Παρασκευή, 24 Σεπ, 2021

  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του «Βαρβαρέσου»
  • Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας έδειξε τη δύναμή του!
  • Μ.Α.μ.Α: Γνωρίζουμε την πόλη μας περπατώντας.
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/9
  • Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί ιδιαιτέρως όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
  • Τάσος Μπαρτζώκας για τη συνάντηση με το ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας: Κανένας αθέατος από την Πολιτεία!
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του «Βαρβαρέσου»1 Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας έδειξε τη δύναμή του!2 Μ.Α.μ.Α: Γνωρίζουμε την πόλη μας περπατώντας.3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/94 Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί ιδιαιτέρως όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας5 Τάσος Μπαρτζώκας για τη συνάντηση με το ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας: Κανένας αθέατος από την Πολιτεία!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνθήκες φτώχειας για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά

Τις συνθήκες απόλυτης φτώχειας για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά επιβεβαιώνουν και στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τα οποία προχώρησε σε οριακές αλλαγές των προηγούμενων εκτιμήσεών της σχετικά με το «εισόδημα και συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών» έτους 2020, που αφορά τα εισοδήματα των νοικοκυριών για το έτος 201... Περισσότερα

Χωροταξικό σχέδιο Π.Κ.Μ. … Βέροια … το χρονικό ενός προαναγγελθέντος αυτογκόλ !

από Η Άλλη Άποψη
Χωροταξικό σχέδιο Π.Κ.Μ. …  Βέροια … το χρονικό ενός προαναγγελθέντος αυτογκόλ !

Τι αυτογκόλ, εδώ η ομάδα δεν κατέβηκε καν στο γήπεδο … λοιπόν θα συνεχίσω να γράφω «τεράστιες ανακρίβειες» με «ελαφρά τη καρδία» και ας βγει κάποιος να μου πει που είμαι λάθος.

                Λοιπόν εκεί στα τέλη του 2012, αρχές του 2013 στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γίνεται η πρώτη ενημέρωση για τη σύνταξη του αναθεωρημένου χωροταξικού πλαισίου ανάπτυξης … οι αρμόδιοι φορείς που εκτιμώ ότι όφειλαν να είναι παρόντες είναι. Οι δήμοι του νομού, το ΤΕΕ, το οικονομικό επιμελητήριο, το επιμελητήριο, ο εμπορικός σύλλογος, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, βέβαια η αντιπεριφέρεια του νομού μας, και όποιος άλλος εμπλέκεται στη αναπτυξιακή διαδικασία, αν κρίνω από την συμμετοχή των φορέων άλλων νομών …  όμως δε μπορώ να είμαι βέβαιος ποιοι από τους δικούς μας φορείς ανταποκρίθηκαν σε εκείνο το κάλεσμα.

                Εκεί λοιπόν έγινε μια προφορική παρουσίαση του πλαισίου από τη μελετητική ομάδα και στη συνέχεια απεστάλησαν τα εισηγητικά, περίπου 1.600 σελίδες … σε αυτές περιλαμβανόταν οι εκτιμήσεις ανά περιφερειακή ενότητα και δήμο … ακολουθεί το σχέδιο παρέμβασης και οι τομείς παρέμβασης … και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.

                Ποιος θα καθίσει να διαβάσει τόσες σελίδες και να κάνει μάλιστα παρατηρήσεις και να τοποθετηθεί πάνω εκεί … οι μόνοι που τις διάβασαν είναι οι του επιμελητηρίου, που κατέθεσαν μάλιστα τη δική τους ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για ότι τους αφορά και όχι μόνο … αυτή παρουσιάστηκε το 2013 στην περιφέρεια – και από ότι μαθαίνω έγινε καθολικά αποδεκτή … ο δήμος μας απλά δεν πήγε όπως και οι άλλοι φορείς της πόλης μας – να σημειώσω εδώ τη δήλωση του δήμου μας ότι δεν τον ενδιαφέρει η όλη διαδικασία … σε ότι αφορά την αντιπεριφέρεια όπως φαίνεται στην απόφαση 266/2015 της περιφέρειας, κατέθεσε υπόμνημα που ναι μεν περιλήφθηκε στην συγκεκριμένη απόφαση, αλλά στο τελικό σχέδιο δεν του αποδόθηκε η δέουσα θέση.

Σε αντιδιαστολή οι άλλοι νομοί σε όλη τη διάρκεια σύνταξης του σχεδίου ήταν παρόντες και μάλιστα με πλήρη εκπροσώπηση. Υποδειγματική η παρουσία του νομού Σερρών, με τη συμμετοχή όλων των φορέων του και κυρίως με αποκρυσταλλωμένα και ενιαία αιτήματα, έντονα διεκδικητικοί και στο τέλος τα κατάφεραν, έτσι για να μην τους αδικούμε … κατά τα άλλα βρέθηκαν οι άλλοι νομοί να συζητούν τι πρέπει να γίνει για την ανάπτυξη της Ημαθίας !!!

                Ακολουθεί η έγκριση του σχεδίου πρότασης – Β΄ φάση – το 2015 από το περιφερειακό συμβούλιο … όποιος δε βαριέται ας ανατρέξει στο διαδίκτυο και ας διαβάσει τι «αποφάσισαν» για το νομό μας οι άλλοι νομοί – ΑΔΑ 6ΔΜΛ7ΛΛ-ΝΚΜ … ακολουθεί η περίοδος των ενστάσεων για να φθάσουμε στην οριστική απόφαση που έγινε και ΦΕΚ.

                Λοιπόν έτσι για να το γνωρίζουμε τι θα συμβεί και να μη «πυροβολούμε» αθώους … αυτή η απόφαση θα μας ακολουθεί για τα επόμενα 20 χρόνια (!!!) περίπου … ναι καλά διαβάζετε … οποιαδήποτε ενέργεια ως στόχος δεν αναφέρεται σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα έχει τύχη … λχ αν θελήσουμε να κάνουμε επέκταση σχεδίου πόλης, να οριοθετήσουμε μια περιοχή φυσικού κάλους ή ένα βιοτεχνικό πάρκο κλπ, δεν θα μπορούμε.

Ακόμα οι ενισχύσεις που θα θελήσουν να λάβουν κάποιες μονάδες, θα αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της μη εγκατάστασης τους σε οριοθετημένη ζώνη … και τόσα άλλα που αγγίζουν την καθημερινότητα μας όλων μας. 

Δυστυχώς φάνηκε για μια ακόμα φορά ότι η πόλη μας δεν έχει κάποιον μπροστάρη, ικανό να σηκώσει το βάρος της καθοδήγησης και του συντονισμού μας, για να μη βουλιάζουμε καθημερινά στο τέλμα της απραξίας και της συνεπαγόμενης συρρίκνωσής μας.

                Και που θα έπρεπε θα μπορούσαμε να παρέμβουμε, να ορίσει και να διεκδικήσει στόχους ειδικά ο δήμος μας, έτσι ενδεικτικά να αναφέρω.

Στις μελλοντικές επεκτάσεις πόλεων και τοπικών διαμερισμάτων.

Στις οικιστικές και αστικές παρεμβάσεις.

Στον ορισμό των ΖΟΕ και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Στην ανάδειξη και την προστασία περιοχών φυσικού κάλλους.

Στις προστατευόμενες περιοχές.

Στην περιβαλλοντική διαχείριση – κυκλική οικονομία.

Στις κτηνοτροφικές ζώνες.

Στην τουριστική ανάπτυξη – θρησκευτικός, πολιτιστικός τουρισμός, αγροτουρισμός κλπ.

Στην ανάδειξη αρχαιοτήτων και στον καθορισμό των αρχαιολογικών ζωνών.

Στα οικοσυστήματα.

Στις δασικές εκτάσεις.

Στους διαμετακομιστικούς κόμβους.

Στα βιοτεχνικά πάρκα – πάρκα εξυγίανσης.

Στην ανάπτυξη καινοτόμων δραστηριοτήτων.

Στη διασύνδεση με το μητροπολιτικό κέντρο.

Στην ανάπτυξη υφιστάμενων δικτύων και υποδομών.

Πολιτισμός – αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία

κ.α.

‘Όμως όλα αυτά ο δήμος μας δε τα θεώρησε άξια λόγου ώστε να ασχοληθεί μαζί τους, καταδικάζοντας τον τόπο μας σε μαρασμό και φοβάμαι ότι τα επόμενα είκοσι χρόνια θα βρεθούμε στα απόνερα αυτής της αδιαφορίας.

Σημείωση. Έχει ενδιαφέρον αν πέρα από τα ανέξοδα λόγια, μπορεί κάποιος να επικαλεστεί ένα έγγραφο ότι κάπου ή κάτι από αυτά που γράφω είναι λάθος.

Βέροια 10 Οκτωβρίου 20202, Γιάννης Καμπούρης.

 


Έχει διαβαστεί 1436 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 21 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 15 ως 25 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 29 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 320 επισκέπτες και 1 μέλος.