Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023

  • Απαγόρευση μετακινήσεων στις εθνικές οδούς σε πιθανή χιονόπτωση με αποζημίωση των εταιρειών
  • ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Για τρίτη διαδοχική χρονιά κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια
  • Ενας αποκαλυπτικός πίνακας...
  • Βέροια: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής το Σάββατο 2/12
  • Η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Διαβεβαιώνει ότι «δεν θα επηρεαστούν» οι ελληνοβρετανικές σχέσεις
Απαγόρευση μετακινήσεων στις εθνικές οδούς σε πιθανή χιονόπτωση με αποζημίωση των εταιρειών1 ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Για τρίτη διαδοχική χρονιά κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια2 Ενας αποκαλυπτικός πίνακας...3 Βέροια: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής το Σάββατο 2/124 Η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας5 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Διαβεβαιώνει ότι «δεν θα επηρεαστούν» οι ελληνοβρετανικές σχέσεις6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ο μόνος δρόμος

Ο μόνος δρόμος

Πάνω από 14.000 νέοι πλειστηριασμοί ακινήτων προγραμματίζονται τους αμέσως επόμενους μήνες, με χιλιάδες από αυτούς να αφορούν σπίτια λαϊκών οικογενειών που δεν έχουν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων στις τράπεζες.Η λαϊκή κατοικία, που την έχουν χρυσοπληρώσει τα νοικοκυριά μια και δυο φορές, βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, την ώρα που ο... Περισσότερα

ΚΚΕ: Ερώτηση για τους απλήρωτους εργαζόμενους στα super market «Καρυπίδης»

από Η Άλλη Άποψη
ΚΚΕ: Ερώτηση για τους απλήρωτους εργαζόμενους στα super market «Καρυπίδης»

Απλήρωτοι είναι οι εργαζόμενοι στα super market «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης») όπως επισημαίνεται σε ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας από τους βουλευτές του Κόμματος Σάκη Βαρδαλή και Γιάννη Δελή.

Αναλυτικά η Ερώτηση αναφέρει:

«Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα των super market "Αφοί Καρυπίδης" (πρώην "Αρβανιτίδης"), που λειτουργούν σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, έπειτα από σχετική απόφαση του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην πρώην επιχείρηση "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ".

Οι κινητοποιήσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια προηγούμενων κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων για καταβολή δεδουλευμένων, καθώς και διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση βιώνουν καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, αφού δεν γνωρίζουν αν θα κλείσουν τα καταστήματα στα οποία εργάζονται ή αν θα αλλάξουν ιδιοκτήτη και αν η νέα εργοδοσία θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας τους.

Παράλληλα, παραμένουν απλήρωτοι για δεδουλευμένα, αλλά και επιδόματα. Σήμερα είναι απλήρωτοι τρεις μήνες και αρκετοί δεν έχουν πληρωθεί το καλοκαιρινό επίδομα αδείας. Έπειτα από τη διάλυση της συμφωνίας της εταιρείας "Αφοί Καρυπίδης", με την επιχείρηση "Μαρινόπουλος", η πρώτη έχει βρεθεί να έχει οικονομικές υποχρεώσεις σε εργαζόμενους και προμηθευτές καθώς και τα ράφια να μένουν άδεια από εμπορεύματα.

Να σημειώσουμε ότι πριν τη διακοπή της παραπάνω συνεργασίας είχε πραγματοποιηθεί τριμερή συνάντηση στο αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, την οποία ζήτησε το Σωματείο των εργαζόμενων, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση διάλυσης της συνεργασίας, χωρίς όμως να γίνει κάποια συγκεκριμένη αναφορά στην επίλυση των προβλημάτων των εργαζόμενων.

Σύμφωνα με τα παραπάνω Ερωτάται ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

-Να πληρωθούν στο σύνολό τους τα δεδουλευμένα και το καλοκαιρινό επίδομα, να υπάρξει πλέον τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

-Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.

-Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, με μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Έχει διαβαστεί 477 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 302 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)