Δευτέρα, 18 Οκτ, 2021

  • Μήνυνα Γκυρίνη για την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας
  • Σήμερα παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο του Θανάση Δέλλα "Στη φωλιά της λύκαινας"
  • Πόσο "καλά" τα πάμε;
  • Αύριο Δευτέρα 18/10 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θανάση Δέλλα στη Βέροια
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/10
  • Σκοτεινές πλευρές του φετινού νόμπελ ειρήνης
Μήνυνα Γκυρίνη για την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας1 Σήμερα παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο του Θανάση Δέλλα "Στη φωλιά της λύκαινας"2 Πόσο "καλά" τα πάμε;3 Αύριο Δευτέρα 18/10 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θανάση Δέλλα στη Βέροια4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/105 Σκοτεινές πλευρές του φετινού νόμπελ ειρήνης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ψέματα με πολύ κοντά ποδάρια...

Τώρα που η κυβέρνηση υπέγραψε μια νέα κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ, με 5ετή διάρκεια και ακόμα πιο επικίνδυνες προβλέψεις από την προηγούμενη, τώρα που τα προπαγανδιστικά «μηχανάκια» παίρνουν πάλι μπρος για τα «οφέλη» που έχει να περιμένει τάχα ο λαός από την εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ τα οποία βάζουν τον λ... Περισσότερα

Παράνομη η “τήρηση” βιβλίων Αγροτών από Αγροτικούς Συνεταιρισμούς

από Η Άλλη Άποψη

Εδώ και χρόνια η πλειοψηφία των εργαζομένων στα λογιστήρια των Αγροτικών Συνεταιρισμών τηρούσαν βιβλία, υπέβαλλαν φορολογικές δηλώσεις στα μέλη τους, άλλοτε νόμιμα, άλλοτε παράνομα.      

Από το 2015, το γεγονός αυτό άρχισε να λαμβάνει ανεξέλεγκτες καταστάσεις με καταχωρήσεις ακόμη και στον τοπικό τύπο. Υπάρχουν καταγγελίες και διαμαρτυρίες από συναδέλφους λογιστές – φοροτεχνικούς από όλη την Ελλάδα λόγω της “επέκτασης” των Αγροτικών Συνεταιρισμών στη τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων για τα μέλη τους και όχι μόνο σε χαμηλές τιμές καθώς και την συμπλήρωση και υποβολή φορολογικών δηλώσεων. 

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε., σεβόμενη την εύλογη ανησυχία των μελών συναδέλφων,  με το υπ. Αριθμό 026/08.03.2016 έγγραφο της, ζήτησε επίσημη ενημέρωση από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας για το αν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιος Αγροτικός Συνεταιρισμός με Άδεια Λογιστή – Φοροτεχνικού, αν έχουν κατατεθεί αιτήσεις που εξετάζονται ή απορρίφθηκαν και αν βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας εάν ένας Αγρ. Συν/σμός απασχολεί εργαζόμενο που είναι κάτοχος Επαγγελματικής Ταυτότητας έστω Α’ Τάξης έχει το δικαίωμα να ζητήσει και να λάβει Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος όπως άλλες νομικές μορφές.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας απάντησε “άμεσα”, με το υπ. αριθμό Φ/2/1986 της 09.03.2016 έγγραφο του, και ενημέρωσε ότι δεν έχει χορηγήσει μέχρι σήμερα άδεια λειτουργίας γραφείου παροχής λογιστικών φοροτεχνικών υπηρεσιών σε Αγροτικό Συνεταιρισμό και ότι είχε κατατεθεί ΜΙΑ μόνο αίτηση στον οποίο δεν εγκρίθηκε η χορήγηση της σχετικής άδειας.

Η λειτουργία των Αγροτικών Συνεταιρισμών όπως είναι γνωστό διέπεται από τους νόμους: Ν.2810/2000: Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (όπως ισχύει μετά τους Ν.4015/2011 και Ν.2277/2014) και για το λόγο αυτό δεν είναι σύννομη ενέργεια η τήρηση των λογιστών βιβλίων και η διεκπεραίωση άλλων λογιστικών εργασιών προς τους αγρότες μέλη τους.   

Οι μόνοι αρμόδιοι ενημέρωσης – τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων αγροτών του κανονικού καθεστώτος, καθώς και για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των αγροτών, είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες λογιστές – φοροτεχνικοί με άδεια από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

Στέργιος Ζυγουλιάνος

Λογιστής

Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ε. Ν.Ημαθίας

Έχει διαβαστεί 277 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΒΔ 0 μποφόρ

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 277 επισκέπτες και 0 μέλη.