Τι κάνουν η ελληνική φρεγάτα και τα πολεμικά αεροσκάφη στην Κύπρο; Τι σηματοδοτεί η χτεσινή τριμερής Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη - Μακρόν, με φόντο τα στρατιωτικά ελικόπτερα;Πίσω από τους γελοίους φανφαρονισμούς για την προστασία τάχα του κυπριακού ελληνισμού και τον πατριωτικό μανδύα με τον οποίο η κυβέρνηση ντύνει στρατηγικούς σχεδιασμ... Περισσότερα
ΚΚΕ: Οι φωτογραφίες των τελευταίων στιγμών των 200 της Καισαριανής δείχνουν το ηθικό μεγαλείο των κομμουνιστών.Να αποκτηθούν και να αποδοθούν εκεί που ανήκουν
Και προσθέτει: «Με δεδομένο ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες φαίνονται αυθεντικές, αποτελούν και το μοναδικό φωτογραφικό ιστορικό ντοκουμέντο αυτής της τεράστιας θυσίας, σύμβολο του ηρωικού αγώνα του λαού μας και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του ΚΚΕ.
Αποτυπώνουν το ηθικό μεγαλείο των κομμουνιστών που βάδιζαν προς το θάνατο αλύγιστοι με ακλόνητη την πίστη στο δίκιο του αγώνα για έναν κόσμο χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση. Αποτελούν έμπνευση για τις νεότερες γενιές σε μια εποχή που τα σύννεφα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν απειλητικά.
Ως τέτοια η αξία τους δεν μετριέται με το χρήμα και η θέση τους δεν βρίσκεται στο εμπόριο, σε ιδιωτικές συλλογές και σε ηλεκτρονικές δημοπρασίες με αβέβαιη την κατάληξη τους.
Εγείρεται συνεπώς σοβαρό ιστορικό και ηθικό ζήτημα και θα πρέπει με ευθύνη του κράτους τα ντοκουμέντα αυτά να αποκτηθούν και να αποδοθούν εκεί που ανήκουν, στο μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Καισαριανής, στον Δήμο Χαϊδαρίου και στο ΚΚΕ, για να είναι προσιτά στον λαό και τη νεολαία ως πηγή ιστορικής γνώσης και έμπνευσης για το σήμερα και το αύριο.
Με βάση τα παραπάνω το ΚΚΕ θα καταθέσει άμεσα συγκεκριμένη πρόταση για την αξιοποίηση αυτών των ντοκουμέντων».