Πέμπτη, 18 Ιούλ, 2019

  • ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 22 26/07/2019
  • Ανακοίνωση Καρανικόλα για  για την μίσθωση του ακινήτου "Κιόσκι"
  • Φρόσω Καρασαρλίδου: Δυναμικά παρούσα και στη νέα θητεία
  • Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες
  • Ορκίστηκε η νέα Βουλή
  • Τ. Μπαρτζώκας:«Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία για την Ελλάδα και την Ημαθία μας... Ξεκινάμε!»
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 22 26/07/20191 Ανακοίνωση Καρανικόλα για  για την μίσθωση του ακινήτου "Κιόσκι"2 Φρόσω Καρασαρλίδου: Δυναμικά παρούσα και στη νέα θητεία  3 Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες4 Ορκίστηκε η νέα Βουλή5 Τ. Μπαρτζώκας:«Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία για την Ελλάδα και την Ημαθία μας... Ξεκινάμε!»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Να επαγρυπνούμε!

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Να επαγρυπνούμε!

Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας

Η μη είσοδος της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» στη Βουλή είναι σίγουρα θετικό γεγονός. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι «ξεμπλέξαμε» τόσο με τις αντιδραστικές της «ιδέες» (ρατσισμός, ναζισμός κ.α) όσο και με την παρουσία της, ούτε φυσικά με τις αιτίες που «γεννούν» παρόμοια μορφώματα.

-Η «Χ.Α» διατηρεί ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά στην Ημαθία. (4,04% σε σχέση με το πανελλαδικό 2,93%, 5ο ποσοστό πανελλαδικά). Είναι πάντως γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι πήγε προς την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ (5.63% έναντι 3,7% πανελλαδικά, 6ο ποσοστό πανελλαδικά). Και τα δύο δηλαδή σχήματα παρουσιάζουν από τις μεγαλύτερες δυνάμεις πανελλαδικά (9,67% έναντι 6,63%). Φυσικά ένα κομμάτι της πήγε και προς Ν.Δ.

- Τα όσα εξέφρασε και εκφράζει η «Χ.Α» δεν έχουν ξεριζωθεί από την κοινωνία. Αντιλήψεις όπως ο ρατσισμός, η  ξενοφοβία, ο εθνικισμός, , η μισαλλοδοξία και η πατριδοκαπηλία  είναι εδώ με ή χωρίς τη Χ.Α. Το ίδιο και το  μένος να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο , το μίσος για κάθε λαϊκή διεκδίκηση είναι εδώ με ή χωρίς τη Χ.Α.

-Η «μήτρα» που τη γέννησε (καπιταλιστικό σύστημα ως το «μαντρόσκυλό» της) , την ανέχτηκε αλλά και τη γιγάντωσε είναι εδώ. Μπορεί σήμερα να δείχνει ότι χρειάζεται πιο «ήπια» φασιστικά-εθνικιστικά σχήματα, όμως ο κίνδυνος παραμένει . Μην ξεχνάμε ότι το ΛΑΟΣ έδωσε τη θέση του στη Χ.Α, εκείνη στην «Ελληνική Λύση»…

Επομένως χρειάζεται επαγρύπνηση και διαρκή λαϊκή παρέμβαση ενάντια στις αιτίες που το γεννούν, αλλά και στις αντιλήψεις και δράσεις παρόμοιας «κατεύθυνσης» άσχετα με το σημερινό τους «προσωπείο». Τον «φασισμό βαθειά κατάλαβε τον/ δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισε τον»

 

Έχει διαβαστεί 88 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 18 Ιουλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 29 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Παρασκευή, 19 Ιουλίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 29 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 159 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά