Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΗΕ.
από Η Άλλη Άποψη
του Στέργιου Μποζίνη, μέλους Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ
Στον πίνακα παρακολουθούμε τη μεταβολή των τιμών της χονδρικής σήμερα στην Ελλάδα και στη Γερμανία.
Όλες τις ώρες ή Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλότερα από τη Γερμανία. Στις 22:00 μμ η τιμή Ελλάδας εκτοξεύεται στα 327€/MWh (3.5 φορές ακριβότερη απο μια λογική τιμή για τις μονάδες Φ.αεριου που ρυθμίζουν την αγορά ) και έτσι δίνει μια μέση ημερήσια Τιμή Εκκαθάρισης Αγοράς ΤΕΑ 125 €/MWh , εναντι 89 €/MWh της Γερμανίας.
Το Απρίλιο με ΙΔΙΕΣ ΤΙΜΕΣ στο φ.αέριο και στα δικαιώματα CO2, που αποτελούν το κόστος των μονάδων αυτών, η τιμή χονδρικής ήταν 60€/MWh !! , δηλαδή κάτω από το μισό της σημερινής τιμής!!