Πέμπτη, 28 Μάι, 2020

  • Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας απαντά…
  • «Μείωση τζίρου 50% στα καφέ και 90% στην εστίαση»...
  • Η  Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ζητά από την  Πολιτεία να εγκύψει άμεσα στα αιτήματα των Δ.Ε.Υ.Α.
  • Δήμος Βέροιας: Παραχώρηση σχολικών χώρων σε συλλόγους
  • Νάουσα: Δόθηκε το «πράσινο φως» από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την χρηματοδότηση του Χιονοδρομικού Κέντρου
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Βλέπει μεγάλη ύφεση χωρίς «αυτονόητη» επιστροφή στην ανάπτυξη
Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας απαντά…1 «Μείωση τζίρου 50% στα καφέ και 90% στην εστίαση»...2 Η  Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ζητά από την  Πολιτεία να εγκύψει άμεσα στα αιτήματα των Δ.Ε.Υ.Α.3 Δήμος Βέροιας: Παραχώρηση σχολικών χώρων σε συλλόγους4 Νάουσα: Δόθηκε το «πράσινο φως» από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την χρηματοδότηση του Χιονοδρομικού Κέντρου5 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Βλέπει μεγάλη ύφεση χωρίς «αυτονόητη» επιστροφή στην ανάπτυξη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τι κάνει ο Δήμος Πετρούπολης; Με αφορμή δηλώσεις του Δημάρχου Νάουσας

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Τι κάνει ο Δήμος Πετρούπολης; Με αφορμή δηλώσεις του Δημάρχου Νάουσας

Αφορμή για το «περίεργο» αυτό άρθρο έδωσε ο δήμαρχος Νάουσας και η τελευταία του παρέμβαση στο Δ.Σ του Δήμου στις 30/12. Σ’αυτό προσπάθησε να φέρει σε αντιπαράθεση τους συμβούλους της Λ.Α.Σ σε σχέση με αυτά που πράττει ο δήμαρχος Πετρούπολης, που είναι ο μοναδικός δήμαρχος που έχει εκλεγεί με τη στήριξη της Λ.Α.Σ πανελλαδικά. Πιο συγκεκριμένα εμφάνισε τη συγκεκριμένη Αρχή του Δήμου Πετρούπολης ότι κινείται στο πλαίσιο του «ρεαλισμού» γι’αυτό και ακολουθεί πολιτική που οι δύο σύμβουλοι της ΛΑΣ αρνούνται στην παρόμοια εφαρμογή της στη Νάουσα. Χρησιμοποιώντας την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου παρουσιάζουμε τις θέσεις του συγκεκριμένου Δήμου για βασικά ζητήματα τα οποία προφανώς δεν μοιάζουν με την πολιτική και θέσεις του Δήμου Νάουσας, όπως και των άλλων δήμων που στηρίχτηκαν για την εκλογή τους από τα κόμματα της συγκυβέρνησης ή του λεγόμενου ευρωμονόδρομου:

Για τα οικονομικά του Δήμου

«Η εισήγηση της Αντιδημάρχου Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου Πετρούπολης κυρίας Βενέτη Ελευθερίας, για τον Ισολογισμό του έτους 2012, έχει ώς εξής:

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στους Δήμους για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις λαϊκές οικογένειες είναι δραματική. Από την άλλη η κατάσταση στους Δήμους για τους επιχειρηματικούς ομίλους είναι ελπιδοφόρα. Άρα βλέπουμε ότι η κατάσταση είναι διαφορετική ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετεί η πολιτική που εφαρμόζεται. Είναι υπέρ των κερδών των μονοπωλίων και ενάντια της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. 
Από πέρσυ μέχρι και σήμερα, οι Δήμοι ως θεσμικά όργανα του αστικού κράτους έχουν μπει μπροστά όλο και πιο ενεργά στην υλοποίηση των κατευθύνσεων της κυβέρνησης και της ΕΕ. Βλέπουμε χαρακτηριστικά τις Διοικήσεις όλων των υπόλοιπων Δήμων που πρόσκεινται στα κόμματα της διαχείρισης του καπιταλισμού με το ένα ή το άλλο μείγμα διαχείρισης ( πάντα όμως του καπιταλισμού) να προχωρούν σε κατασχέσεις σπιτιών για χρέη στο Δήμο, σε παράδοση νευραλγικών τομέων σε μονοπωλιακούς ομίλους με μεσάζοντες τους Δήμους, σε αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. Παράλληλα, η κυβέρνηση συγκροτώντας το Παρατηρητήριο θέλει να εξασφαλίσει την πιστή εφαρμογή των μέτρων. Σε ποια κατεύθυνση; Στην κατεύθυνση της οικονομικής αυτοτέλειας. Τι σημαίνει οικονομική αυτοτέλεια; Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ.ΑΡΑ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ: ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τι σημαίνει; Σημαίνει ότι το εργατικό δυναμικό, το προσωπικό και οι υπηρεσίες για το λαό αποτελούν κόστος, αποτελούν εμπόδιο. Άρα έχουμε απολύσεις, κλείσιμο δομών.
Και όλα αυτά που περιγράφουμε και που τα είχαμε προβλέψει χρόνια τώρα, δεν είναι όπως πολλοί ισχυρίζονται θέλοντας κατ' επίφαση να ασκήσουν κριτική, ούτε μνημονιακές πολιτικές, ούτε κακή εφαρμογή σωστών μέτρων, ούτε καλλικρατικές και μόνο επιλογές. ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε, ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ.
Άρα ευθύνη έχουν και αυτοί που εξωραϊζουν την Ε.Ε και καλλιεργούν αυταπάτες. Τα λέμε όλα αυτά γιατί πρέπει να βγαίνουν συμπεράσματα από το λαό.
Περιγράφουμε λοιπόν την κατάσταση στην οποία ερχόμαστε να συζητήσουμε τον ισολογισμό του 2012. κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία να αναφέρουμε:
1. με τις απαιτήσεις και το ταμείο του Δήμου καλύπτουμε τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις μας. Είναι ένα θετικό στοιχείο.
2. Υπάρχει τάση συγκράτησης των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων σε σχέση με το 2011.
3. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ:  από το 2011 στο 2012 σημαντική μείωση των επιχορηγήσεων κατά 2.500.000. Δηλ. Μείωση στις ήδη μειωμένες επιχορηγήσεις. Θα έπρεπε τα αποτελέσματα να είναι τραγικά. Και όμως δεν είναι! Και μάλιστα

συνεχίζοντας την πολιτική ανακούφισης των δημοτών μη κάνοντας αυξήσεις σε ΔΤ, συνδρομές σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, δίνοντας βοήθεια σε άπορους δημότες.

 

 - Με αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε!
 - Μα πάνω από όλα, εμείς καλούμε το λαό να γίνει πρωταγωνιστής της πάλης τόσο για μέτρα ανακούφισης στο σήμερα όσο και για την προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης που προτείνουμε με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. Αυτό προϋποθέτει αλλαγή τάξης στην εξουσία.»

Κοινωνική πολιτική

«Το κυβερνητικό σχέδιο «Καλλικράτης» οδηγεί στην περαιτέρω απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωσή του να παρέχει ενιαίες, αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες Πρόνοιας. Ωθεί στην ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης, στην παραπέρα εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Πρόνοιας, μέσω της «αποκέντρωσης» και της εξάρτησής τους από τη φορολογία των εργαζομένων, στην υποκριτική «φιλανθρωπική» διαχείριση κάποιων ακραίων κοινωνικών προβλημάτων από την ΤΑ, στην υποβάθμιση των υπηρεσιών.
Ο λαός δεν έχει ανάγκη από ορισμένες ακόμα «φιλάνθρωπες» κυρίες και κυρίους, αλλά έχει ανάγκη από μαχητές, υπερασπιστές των συμφερόντων του. Η παροχή υπηρεσιών Πρόνοιας είναι υποχρέωση του κράτους και ο εθελοντισμός είναι κοινωνική αξία, που δεν μπορεί ούτε να θεσμοθετηθεί, ούτε να πριμοδοτηθεί. 
Στα προγράμματα Πρόνοιας και στις υπηρεσίες που έχει αναλάβει έως σήμερα η ΤΑ (παιδικοί σταθμοί, Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», κ.ά.) υπάρχει επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών, ακατάλληλα κτίρια, ελλιπές, απλήρωτο και με ελαστικές σχέσεις εργασίας επιστημονικό και λοιπό προσωπικό. Ακόμα, τα προγράμματα έχουν ημερομηνία λήξης, είναι περιορισμένος ο αριθμός των ανθρώπων που ωφελούνται από αυτά, έχουν αποσπασματικότητα και υποβάθμιση των υπηρεσιών, οδηγούν σε κατακερματισμό και έχουν ως αποτέλεσμα τη διαφοροποίηση ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες κάθε δήμου.
Μια σύγχρονη κοινωνική πολιτική, αυτή που εμείς πρεσβεύουμε, είναι εκείνη που στο κέντρο της προσοχής της έχει τους δημότες της πόλης, που επιβάλλεται να απολαμβάνουν ίδια δικαιώματα σε όλες τις κοινωνικές παροχές -στη μόρφωση, στον αθλητισμό, στην ψυχαγωγία. 
Γι΄αυτό εμείς θα αγωνιστούμε να εξασφαλίσουμε στους δημότες μας δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά της πόλης, με το αναγκαίο προσωπικό. Δημόσια, δωρεάν Υγεία, Παιδεία. Κοινωνικές παροχές που να δίνουν διέξοδο στους ηλικιωμένους, στους ανέργους, στα άτομα με ιδιαιτερότητες, στους νέους γονείς  καλώντας και τους εργαζόμενους να εντείνουν τον αγώνα τους για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα στους βασικούς κοινωνικούς τομείς Υγείας - Παιδείας - Πρόνοιας.»

Για την Παιδεία

«Από τη θέση της διοίκησης του Δήμου Πετρούπολης, απαιτούμε:

- τη κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών από τον κρατικό προϋπολογισμό για την  κατοχύρωση δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες
- τη κατασκευή των σχολικών κτιρίων αποκλειστικά από τον ΟΣΚ, ενάντια στις Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα
- τη κατάργηση γενικά κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης και ιδιωτικού παραεκπαιδευτικού κυκλώματος φροντιστηρίων και κατάρτισης
- την οικονομική και κοινωνική στήριξη της λαϊκής οικογένειας ώστε να απαλειφθεί το φαινόμενο της παιδικής και εφηβικής εργασίας, που συνεπάγεται τη σχολική αποτυχία και διαρροή
- τη δημιουργία βιβλιοθηκών σε κάθε σχολείο
- την εργασιακή, οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, που πρέπει να είναι μόνιμοι και με ενιαία εργασιακά δικαιώματα

 Θέλουμε σχολείο κοινό για όλους τους νέους, με ενιαίο πρόγραμμα, ενιαία - σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και ενιαία - δωρεάν βιβλία, ενιαία διοίκηση και λειτουργία.
 Παλεύουμε ώστε η επιστήμη να γίνει σύμμαχος του λαού και το σχολείο να διαπλάθει όχι καλούς υπηρέτες, αλλά ανθρώπους με προσωπικότητα και συνειδητούς ρυθμιστές της ζωής τους, για ζωή με δικαιώματα, και ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και στη δουλειά.»

Για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ

«Με ιδιαίτερη χαρά, σας ανακοινώνουμε ότι με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, συνολικού κόστους € 499.866,11, τα οποία θα καλυφθούν στο ΣΥΝΟΛΟ τους από το Πρόγραμμα, χωρίς να επιβαρύνουν με ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, τον προϋπολογισμό του Δήμου, δηλαδή τους δημότες μας.
Σας υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ έργο, έρχεται μετά από μια σειρά άλλων αντίστοιχων, όπως αυτό της χρηματοδότησης της λειτουργίας των δημοτικών σταθμών - για τρίτη χρονιά φέτος – καταργώντας πλήρως τα τροφεία για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτούς, τηνολοκλήρωση του 3ου – 6ου Δημοτικών σχολείων  και λειτουργίας τους σε μια και μόνο βάρδια (πρωινή), την προσθήκη 4 αιθουσών στο 9ο Δημοτικό, και τηνκατασκευή του πρώτου ιδιόκτητου δημοτικού παιδικού σταθμού στο Ο.Τ 220 (οδός Αναπαύσεως).»

Περί απολύσεων δημοτικών υπαλλήλων

«Το δημοτικό συμβούλιο μετά τη συζήτηση που έγινε αποφάσισε ομόφωνα:

Να εκφράσει την έντονη αντίθεσή του στην υλοποίηση του Ν. 4046/2012 που προβλέπει την κατάργηση οργανικών θέσεων και τη διαθεσιμότητα του προσωπικού.

Εγκρίνει την μη αποστολή στοιχείων για τις καταργούμενες οργανικές θέσεις και αντίγραφων των ατομικών διοικητικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που ασχολούνται στις θέσεις αυτές

Αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για την μη αποστολή των παραπάνω στοιχείων, στηρίζει κάθε ενέργειας της Διοίκησης του Δήμου προς τον σκοπό αυτό και καλύπτει τους υπηρεσιακούς παράγοντες, από την απόδοση τυχόν ευθυνών . (8/11/2012)

Έχει διαβαστεί 832 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος Β 3-4 μποφόρ

Πέμπτη, 28 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 10 ως 21 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Παρασκευή, 29 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 10 ως 21 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 136 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά