Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • 128 κενά μετά και τη Β΄ φάση προσλήψεων . 80 παιδιά στην Παράλληλη Στήριξη εξακολουθούν να περιμένουν τον εκπαιδευτικό τους
  • ΕΕΔΥΕ: Ο Μάρκο Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος! Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα
  • Nations League: «Γλυκόπικρη» γεύση άφησε η ισοπαλία της Εθνικής με την Ολλανδία
  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
128 κενά μετά και τη Β΄ φάση προσλήψεων . 80 παιδιά στην Παράλληλη Στήριξη εξακολουθούν να περιμένουν τον εκπαιδευτικό τους1 ΕΕΔΥΕ: Ο Μάρκο Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος! Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα2 Nations League: «Γλυκόπικρη» γεύση άφησε η ισοπαλία της Εθνικής με την Ολλανδία3 Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει4 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ5 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φόρα παρτίδα

Φόρα παρτίδα

Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα

Επικίνδυνη εξέλιξη και για την Ημαθία!

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Επικίνδυνη εξέλιξη και για την Ημαθία!

Του Αλέκου Χατζηκώστα

Η χώρας μας καθημερινά με ευθύνη της κυβέρνησης, μπλέκει το λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες, στο όνομα της «σωστής πλευράς της ιστορίας» και στα δύο – σε εξέλιξη – πολεμικά μέτωπα, στην Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

Στην εμπλοκή αυτή και η περιοχή της Ημαθίας δεν μένει έξω από το κάδρο, γίνεται δηλαδή πολύ απλά στόχος σε ενδεχόμενα αντίποινα.

Έχουμε αναφερθεί και άλλες φορές στο ρόλο που παίζει το στρατόπεδα Αλεξάνδρειας. Η πρόσφατη είδηση αναφέρει: «Αλλη μια συνεκπαίδευση τμημάτων των ελληνικών και αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων έγινε στη χώρα, στο πλαίσιο της εμπλοκής σε επικίνδυνα σχέδια του ευρωατλαντικού άξονα, σε όλο το τόξο από την Ερυθρά μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα.Συγκεκριμένα, το διάστημα 16/9 - 18/10 πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Αεροπορίας Στρατού (ΚΕΑΣ), στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, συνεκπαίδευση ελληνικών - αμερικανικών ελικοπτέρων, με τη συμμετοχή μέσων και πληρωμάτων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, του ΚΕΑΣ και της 24th Marines Expeditionary Unit (MEU) του Σώματος των Πεζοναυτών των ΗΠΑ.Η συνεκπαίδευση συμπεριέλαβε κυρίως αντικείμενα εξειδικευμένης αεροπορικής τακτικής ελικοπτέρων μέρα και νύχτα και πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. «Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης τέθηκαν οι βάσεις για τη μελλοντική συμμετοχή και άλλων μονάδων του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ σε συνεκπαιδεύσεις του ΚΕΑΣ», τονίζεται από το ΓΕΣ, μετά την πλημμύρα στη βάση τους στο Στεφανοβίκειο και τη μετακίνησή τους σε άλλες τοποθεσίες.»

Οσο επικίνδυνη είναι η πολιτική της κυβέρνησης, άλλο τόσο εκκωφαντική είναι η στήριξη που της προσφέρουν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του "ευρωμονόδρομου", που συμφωνούν και επαυξάνουν στα ΝΑΤΟικά σχέδια και στην ελληνική εμπλοκή, ως στρατηγική επιλογή της αστικής τάξης για την αναβάθμιση του ρόλου της στην περιοχή.

Με αυτήν τη στρατηγική είναι ώρα να συγκρουστεί ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά ο λαός και της Ημαθίας, απαιτώντας εδώ και τώρα καμιά εμπλοκή στον πόλεμο, να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις, να γυρίσουν όλοι οι Έλληνες φαντάροι από τις ΝΑΤΟικές αποστολές.

Οι μαζικοί φορείς της περιοχής μας θα πρέπει επομένως να αντιδράσουν μαζικά και άμεσα ενάντια στη μετατροπή του στρατοπέδου στη Αλεξάνδρεια σε ορμητήριο επεμβάσεων που καμία σχέση δεν έχει με την άμυνα της χώρας.

(ΦΩΤΟ από κινητοποίηση του ΚΚΕ τον Μάρτιο του 2024)

 

Έχει διαβαστεί 3162 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 2589 επισκέπτες και 0 μέλη.