Τρίτη, 23 Ιούλ, 2024

  • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»
  • Γιορτή Πίτας στο Σέλι
  • Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»
  • Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ποινικοποίηση και εξάλειψη της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ
  •  Τσιάρας σε  Μπαρτζώκα: Καμία οικονομική επιβάρυνση για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών για την εγγραφή και ανανέωση εγγραφής στο ΜΕΝΟ.
  • ΚΚΕ: Για τα 50 χρόνια από την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»1 Γιορτή Πίτας στο Σέλι2 Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»3 Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ποινικοποίηση και εξάλειψη της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ4  Τσιάρας σε  Μπαρτζώκα: Καμία οικονομική επιβάρυνση για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών για την εγγραφή και ανανέωση εγγραφής στο ΜΕΝΟ.5 ΚΚΕ: Για τα 50 χρόνια από την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνεκπαιδεύσεις

Συνεκπαιδεύσεις

«Από την άσκηση στο άμεσο χτύπημα»: Μόνο έτσι μπορούν να κωδικοποιηθούν ο βομβαρδισμός της Υεμένης από το Ισραήλ και οι αποκαλύψεις ότι είχε προηγηθεί σχετική «πρόβα» με στρατιωτική συνεκπαίδευση με την Ελλάδα μόλις πριν δύο μήνες. Περισσότερα

Σαν «φύλλο συκής» που θα κρύψει τη διαιώνιση των μέτρων αξιοποιούνται οι συντάξεις

από Η Άλλη Άποψη
Σαν «φύλλο συκής» που θα κρύψει τη διαιώνιση των μέτρων αξιοποιούνται οι συντάξεις

Σε επικοινωνιακή «σανίδα σωτηρίας», αλλά και σε «φύλλο συκής» για να κρυφτεί η διαιώνιση των αντιλαϊκών μέτρων έχει μετατρέψει η κυβέρνηση το ζήτημα των συντάξεων, ενώ το προσχέδιο του προϋπολογισμού είναι απόδειξη ότι σε κάθε περίπτωση ο λαός θα πληρώσει ξανά το μάρμαρο.

Καθημερινές είναι οι αναφορές των κυβερνητικών στελεχών στο θέμα των συντάξεων που αποτέλεσε και βασικό αντικείμενο στην ενημέρωση που έκαναν σε βουλευτές του ΣΥΡΙZA στη Βουλή για το προσχέδιο του προϋπολογισμού ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Η ηγεσία του υπουργείου εμφανίσθηκε αισιόδοξη ότι δεν θα περικοπούν ξανά οι συντάξεις, λέγοντας ότι αναμένουν το ζήτημα να κλείσει ως το τέλος του μήνα με τους δανειστές, γεγονός που αποδεικνύει ότι η χώρα παραμένει σε καθεστώς σκληρής επιτήρησης. Όπως έγινε γνωστό, οι υπουργοί επανέλαβαν πως το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δεν είναι διαρθρωτικό και ότι η κυβέρνηση δεν συζητά την αναστολή του μέτρου, αλλά την κατάργησή του.

Είναι πρόδηλη η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει κοινωνικό προσωπείο με το ζήτημα των συντάξεων αν και γνωρίζει πως ακόμα και στην περίπτωση της μη περικοπής τότε θα περικοπούν παροχές προς τα λαϊκά στρώματα, ενώ αντίθετα θα υλοποιηθούν η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών και η μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου.

Επιπλέον φαίνεται πως το θέμα αποτελεί μέρος μιας επιδιωκόμενης συμφωνίας με τη γερμανική κυβέρνηση. Πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν πως η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ φέρεται πλέον να προσεγγίζει θετικά το ελληνικό αίτημα για τις συντάξεις, θέτοντας ωστόσο δύο σαφείς προϋποθέσεις. Πρώτη προϋπόθεση είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να τεκμηριώσει με απόλυτο και αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ το 2019, που θα το πληρώσει ακριβά ο ελληνικός λαός. Δεύτερη προϋπόθεση είναι να γίνει απολύτως σαφές πως η μη μείωση των συντάξεων δεν θα αποτελέσει αφετηρία για «ξήλωμα» άλλων μέτρων, δηλαδή να καταστεί σαφές πως τα αντιλαϊκά μέτρα θα εφαρμόζονται απαρέγκλιτα.

 

Έχει διαβαστεί 324 φορές

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 328 επισκέπτες και 0 μέλη.