Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα
ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
από Η Άλλη Άποψη
Στέργιος Μποζίνης, Mελος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ
Σήμερα Κυριακή με θερμοκρασίες ανοιξιάτικες, η ζήτηση είναι χαμηλή και οι ΑΠΕ περισσεύουν, με αποτέλεσμα μεγάλο ποσοστό ενέργειας να απορρίπτεται.
Τι γίνεται με τις τιμές χονδρικής όμως? Είμαστε πρώτοι στην ακρίβεια, ενώ οι Γερμανοί έχουν τη μισή ακριβώς τιμή ημέρας. 39 €/MWh έναντι 78€/MWh. ?Πώς γίνεται αυτό? Παρατηρώντας το δεύτερο πίνακα διακύμανσης των ωραίων τιμών, στη χώρα μας ...δεν επιτρέπεται ΤΕΧΝΗΤΑ να περάσουν κάτω απο το μηδέν , ενώ στη Γερμανία φθάνουν και μέχρι -120€/MWh!! .
Με αυτόν τον τεχνητό τρόπο παρέμβασης ο ανταγωνισμός πάει περίπατο και οι τιμές απλά διπλασιάζονται στο μέσο όρο της ημέρας!