σε ότι αφορά στο περιεχόμενο και την προοπτική των αγροτικών αγώνων, επισήμανε πως δεν αρκεί η προβολή και η διεκδίκηση μόνο οικονομικών αιτημάτων, αλλά χρειάζεται το κάθε πρόβλημα να συνδέεται με τη γενικότερη πολιτική που το γεννά. Προοπτική δεν υπάρχει χωρίς ο αγώνας να στρέφει τα πυρά ενάντια της ΚΑΠ της ΕΕ και τις αποφάσεις της, την στενά συνδεδεμένη μαζί της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν μπορεί και δεν είναι ζήτημα απλής εναλλαγής και καλύτερης ή χειρότερης διαχείρισης στα πλαίσια της ΕΕ. Σχετικά δε με την ανάγκη μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης στη χώρα μας που προβάλλει η ΠΑΣΥ, τόνισε: «…Η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα. Έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες σε ανθρώπινο δυναμικό, σε ύλες, σε ορυκτό πλούτο. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν λαϊκή περιουσία. Το ίδιο και η γη. Αυτό δε σημαίνει ξεκλήρισμα, αντίθετα προστατεύει από αυτό τους μικρομεσαίους αγρότες. Σημαίνει ότι κάθε αγρότης έχει δουλειά, προστασία της παραγωγής του, μέλλον, είτε στην κρατικά οργανωμένη αγροτική μονάδα, είτε στον παραγωγικό συνεταιρισμό. Σημαίνει ότι θα έχει δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες στην  Πρόνοια και στην Παιδεία, δικαίωμα στις διακοπές, αναβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο…».

Ακολούθησε πλούσιος διάλογος σχετικά με τα συμπεράσματα από τις τελευταίες κινητοποιήσεις στο νομό και έγινε αναφορά στην ανάγκη ανασυγκρότησης του αγροτικού κινήματος. Η σύσκεψη κατέληξε στη συγκρότηση γραμματείας της ΠΑΣΥ στην Ημαθία και σε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης, με πρώτο σταθμό τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ τη Δευτέρα 16 Δεκέμβρη στις 11π.μ.

 

 

 

 

 

 

Έχει διαβαστεί 395 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος Β 0 μποφόρ

Δευτέρα, 12 Απριλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 20 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Τρίτη, 13 Απριλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 8 ως 18 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 364 επισκέπτες και 1 μέλος.