Πέμπτη, 18 Ιούλ, 2019

  • ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 22 26/07/2019
  • Ανακοίνωση Καρανικόλα για  για την μίσθωση του ακινήτου "Κιόσκι"
  • Φρόσω Καρασαρλίδου: Δυναμικά παρούσα και στη νέα θητεία
  • Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες
  • Ορκίστηκε η νέα Βουλή
  • Τ. Μπαρτζώκας:«Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία για την Ελλάδα και την Ημαθία μας... Ξεκινάμε!»
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 22 26/07/20191 Ανακοίνωση Καρανικόλα για  για την μίσθωση του ακινήτου "Κιόσκι"2 Φρόσω Καρασαρλίδου: Δυναμικά παρούσα και στη νέα θητεία  3 Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες4 Ορκίστηκε η νέα Βουλή5 Τ. Μπαρτζώκας:«Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία για την Ελλάδα και την Ημαθία μας... Ξεκινάμε!»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της 8ης Ιούλη...

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Το κυβερνητικό πρόγραμμα της 8ης Ιούλη...

Μια μέρα μετά το κλείσιμο της κάλπης των εκλογών, στις 8 Ιούλη, συνεδριάζει στις Βρυξέλλες το συμβούλιο Γιούρογκρουπ με κεντρικό ζήτημα τις «εκκρεμότητες» της αντιλαϊκής πολιτικής αναφορικά με τα «προαπαιτούμενα» της 3ης «μεταμνημονιακής αξιολόγησης», με ταυτόχρονη έναρξη των διεργασιών για τον 4ο κύκλο της αντιλαϊκής κλιμάκωσης.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ, η σχετική «συζήτηση» αμέσως μετά τις εκλογές, γίνεται προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, να σταλεί το «σωστό μήνυμα» στην επόμενη κυβέρνηση και συνολικά στην καινούργια Βουλή, ότι το πρόγραμμα της επόμενης μέρας είναι δεδομένο και καμιά καθυστέρηση δεν δικαιολογείται στην εφαρμογή του.

Η εξέλιξη αυτή είναι άλλη μια απόδειξη ότι το αντιλαϊκό πρόγραμμα της επόμενης μέρας καθορίζεται από τις δεσμεύσεις τους στο κεφάλαιο και τις συμφωνίες τους με τους «θεσμούς»: Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ το συνέταξε, το ψήφισε και το εφάρμοσε ως κυβέρνηση, η δε ΝΔ το προσυπογράφει και ετοιμάζεται τώρα να αναλάβει τη σκυτάλη για τη συνέχιση και την επιτάχυνσή του.

Κι όλα αυτά, βέβαια, κάνουν ακόμα περισσότερο αστείο τον μεταξύ τους προεκλογικό σκυλοκαβγά, για το ποιος εφαρμόζει μνημόνια και ποιος όχι, ποιος ετοιμάζεται να φέρει ένα τέταρτο και ποιος τάχα «τα τελείωσε»...

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της 8ης Ιούλη

Η 3η έκθεση «ενισχυμένης εποπτείας» της Κομισιόν έρχεται να θυμίσει τις δεσμεύσεις της σημερινής και της επόμενης κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και τα «προαπαιτούμενα» της αντιλαϊκής συμφωνίας. Μεταξύ αυτών:

-- Πλειστηριασμοί στη λαϊκή κατοικία: «Η διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών προχωρά σε ολόκληρη την επικράτεια, αν και με κάπως επιβραδυνόμενο ρυθμό. Ακόμα, ένα μεγάλο ποσοστό των πλειστηριασμών, περίπου δύο τρίτα στο πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από τις ελληνικές αρχές, ακυρώνονται, αναστέλλονται ή αποβαίνουν άγονοι», επισημαίνει η Κομισιόν, δείχνοντας στην κατεύθυνση κλιμάκωσης των πλειστηριασμών και στη λαϊκή κατοικία, προκειμένου - όπως λένε - να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν θέσει οι τράπεζες.

Σ' αυτό το πλαίσιο και παρά την «πρόοδο» που έχει συντελεστεί στους αντιλαϊκούς στόχους, επισημαίνεται ότι «απαιτούνται περαιτέρω σημαντικές προσπάθειες», ενώ τα ήδη υπάρχοντα μέτρα (ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, «πλαίσιο αφερεγγυότητας» νοικοκυριών και επιχειρήσεων), καθώς βέβαια και η δευτερογενής αγορά «κόκκινων» δανείων, «συστήνεται» να εφαρμοστούν με συνέπεια.

Αναφορικά με τους σχεδιασμούς της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την κρατική στήριξη των τραπεζών στην προσπάθεια μείωσης των «μη εξυπηρετούμενων δανείων», σημειώνεται ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στο κατά πόσο θα μπορούσαν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά.

-- Φόροι και χαράτσια: Καθώς η επίτευξη των στόχων για τη μάζα των φορολογικών εσόδων και των πλεονασμάτων αφορά μεταξύ άλλων τη συγκέντρωση των «ληξιπρόθεσμων οφειλών», διαπιστώνεται ότι αυτές κινήθηκαν κάτω από το στόχο στο 1ο τρίμηνο του 2019. Που σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα έχουν πολλά ακόμα να δουν τα μάτια μας, στο κυνήγι λαϊκών ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν, σε κατασχέσεις λογαριασμών, που υπήρξαν χιλιάδες και κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, διαπιστώνονται «καθυστερήσεις» στην «επικαιροποίηση» των αντικειμενικών αξιών ακινήτων,που βέβαια με τη σειρά τους αποτελούν τη βάση υπολογισμού για τα νέα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ.

-- Αναδρομικά: Διαμηνύουν και πάλι ότι «αν υπάρξουν δικαστικές αποφάσεις που ανατρέπουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις - κλειδιά, οι οποίες είχαν συμφωνηθεί στη διάρκεια του προγράμματος, οι δημοσιονομικές επιπτώσεις τέτοιων αποφάσεων θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε μεγάλο βαθμό με δράσεις στον ίδιο τομέα πολιτικής», δηλαδή με νέες περικοπές στην ίδια «πηγή». Με άλλα λόγια, ακόμα κι αν κάποιοι κερδίσουν «στα χαρτιά» έστω και ένα από τα δέκα που τους έκλεψε το κράτος, «στο χέρι» δεν πρόκειται να δούνε προκοπή, αφού θα τους τα κόψουν από κάπου αλλού για να ισοσκελιστεί η «χασούρα» για το κράτος.

-- «Καθυστερήσεις» καταγράφονται και στην «αναμόρφωση» του συστήματος επιδομάτων αναπηρίας, με βάση τους παραπέρα «κόφτες» που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οπως επισημαίνεται, τα νέα κριτήρια για τον προσδιορισμό της αναπηρίας «βάσει λειτουργικής αξιολόγησης» δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Η εκ των υστέρων αξιολόγησή της θα ολοκληρωθεί μόνο προς το τέλος του 2019. Οταν το σύστημα πάρει την τελική του μορφή, χιλιάδες θα είναι αυτοί που θα χάσουν ακόμα και την ελάχιστη βοήθεια από το κράτος.

-- Ιδιωτικοποιήσεις: Η «πρόοδος» προς την ολοκλήρωση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί έως το τέλος του 2019 απαιτεί μια σειρά από ενέργειες στην Εγνατία ΑΕ, στη ΔΕΠΑ, στα περιφερειακά λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, στον διεθνή αερολιμένα της Αθήνας και στην ΕΥΔΑΠ. Στα ΕΛΠΕ δεν υποβλήθηκαν δεσμευτικές προσφορές, αυτό όμως έγινε στη Μαρίνα Αλίμου, με επόμενο βήμα την υπογραφή της συμφωνίας παραχώρησης.

-- Κατώτατος μισθός: Μόνιμο «προαπαιτούμενο» αποτελεί το ζήτημα της «παρακολούθησης των επιπτώσεων της αύξησης των κατώτατων μισθών και των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Οπως ήδη προβλέπεται, «οι ελληνικές αρχές καλούνται να παρακολουθήσουν εκ του σύνεγγυς τις μισθολογικές εξελίξεις κατά το 2019 και να αναλύσουν τις επιπτώσεις που θα έχουν για την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα η πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού και οι αλλαγές στις συλλογικές διαπραγματεύσεις». Είναι φανερό ότι αυτό που τους απασχολεί είναι ο μέσος μισθός, ο οποίος, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΦΚΑ, συνεχίζει να μειώνεται, με στόχο να διατηρηθεί και να επιταχυνθεί αυτή η τάση.

 

Έχει διαβαστεί 60 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 18 Ιουλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 29 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Παρασκευή, 19 Ιουλίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 29 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 201 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά