Τρίτη, 17 Μάι, 2022

• Το φυσικό αέριο και η πραγματικότητα...
  • ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Δεν θα πούμε ναι στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ»
  • Δεν ξέχασαν τον Φώτη Καραβασίλη
  • Στην εθελοντική αιμοδοσία, που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας
  • Πρόγραμμα δωρεάν rapid tests στη Νάουσα
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό  16/5
Το φυσικό αέριο και η πραγματικότητα...1 ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Δεν θα πούμε ναι στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ»2 Δεν ξέχασαν τον Φώτη Καραβασίλη3 Στην εθελοντική αιμοδοσία, που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας4 Πρόγραμμα δωρεάν rapid tests στη Νάουσα5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό  16/56

Φτώχεια και …υπογεννητικότητα

Η φτώχεια και η υπογεννητικότητα είναι η αφορμή, αλλά η αιτία βρίσκεται στην σταθερά ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων! Ας γίνουμε συγκριμένοι: Στη σταθερή συρρίκνωση των μαθητών στο 1ο ΓΕΛ αναφέρθηκαν στη έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ Βέροιας (16/5) ο Διευθυντής (ΦΩΤΟ) και ο Υποδιευθυντής του 1ου Λυκείου Βέροιας με... Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Ιουνίου 2018, συγκλήθηκε στην Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, με θέματα που αφορούν στον κλάδο, όπως οργάνωση Πανελληνίου Συνεδρίου Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που θα γίνει την Άνοιξη του 2019 στις Σέρρες, επικουρική ασφάλιση Δικηγόρων κλπ, αλλά και με σκοπό να σταλεί συμβολικό μήνυμα στήριξης από την ακριτική αυτή περιοχή προς κάθε κατεύθυνση για την άδικη κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βεροίας, Φώτης Καραβασίλης, ο οποίος είναι και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του προς διενέργεια Πανελληνίου Δικηγορικού Συνεδρίου, συμμετείχε στις εργασίες της Ολομέλειας, τόσο στην Ορεστιάδα, όσο και στην Αλεξανδρούπολη και συναντήθηκε, μεταξύ των άλλων, με τους γονείς του ενός εκ των δύο αξιωματικών, εκφράζοντας και ο ίδιος, όπως και όλο το Δικηγορικό Σώμα, την συμπαράστασή του. Ήδη, μετά από ενέργειες της Ολομέλειας των Προέδρων, έλαβαν επισήμως θέση για το θέμα της άδικης κράτησης των δύο αξιωματικών σε βάρος των οποίων, ως γνωστόν, δεν έχει απαγγελθεί μέχρι σήμερα  κατηγορία, και οι Ευρωπαίοι Δικηγόροι, οι οποίοι, διά του Προέδρου τους Antonin Mokry, έστειλαν επιστολή συμπαράστασης προς την Ολομέλεια των Προέδρων, στην οποία μάλιστα αναφέρονται στις ενέργειες που ήδη κάνουν από την πλευρά τους προς την Τουρκική πλευρά, αναμένοντας από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Ανδριανούπολης σχετική απάντηση για το θέμα.Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας εξέδωσε ψήφισμα και για το θέμα της Μακεδονίας, του οποίου όμως το περιεχόμενο βρήκε αντίθετο τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Βέροιας Φώτη Καραβασίλη, ο οποίος και δεν το ψήφισε.

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 συναντήθηκαν στη Βέροια, στο Εκκοκιστήριο Ιδεών, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Δικηγορικού μας Συλλόγου, οι οκτώ (8) Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της Περιφέρειας του Εφετείου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συζήτησαν επί θεμάτων που αφορούν στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, τους περιφερειακούς Δικηγορικούς Συλλόγους, αλλά και θέματα σχετικά με την αδυναμία εξυπηρέτησης των Δικηγόρων από το ΤΥΔΕ -Ασφαλιστικό Ταμεία, αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τα Δικαστήρια και την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Καθαρός