Παρασκευή, 27 Νοέ, 2020

  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2021 του ΣΟΦΨΥ
  • Σε τι άραγε είμαστε καλύτερα;
  • Τυχαία η αποσιώπηση;
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/9
  • Δωρεάν παράδοση βιβλίων κατ΄ οίκον από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και το My Market Βέροιας
  • Αθηνά Βασιλειάδου, αθλήτρια χάντμπολ της ομάδας «ΒΕΡΟΙΑ 2017»: «Ο αθλητισμός βοηθά και στους καιρούς της πανδημίας για τη σωματική και ψυχική υγεία»
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2021 του ΣΟΦΨΥ1 Σε τι άραγε είμαστε καλύτερα;2 Τυχαία η αποσιώπηση;3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/94 Δωρεάν παράδοση βιβλίων κατ΄ οίκον από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και το My Market Βέροιας5 Αθηνά Βασιλειάδου, αθλήτρια χάντμπολ της ομάδας «ΒΕΡΟΙΑ 2017»: «Ο αθλητισμός βοηθά και στους καιρούς της πανδημίας για τη σωματική και ψυχική υγεία»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μεγάλη ...μπίζνα!

Μεγάλος ιδιωτικός όμιλος της Υγείας ανακοίνωσε χτες τα στατιστικά από τους ελέγχους covid που έχει διενεργήσει στα εργαστήριά του από τον περασμένο Μάρτη. Το ενδιαφέρον γι' αυτά τα στοιχεία δεν βρίσκεται στη διαπιστωμένη αύξηση των θετικών αποτελεσμάτων από το πρώτο στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά στον αριθμό των τεστ που ... Περισσότερα

Μετεκλογικές αλλά και προεκλογικές σκέψεις...Ετοιμάζονται κουμπούρια... Ο αφέτης ετοιμάζεται;

από Η Άλλη Άποψη
Μετεκλογικές αλλά και προεκλογικές σκέψεις...Ετοιμάζονται κουμπούρια... Ο αφέτης ετοιμάζεται;

Γράφει ο Θεόδωρος Ηρ. Θεοδωρίδης, δημοτικός σύμβουλος Βέροιας

 Ενάμιση χρόνο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και εν αναμονή του εκλογικού νόμου ενδεχομένως για τον τρόπο και άρχισαν οι ψίθυροι...    Φυσικά καπνός χωρίς φωτιά δεν...

  Αλήθεια αναρωτιέμαι για τις σκοπιμότητες. Υποψιάζομαι ότι η εξουσία είναι ο αυτοσκοπός και όχι η διάθεση προσφοράς προς την πόλη. Μια πόλη με τα γνωστά προβλήματα της καθημερινότητας που είναι λίγο πολύ ίδια σε όλες τις επαρχιακές πόλεις. Πάντα πίστευα πως καθήκον όλων είναι η προσφορά προς τη πόλη που λειτουργούμε. Μέσα από εκλογικές διαδικασίες επιλέγονται οι αρεστοί που δεν σημαίνει απαραίτητα και οι ικανοί. Δυστυχώς, κατά τη γνώμη μου πάντα, τα τελευταία χρόνια η επιλογή δεν είναι αντάξια της επιθυμίας των πολιτών.    Το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής δίνει δυνατότητες συνεργασιών ατόμων η παρατάξεων με προγραμματικής συγκλίσεις. Αλήθεια οι ανάγκες των πολιτών και οι λύσεις των προβλημάτων τους έχουν, ειδικά μετά την εκλογική διαδικασία, τέτοιας ανταπόκρισης; Μα αυτονόητο δεν είναι; Υπάρχει έστω και ένας πολίτης που πιστεύει ότι τα προβλήματα δεν είναι ίδια για όλους; Ε λοιπόν θεωρώ αυτό το παιγνίδι των δήθεν εκλογικών προγραμμάτων των συνδυασμών πρέπει να σταματήσει. Όσοι αγαπούν την πόλη και έχουν διάθεση προσφοράς είναι καθήκον τους να κάτσουν και να βρουν τις καλύτερες λύσεις  για την πόλη  και τους πολίτες.

  Πάντα πίστευα πως πρέπει να αλλάξει ο τρόπος εκλογής των ενδιαφερόμενων για την προσφορά τους προς την πόλη. Σήμερα η επιλογή με το σύστημα πολλών συνδυασμών μόνο δυσκολίες προκαλεί  και είναι μάλλον για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους (όσο περισσότεροι υποψήφιοι τόσοι περισσότεροι σταυροί θα έρθουν στην παράταξη). Έτσι αρχίζει το αλισβερίσι του δούναι και λαβείν και ο υποσχέσεις προς τους πολίτες για προσωπικές εξυπηρετήσεις αλλα και για τη θέση στην κεντρική διοίκηση με την εκλογή.

 Που πάμε δηλαδή; Ως πότε οι φιλίες και τα κουμπαριά θα προσδιορίζουν το αποτέλεσμα των εκλογών και των εκλεγομένων; Μέχρι πότε τα ρουσφέτια θα αποτελούν παράγοντα επιλογής και εκλογής;

Ο λαός ...

Τον ανάγκασαν να σκέπτεται πλέον ότι η συμμετοχή του στις εκλογικές διαδικασίες  είναι από υποχρέωση.

Ήρθε νομίζω η ώρα .Η αυτοδιοίκηση έχει την ανάγκη όλων που ενδιαφέρονται, από αγάπη και προσφορά. Υπάρχουν άνθρωποι με τα προσόντα αυτά αλλά δυστυχώς απομακρύνονται η απλά δεν ανακατεύονται γιατί το σύστημα επιλογής είναι αποκρουστικό. Ποιος αλήθεια πιστεύει πως μόνο με την αξία του μπορεί να πετύχει την εκλογή του; Είπαμε ποιοί παράγοντες είναι μέχρι τώρα το κλειδί της επιτυχίας.

  Αλλαγή του εκλογικού νόμου λοιπόν είναι η πρόταση μου. Η κεντρική διοίκηση πρέπει να αφήσει απέξω τα μικροκομματικά συμφέροντα και πρέπει να στρέψει τον πολίτη στην καλύτερη δυνατή επιλογή των ικανών και επιτυχημένων που η καθημερινότητα έχει αναδείξει. Εκλογή μέσα από ενιαίο ψηφοδέλτιο και η επιλογή να γίνει αποκλειστικά με ευθύνη του πολίτη. Ναι πρέπει ο πολίτης να είναι υπεύθυνος για την επιλογή του. Δυστυχώς μουρμουρίζει μετά για την ανευθυνότητα του ,είτε της επιλογής προσώπων η της αποχής από την διαδικασία των εκλογών.

  Για τη δική μας πόλη θεωρώ ένα συμβούλιο τριάντα ατόμων που θα εκλέγεται από ενιαίο ψηφοδέλτιο θα ναι το καλύτερο.

   Οι δήμαρχοι να εκλέγονται με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο. Έτσι θα έχουμε ένα πλουραλιστικό δημοτικό συμβούλιο και ένα δήμαρχο που θα εκπροσωπεί το δήμο και θα εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Δύσκολο βέβαια για τα ελληνικά δεδομένα αλλά ενδιαφέρον χωρίς κομματικές και κυβερνητικές δεσμεύσεις. Το Δ.Σ. ανεξάρτητο και χωρίς δεσμεύσεις θα λειτουργήσει με όρους ισονομίας και ισοπολιτείας επιλύοντας τα προβλήματα καθημερινότητας αλλά και θα προτείνει και θα αποφασίζει με ιδέες που θα καλυτερέψουν την διαβίωση των πολιτών.

  Να λοιπόν μια πρόταση που από τώρα πρέπει να δούμε και να προτείνουμε αν θέλουμε να δούμε άφθαρτα, ικανά καινούργια πρόσωπα να ασχοληθούν με τη διοίκηση και την προσφορά στο τόπο τους. Έτσι λοιπόν αντί να βαυκαλιζόμαστε θεωρώντας την εξουσία σαν αυτοσκοπό ας προσπαθήσουμε να γίνουμε κοινωνοί της προσπάθειας αυτής.

Έχει διαβαστεί 1746 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 3 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 5 ως 16 °C
Άνεμος ΝΑ 0-1 μποφόρ

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 16 °C
Άνεμος ΝΑ 0-1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 165 επισκέπτες και 0 μέλη.