Παρασκευή, 20 Μάι, 2022

  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Έκτακτη συνεδρίαση για την ευλογιά των πιθήκων
  • Σενάρια για πρόωρες κάλπες διαρρέουν φιλοκυβερνητικές πηγές
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/5
  • Επίσκεψη Φρ. Καρασαρλίδου στην ΔΕΥΑ Βέροιας: «Απαράδεκτη κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση του υπέρτατου κοινωνικού αγαθού, του νερού»
  • Ο Τάσος Μπαρτζώκας στον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας: θετικές εξελίξεις για το Τ.Α Νάουσας
  • Εφορία Αρχαιοτήτων Ημαθίας:  Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο "Beyond Macedonia. The multifaceted Hellenistic Oikoumene reconsidered"
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Έκτακτη συνεδρίαση για την ευλογιά των πιθήκων1 Σενάρια για πρόωρες κάλπες διαρρέουν φιλοκυβερνητικές πηγές2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/53 Επίσκεψη Φρ. Καρασαρλίδου στην ΔΕΥΑ Βέροιας: «Απαράδεκτη κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση του υπέρτατου κοινωνικού αγαθού, του νερού» 4 Ο Τάσος Μπαρτζώκας στον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας: θετικές εξελίξεις για το Τ.Α Νάουσας5 Εφορία Αρχαιοτήτων Ημαθίας:  Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο "Beyond Macedonia. The multifaceted Hellenistic Oikoumene reconsidered"6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι αυξήσεις στην Ενέργεια τσακίζουν το λαϊκό εισόδημα

Την ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει τεράστια ποσά στους ενεργειακούς ομίλους από κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης και διαμορφώνει το πιο ευνοϊκό γι' αυτούς επενδυτικό θεσμικό πλαίσιο, τα εργατικά - λαϊκά στρώματα υποφέρουν υπό το βάρος των τεράστιων αυξήσεων στις τιμές της Ενέργειας. Ενόψει των θερμών μηνών του καλοκαιρού, που οι απαιτήσει... Περισσότερα

Γεωργία Μπατσαρά, αντιδήμαρχος Βέροιας: « Εμείς μπήκαμε στον Δήμο για να προσφέρουμε και προσφέρουμε πάρα πολύ»

από Η Άλλη Άποψη
Γεωργία Μπατσαρά, αντιδήμαρχος Βέροιας: « Εμείς μπήκαμε στον Δήμο για να προσφέρουμε και προσφέρουμε πάρα πολύ»

Τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (με τους Αλέκο Χατζηκώστα και Παύλο Τουτουντζίδη) στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ έδωσε η αντιδήμαρχος Βέροιας ( Κοινωνικής Πολιτικής – Εθελοντισμού και Υγείας ) Γεωργία Μπατσαρά  την Τρίτη 25/5/2021

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα διευρημένα λόγω πανδημίας αλλά και αυξανόμενης φτώχειας καθήκοντα του τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου τόνισε: «Το κομμάτι της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι. Περιέχει την φροντίδα για τον αδύναμο πολίτη, της αδύναμη μητέρα. Την περίοδο της πανδημίας αν και η φτώχεια αυξήθηκε οι δηλωμένες οικογένειες που έχουμε εμείς σε απόλυτο αριθμό δεν αυξήθηκαν. Είχαμε όμως περιπτώσεις ανθρώπων που αδυνατούσαν (6-7 περιπτώσεις) να θάψουν δικούς τους ανθρώπους και που απευθύνθηκαν στο δήμο προκειμένου να καλύψει τα έξοδα της κηδείας. Απευθύνθηκαν επίσης για έκτακτα επιδόματα. Υπάρχει η δυνατότητα σε πολίτες που αποδεδειγμένα- και κατόπιν έρευνας- έχουν αυξημένες ανάγκες που δεν μπορούν να καλύψουν και δεν έχουν άλλους πόρους, δίνουμε ένα εφάπαξ επίδομα (300-1.000 ευρώ) ανάλογα με τις ανάγκες π.χ πυρόπληκτοι. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης φιλοξενίας τους σε ένα ξενοδοχείο λόγω αδυναμίας προσωπικής λόγω έλλειψης στέγης και της ανάγκης για κατάλυμα για 2-3 μέρες. Λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο που είναι μία πολύ μεγάλη ανακούφιση στους πολίτες με την παροχή τροφίμων, ιδιαίτερα τώρα το Πάσχα (και με τη προσφορά πολλών τοπικών επιχειρήσεων) δόθηκε η δυνατότητα π.χ με την προσφορά κρεάτων, να νοιώσουν και οι έχοντες ανάγκη τι σημαίνει Πάσχα. Υπάρχει επίσης το Κοινωνικό Φαρμακείο που εξυπηρετεί περίπου 100 άτομα στο να πάρουν εντελώς δωρεάν τα φάρμακα τους. Όλα αυτά είναι μία τεράστια προσφορά, η προσπάθεια μας είναι να μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερο. Έχουμε ακόμη το Κέντρο Κοινότητας, τώρα θα γίνει το Παράρτημα Ρομά, δύνονται διάφορα επιδόματα το γνωστό ΚΕΑ, στέγασης, για την οικογένεια, όλα αυτά αποτελούν μία κοινωνική ανακούφιση για τις οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη που δεν μπορούν καλύψουν. Πέρα από το υλικό κομμάτι υπάρχει και ψυχολογική υποστήριξη. Το συγκεκριμένο Τμήμα λειτουργεί πολύ καλά , με ψυχολόγους και κοινωνιολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, όπου παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη π.χ σε παιδιά. Υπάρχει άμεση συνεργασία με τη Εισαγγελία για παρέμβαση σε οικογένειες όπου υπάρχει κακοποίηση , βία κλπ.»

Σε σχέση με την παρέμβαση της στο ζήτημα των παλιών Δικαστηρίων στο τελευταίο Δ.Σ (σ.σ για την παραχώρηση τους στο Δήμο Βέροιας) αναφέρθηκε αρχικά στις προσπάθειες της ως βουλευτή και στη συνέχεια στις επαφές-συζητήσεις με τον υφυπουργό κ. Βεσυρόπουλο: «Ως δημοτική σύμβουλος τώρα, από τις προτεραιότητες που θέσαμε στη συνεργασία μας με τον δήμαρχο ήταν η διεκδίκηση του παλιού δικαστικού μεγάρου γι’αυτό και κατεβήκαμε μαζί στην Αθήνα στον υφυπουργός που είχε υποσχεθεί ότι θα δει το θέμα. Εγώ «παρασκηνιακά» με τον υφυπουργό όποτε δινόταν η ευκαιρία το συζητούσα. Τώρα που επανήλθε το θέμα στο Δ.Σ, εφόσον και δήμαρχος ανέφερε δημόσια την υπόσχεση του κ. υφυπουργού, δημόσια ανέφερα και εγώ τη συζήτηση που είχα μαζί του και την υπόσχεση ότι θα το λύσει. Η προσωπική μου επιθυμία που εξέφρασα και δημόσια – εφόσον και ο κ. Κορωνάς δήλωσε ότι θέλει να μείνει το ΔΗΠΕΘΕ παρά τις δηλώσεις κάποιων για συγχώνευση με την ΚΕΠΑ-να αξιοποιηθεί το παλιό δικαστήριο ή ένα μέρος του για να στεγάσει το ΔΗΠΕΘΕ»

Σε σχέση με την παράταξη της και τη κριτική που ασκείται ότι αυτή «φυλλορρόει» και δεν είναι πια αριθμητικά αξιωματική αντιπολίτευση υπογράμμισε: «Δεν είναι το πλέον ευχάριστο που συμβαίνει στην παράταξη. Η εξουσία καμιά φορά δημιουργεί διχόνοια. Μάλλον κάποιοι την είδαν και τους θάμπωσε. Προσωπικά στην πορεία μου – είναι γνωστή- είμαι γεμάτη από υπηρεσιακή, πολιτική και αυτοδιοικητική «εξουσία» . Θα ήμασταν πολύ καλύτερα αν ήμασταν αντιπολίτευση, χωρίς θώκους, χωρίς τα οφέλη που προσφέρει αυτή τη στιγμή η συμπολίτευση. Ο καθένας απ’ αυτούς που έφυγε είχε τις προσωπικές του επιθυμίες, τους προσωπικούς του στόχους. Η πολιτική θέλει και ευελιξία και υπομονή, θέλει ανοικτό μυαλό να μπορείς να συνεργάζεσαι, αλλά πάνω απ’ όλα βάζεις το προσωπικό σου συμφέρον στη γωνία. Δεν βλέπεις την πολιτική ως  τον τομέα που θα ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες, τα προσωπικά σου θέλω. Εγώ έτσι την βλέπω, φαίνεται ότι κάποιοι την βλέπουν αλλιώς. Δεν μπορώ να ξέρω πώς σκέφτεται ο καθένας, τι επιδιώκει ο καθένας και γιατί προβαίνει στις πράξεις που προβαίνει. Μου κόστισε όλη αυτή η ιστορία, δεν το κρύβω. Κάναμε έναν τεράστιο αγώνα και αυτοί οι άνθρωποι που έφυγαν ήταν δίπλα μου σ’αυτόν τον αγώνα , δεν μπορώ να αγνοήσω την συνεισφορά τους στον αγώνα μας, στο να έλθουμε δεύτεροι και με τη δική τους συγκατάθεση συνεργαστήκαμε. Διότι η συνεργασία αυτή (σ.σ με τον δήμαρχο) δεν είναι απόφαση δική μου, είναι συλλογική απόφαση. Νομίζω ότι οφείλουμε να τη σεβαστούμε έως ότου αγγίξει εκείνες τις ευαίσθητες ιδεολογικοπολιτικές χορδές που λες εδώ σταματάω. Όχι όμως ότι δεν ικανοποιείται το προσωπικό μου συμφέρον. Όμως πρέπει να βάζεις στην μπάντα το ατομικό συμφέρον και βάζεις το κοινό συμφέρον. Κάποιοι με ειρωνεύονται γι’ αυτό που λέω . Εμείς μπήκαμε στον Δήμο για να προσφέρουμε και προσφέρουμε πάρα πολύ. Μπορούμε να δούμε δήμους που δεν υπάρχουν συνεργασίες τι προβλήματα έχουν. Μπορούμε να φανταστούμε να έρχονται θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να μην περνούν και μάλιστα σοβαρά; Οι δήμαρχοι που δεν έχουν συνεργασίες βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Η συνεργασία δεν είναι εύκολη υποθεση. Με την παράταξη του κ. Βοργιαζίδη δεν έχουμε την ίδια ιδεολογική αφετηρία αλλά δόξα το Θεό μέχρι τώρα δεν έχουμε συγκρούσεις με την παράταξη που συνεργαζόμαστε, έχουμε συγκρούσεις εσωτερικές.»

Σε σχέση με την παρέμβαση του ανεξάρτητου πλέον αντιδημάρχου για τα «οικονομικά επιτεύγματα της Χούντας» σημείωσε: «Μούδιασα. Το ίδιο πιστεύω ότι ένοιωσε και ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Και ίσως η τόσο δυσάρεστη έκπληξη να μην σ’ αφήνει ν’ αντιδράσεις καμία φορά.  Θα δούμε. Έτσι όπως λειτούργησε ο κ. Παλουκίδης αν λειτουργούσαμε εγώ και ο δήμαρχος θα έπρεπε να είχε φύγει. Ο κ. Παλουκίδης έφυγε γιατί ήθελε, δεν τον έδιωξε κανένας. Ισα-ίσα ολόκληρη   η παράταξη συντάχτηκε στο πλευρό του και αυτός δεν σεβάστηκε τίποτε . όχι εμένα , δεν ήθελα να σεβαστεί εμένα , αλλά να σεβαστεί τους συναδέλφους του οι οποίοι είπαν Κώστα μαζί σου. Δικαίωμα του, καλά έκανε και μετά τα χτεσινά δύο φορές καλά έκανε. Ο καθένας αποδεικνύεται ποιος είναι . Όταν θα έλθει ο δήμαρχος από την Αθήνα πιστεύω θα δει το θέμα ψύχραιμα και με τις παραμέτρους που πρέπει»

Έχει διαβαστεί 350 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-3 μποφόρ

Παρασκευή, 20 Μαϊου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 15 ως 27 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-3 μποφόρ

Σάββατο, 21 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 29 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 503 επισκέπτες και 0 μέλη.