Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
Το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στη Νάουσα
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Με μαζικότητα διεξήχθη το48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγητή» στην πόλη τηςΝάουσας Ημαθίας.Το ραντεβού ανανεώθηκε για το Φεστιβάλ τηςΒέροιας στις 9 Σεπτέμβρηστα γηπεδάκια Προμηθέα.
Η εκδήλωση άνοιξε με δραστηριότητες στο στέκι μαθητών. Πολύ μεγάλη συμμετοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ συγκέντρωσε το παιχνίδι escape-room ενάντια στον πόλεμο καθώς και το τουρνουά σκάκι που διεξαγόταν στο χώρο. Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι μαθητές για τις εκθέσεις που βρίσκονταν στο χώρο του Φεστιβάλ, όπως για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για τη θέση της ΚΝΕ για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών και για τους μαθητές των ΕΠΑΛ.
Στην κεντρική ομιλία, οΓρηγόρης Κλιγκόπουλος,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ανάμεσα σε άλλα:
«...Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ - "Οδηγητή δίνει διέξοδο στα όνειρα και τις ανάγκες της νέας γενιάς που ασφυκτιούν, που δεν έχει κανένα λόγο να αφήσει τη ζωή της να ξοδεύεται σε μια κρίση διαρκείας. Το Φεστιβάλ στηρίζεται και προβάλλει την καινοτόμα πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, που δεν μασάει τα λόγια του γιατί τα στηρίζει στις πράξεις του. (..)
Ήρθε η ώρα, πολλοί να σκεφτείτε με ποιους πρέπει να πάτε και ποιους πρέπει να αφήσετε.
Και σας το λέμε καθαρά, με το χέρι στην καρδιά:
Αφήστε κατά μέρος τι επιλογές κάνατε μέχρι χτες, ποια κόμματα στηρίξατε, εμπιστευτήκατε.
Μη σας παγιδεύουν οι καβγάδες και οι αντεγκλήσεις τους.
Δείτε ποιες είναι οι συγκλίσεις τους.
Με το ΚΚΕ μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γιατί το ΚΚΕ είναι εδώ, παρόν, δεν έλειψε ποτέ και από πουθενά από κανέναν αγώνα, από καμιά διεκδίκηση. Τα έβαλε και τα βάζει με "θεούς και δαίμονες" και τα κατάφερε να σταθεί όρθιος ο λαός μας! Να μη σιωπήσει! Ούτε μέσα στην κρίση, ούτε μέσα στην πανδημία, ούτε τώρα στον πόλεμο!
Γιατί το ΚΚΕ έχει το μόνο ρεαλιστικό σχέδιο, θέσεις και προτάσεις για το σήμερα που όμως ταυτόχρονα δείχνουν και πού πρέπει να πάει ο αγώνας μας για να έχουμε όλοι και όλες μια καλύτερη ζωή...».
Η όμορφη βραδιά ολοκληρώθηκε με λαϊκό - παραδοσιακό γλέντι με τους ΣΕ+ΜΕ ΠΑΤΙΡΝΤΙ. Στο χώρο λειτουργούσε ακόμη βιβλιοπωλείο των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής».