Παρασκευή, 03 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣ

από Η Άλλη Άποψη

Με την συμμετοχή  Προέδρων και Αντιπροσώπων Ιατρικών Συλλόγων από ολόκληρη την χώρα, πραγματοποιήθηκε  η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην Αθήνα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας εκπροσωπήθηκε από το μέλος του Δ.Σ. του ΠΙΣ  Αναστάσιο Βασιάδη και τους Γεώργιο Μηνά, Σοφία Κουπίδου, Λάζαρο Χατζηιωαννίδη και Ιωάννη Αποστολόπουλο.

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης καλωσόρισε  ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχαήλ Βλασταράκος  ο οποίος προχώρησε σε απολογισμό της δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου κατά το προηγούμενο έτος και έθεσε όλα τα προβλήματα που αφορούν τους ιατρούς και την υγεία και περίθαλψη συνολικά.

Εκ μέρους όλων των ομιλητών επισημάνθηκαν τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την περίθαλψη των πολιτών όπως οι μεγάλες ελλείψεις που παρατηρούνται στα Νοσοκομεία της χώρας και στα Κέντρα Υγείας, οι οποίες επηρεάζουν τη λειτουργία τους, καθώς πιέζονται από τη μεγάλη προσέλευση των ασθενών, ελλείψει δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και  την υπολειτουργία πολλών τμημάτων και κλινικών, ελλείψει υλικών πρώτης ανάγκης.

Για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τονίστηκε  ότι δεν έχουν γίνει βήματα προς την κατεύθυνση της οργάνωσής της, με αποτέλεσμα το ΠΕΔΥ να υπολειτουργεί.

Επισημάνθηκε ότι ο ΕΟΠΥΥ, με τις λειτουργικές του αδυναμίες και τις ανεπαρκείς συμβάσεις σε ιατρικό προσωπικό, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις σημερινές επιτακτικές ανάγκες και απαιτήσεις των πολιτών, ενώ οδηγεί σε επαγγελματική εξόντωση τους συμβεβλημένους ιατρούς  με τα απαράδεκτα clawback και  rebate.

Για τους  νέους ιατρούς  διατυπώθηκε ότι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση και εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα για να μπορέσουν να βρουν εργασία.

Για το ασφαλιστικό και φορολογικό, το οποίο νομοθετήθηκε το 2016 και εφαρμόζεται από εφέτος, με τα νέα ειδοποιητήρια να καταφθάνουν στους ελεύθερους επαγγελματίες, τονίστηκε ότι δημιουργεί συνθήκες αδυναμίας πληρωμών, με αποτέλεσμα το ασφαλιστικό σύστημα να έχει αρνητικές προοπτικές.

Όλοι οι σύνεδροι, οι οποίοι τοποθετήθηκαν κατά την διάρκεια της πολύωρης διαδικασίας, εξέφρασαν την μεγάλη αγωνία τους για τα παραπάνω προβλήματα, τη δυνατότητα επιβίωσής τους μέσα στο σύστημα, της ασφαλούς ιατρικής περίθαλψης  και της δυνατότητας κάλυψης των αναγκών των πολιτών οι οποίες πολλαπλασιάζονται.

Λίγο πριν το κλείσιμο της Γενικής Συνέλευσης από τον Πρόεδρο Μιχαήλ Βλασταράκο, ο εκ των συντακτών της εισήγησης Αναστάσιος Βασιάδης , συνόψισε τα βασικά σημεία της, επισήμανε ότι υπήρξε προϊόν μακράς και συλλογικής επεξεργασίας ώστε να συμπεριλάβει όλα τα επίμαχα ζητήματα της ιατρικής κοινότητας και ζήτησε την υπερψήφισή της.

Η εισήγηση υπερψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία και αποφασίστηκε η αγωνιστική  εγρήγορση του ιατρικού κόσμου και η ενίσχυση κάθε κινηματικής και παρεμβατικής διαδικασίας, σε θέματα που αφορούν υγεία, περίθαλψη, ιατρούς, ασφαλιστικά και  εργασιακά ζητήματα.

Προαναγγέλθηκε τέλος η προσεχής συνδιάσκεψη του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας, προκειμένου να οριοθετηθούν δράσεις και παρεμβάσεις στις παραπάνω κατευθύνσεις.

 

Έχει διαβαστεί 453 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 424 επισκέπτες και 0 μέλη.