Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ερώτηση για την καταστρατήγηση του ακατάσχετου των αγροτικών επιδοτήσεων και τους καταναγκαστικούς συμψηφισμούς της ΑΑΔΕ
  • ΙΣΠΑΝΙΑ: Ανακλήθηκε η έξωση της 87χρονης, επιμένουν οι διαδηλωτές
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εμφανίζεται με θράσος ως εγγυητής της «σταθερότητας» που τροφοδοτεί την ακρίβεια, τη φοροληστεία και το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων
  • Εξαγγελίες φούσκα για την Ενέργεια
Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!1 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία2 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ερώτηση για την καταστρατήγηση του ακατάσχετου των αγροτικών επιδοτήσεων και τους καταναγκαστικούς συμψηφισμούς της ΑΑΔΕ3 ΙΣΠΑΝΙΑ: Ανακλήθηκε η έξωση της 87χρονης, επιμένουν οι διαδηλωτές4 ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εμφανίζεται με θράσος ως εγγυητής της «σταθερότητας» που τροφοδοτεί την ακρίβεια, τη φοροληστεία και το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων5 Εξαγγελίες φούσκα για την Ενέργεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Χειμώνας

Χειμώνας

Η κυβέρνηση μιλάει για «δύσκολο χειμώνα» και ετοιμάζεται να εξαγγείλει μια ακόμα φουρνιά με μέτρα - κοροϊδία. Προκαλούν τον λαό όταν παρουσιάζουν τη «βαρυχειμωνιά» που φέρνει η πολιτική τους ως «φυσικό φαινόμενο» και κρύβουν τους πραγματικούς ενόχους, που είναι:Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος σε Ουκρανία και Μ. Ανατολή, όπου η κυβέρνηση πρωτ... Περισσότερα

Δεν θα λείψει

από Η Άλλη Άποψη
Δεν θα λείψει

Ένας παλιός «γνώριμος», ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ, ανακοινώθηκε πως αναλαμβάνει και επίσημα υφυπουργός των ΗΠΑ για θέματα ενεργειακών πόρων. Από τους πρώτους που τον συνεχάρησαν, μάλιστα, ήταν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας μας με έμφαση στα ενεργειακά θέματα».

Η υπουργοποίηση του Πάιατ δεν εκπλήσσει, ούτε το πόστο που αναλαμβάνει. Η θητεία του στην Ουκρανία, όπου «έσπρωχνε» μαζί με την Νούλαντ την «Πορτοκαλί Επανάσταση», είναι διαβατήριο καριέρας. Αλλά και στην Ελλάδα, όπου βρέθηκε αμέσως μετά, ξεδίπλωσε όλα τα «ταλέντα» του στο να προωθεί τα αμερικανικά ενεργειακά συμφέροντα, παράλληλα με την παραπέρα εμπλοκή της χώρας στον επικίνδυνο αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, χέρι χέρι με τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Αλεξανδρούπολη, όπου οι στρατιωτικές και οικονομικές επιδιώξεις των ΗΠΑ στην περιοχή «συναντιούνται» με τα συμφέροντα ισχυρών τμημάτων της ελληνικής αστικής τάξης, που έχουν όφελος από την αναβάθμιση της χώρας σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο προς τα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη. Είναι βέβαιο επομένως ότι με τον νέο του ρόλο, ο Πάιατ δεν θα ...λείψει από την περιοχή ούτε από τη χώρα μας, όπου ο ευρωατλαντικός σχεδιασμός ρίχνει βαριά τη σκιά του στα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου, με «όχημα» και τα Ενεργειακά.

Ειδικά τώρα που οι πόροι της Ανατ. Μεσογείου και το αμερικανικό LNG βρίσκονται στην κορυφή του ενδιαφέροντος για την «απεξάρτηση» της ΕΕ από το ρωσικό αέριο, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών που οξύνονται ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία.

Αναδημοσιεύεται από την στήλη «Από μέρα σε μέρα», του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 17-18 Σεπτέμβρη 2022.

Έχει διαβαστεί 1054 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 521 επισκέπτες και 0 μέλη.